2023. 12. 02. szombat
Melinda, Vivien
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Haderőnemi gyűlés a logisztikánál

Hosz  |  2005. 05. 11., 12:17

Május 11-én, Besenyei Csaba haderőnemi képviselő vezetésével ülést tartott a logisztikai haderőnem. A tanácskozáson a hó végén megtartandó Választmányi ülésre való felkészülés, a 2004. évi zárszámadás, valamint az idei költségvetés volt a téma. A haderőnemi találkozón jelen volt Szincsák Gyula alelnök és Kepics György megbízott főtitkár is…  

Szincsák Gyula alelnök beszámolt a rendkívüli kongresszus óta elvégzett feladatokról, így - többek között - a tisztségek átadás-átvételéről, az érdekvédelmi szervezetek és a szaktárcával történő együttmüködés már megvalósult lépéseiről. A haderőnemi gyülésen elhangzott: az állapot felmérése a választmányi ülésig elkészül, s ebből a munka oroszlánrészét Kepics György megbízott főtitkár végzi. Az egy hónap alatt az új vezetés számos konkrét eredményt ért el: fontosnak tartották normalizálni a viszonyt a munkáltatóval és az érdekvédelmi szervezetekkel. A Honvédszakszervezet reprezentativitásának megfelelően folyamatban van a HÉF ügyrendjének módosítása. A Hosz vezetése többször találkozott a tárca irányítóival, s minden konkrét dologban megállapodtak – ennek szentesítése, vagyis az aláírás a közeljövőben megtörténik, mindez pedig stabil müködési feltételeket biztosít a Hosz számára. Napirenden van a Hjt. módosítása, melyet valószínüleg az őszi parlamenti ülésszakon tárgyalnak meg. Az ülésen - ezt követően -konkrétumokról, az egészségügyi és a nyugdíjpénztár jövőjéről tettek fel kérdéseket a jelenlévők.

Ezután Kepics György megbízott főtitkár ismertette, hogy a tárca biztosítja a szakszervezet végleges elhelyezését és két gépkocsit is rendelkezésre bocsát. A tagság aktivizálására az összetartozás érzésének erősítésére idén több programot szerveznek. Jól sikerült a május 1-i rendezvény, az aquaparki összejövetelre pedig – amelyet július 16-án tartanak – családtagokkal együtt mintegy 2000 főt várnak. Szeptemberben a Hajógyári szigeten rendeznek kulturális és sport programokat. Gondolnak azokra az aktivistákra is, akik elköszönnek a munkatársaktól, nyugállományba vonulnak – az ő munkájukat ajándékkal köszönik meg. Elhangzott az is, hogy javítani kívánják a munkakörülményeket, s a tagok fogadásának feltételeit is.

Kérdésekre válaszolva Besenyei Csaba elmondta, hogy a felpörgetett munkatempó miatt a következő választmányi ülésen nem kerül szóba az alapszabály módosítása – erre egyébként is csak a kongresszus jogosult -, bár az SZMSZ-ben változás várható. Az idei fő feladatok között a taglétszám növelése, az alapszervezetek és csoportok aktivizálása, és a szakszervezet befolyásának növelése kapott prioritást. A gyülésen elfogadták a 2004.évi pénzügyi beszámolót és a 2005.évi költségvetést is – a logisztikai képviselet ebben az évben 900 ezer forintból gazdálkodhat.

Elhangzott, hogy a színvonalas Egység újság terjesztése kapcsán pontosítani szükséges a tagok nyilvántartását és lakcímét is.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.