2024. 04. 12. péntek
Gyula
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Haderőnemi gyűlés a logisztikánál

Hosz  |  2005. 05. 11., 12:17

Május 11-én, Besenyei Csaba haderőnemi képviselő vezetésével ülést tartott a logisztikai haderőnem. A tanácskozáson a hó végén megtartandó Választmányi ülésre való felkészülés, a 2004. évi zárszámadás, valamint az idei költségvetés volt a téma. A haderőnemi találkozón jelen volt Szincsák Gyula alelnök és Kepics György megbízott főtitkár is…  

Szincsák Gyula alelnök beszámolt a rendkívüli kongresszus óta elvégzett feladatokról, így - többek között - a tisztségek átadás-átvételéről, az érdekvédelmi szervezetek és a szaktárcával történő együttmüködés már megvalósult lépéseiről. A haderőnemi gyülésen elhangzott: az állapot felmérése a választmányi ülésig elkészül, s ebből a munka oroszlánrészét Kepics György megbízott főtitkár végzi. Az egy hónap alatt az új vezetés számos konkrét eredményt ért el: fontosnak tartották normalizálni a viszonyt a munkáltatóval és az érdekvédelmi szervezetekkel. A Honvédszakszervezet reprezentativitásának megfelelően folyamatban van a HÉF ügyrendjének módosítása. A Hosz vezetése többször találkozott a tárca irányítóival, s minden konkrét dologban megállapodtak – ennek szentesítése, vagyis az aláírás a közeljövőben megtörténik, mindez pedig stabil müködési feltételeket biztosít a Hosz számára. Napirenden van a Hjt. módosítása, melyet valószínüleg az őszi parlamenti ülésszakon tárgyalnak meg. Az ülésen - ezt követően -konkrétumokról, az egészségügyi és a nyugdíjpénztár jövőjéről tettek fel kérdéseket a jelenlévők.

Ezután Kepics György megbízott főtitkár ismertette, hogy a tárca biztosítja a szakszervezet végleges elhelyezését és két gépkocsit is rendelkezésre bocsát. A tagság aktivizálására az összetartozás érzésének erősítésére idén több programot szerveznek. Jól sikerült a május 1-i rendezvény, az aquaparki összejövetelre pedig – amelyet július 16-án tartanak – családtagokkal együtt mintegy 2000 főt várnak. Szeptemberben a Hajógyári szigeten rendeznek kulturális és sport programokat. Gondolnak azokra az aktivistákra is, akik elköszönnek a munkatársaktól, nyugállományba vonulnak – az ő munkájukat ajándékkal köszönik meg. Elhangzott az is, hogy javítani kívánják a munkakörülményeket, s a tagok fogadásának feltételeit is.

Kérdésekre válaszolva Besenyei Csaba elmondta, hogy a felpörgetett munkatempó miatt a következő választmányi ülésen nem kerül szóba az alapszabály módosítása – erre egyébként is csak a kongresszus jogosult -, bár az SZMSZ-ben változás várható. Az idei fő feladatok között a taglétszám növelése, az alapszervezetek és csoportok aktivizálása, és a szakszervezet befolyásának növelése kapott prioritást. A gyülésen elfogadták a 2004.évi pénzügyi beszámolót és a 2005.évi költségvetést is – a logisztikai képviselet ebben az évben 900 ezer forintból gazdálkodhat.

Elhangzott, hogy a színvonalas Egység újság terjesztése kapcsán pontosítani szükséges a tagok nyilvántartását és lakcímét is.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. április 12-én, pénteken nem sokkal fél 10 után érkezett meg Kecskemétre a magyar részre készült, PT-ZHP ideiglenes lajstrommal ellátott KC-390-es katonai szállítógép. Helyszíni fotókkal frissítjük cikkünket!

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.