2024. 05. 30. csütörtök
Janka, Zsanett
: 385 Ft   : 355 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A cafeteria-rendszerről egyeztettek

Hosz  |  2005. 05. 23., 10:28

A választható béren kívüli juttatások (VBKJ), divatos nevén a cafeteria-rendszer bevezetése volt a témája annak az egyeztetésnek, melyet a Hosz Központi Irodájában rendeztek. A május 23-i tapasztalatcserén megjelent Bakos István, a Pénzügyminisztérium (PM) pénzügyi- és számviteli gazdasági osztályvezetője, Trautmanné Zsigri Gyöngyike, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSzSz) pénzügyi referense, dr. Zsiga Imre, a Hodosz titkára, valamint Galló István ny. ezredes, a BEOSZ érdekvédelmi ügyvivője, a házigazda Szincsák Gyula, a Hosz alelnöke volt...

Miután Szincsák Gyula Hosz alelnök köszöntötte a megjelenteket, arról tájékoztatott, hogy noha május 23-án az érdekvédelmi szervezetek megkapták a Honvédelmi Minisztériumtól a konkrét elképzelést a cefeteria-rendszerről, de ennek áttanulmányozására még nem volt idő. A MÁV-nál 2004. január elsején bevezetett VBKJ eddigi tapasztalatairól a VDSzSz alelnöke - többek között - elmondta, hogy a vasútnál minden évben a bértárgyalások részét képezi a cafeteria-rendszerről szóló egyeztetés. Trautmanné Zsigri Gyöngyi kiemelte, hogy a VBKJ nem kötődik, nem kötődhet teljesítményhez, majd hozzátette: kezdetben igen nagy nehézséget okozott az, hogy minden munkavállalónál egyenként kellett megvizsgálni a jövedelmi viszonyokat. Az alelnök szerint fontos, hogy a tárcánál dolgozó szakszervezetek járjanak közbe a munkáltatónál, hogy a keret minél tágabb legyen, a lehetőségek mindig bővüljenek, emellett legyen a témáról széleskörü tájékoztatás is.

Bakos István elmondta, hogy a PM-ben történő bevezetés lényege az egyenlőség megteremtése volt. Az osztályvezető kiemelte: a Pénzügyminisztériumban mindenki számára rendelkezésre áll egy keretösszeg, ebből arra - üdülésre, helyi közlekedésre, egészségügyi szürésre, étkeztetésre, képzésre, továbbképzésre, internet-használatra - költ, amire óhajt. Mindkét szakértő megállapította, hogy az alacsony jövedelmüek egyértelmüen jól jártak a rendszer bevezetésével, ugyanakkor a cafeteria állandó aktualizálást és elemzést igényel.  

   

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...

  JETfly Magazin

„Köszönöm az elmúlt öt-hat esztendőben végzett munkáját mindazoknak, akik lehetővé tették, hogy ezt az emlékművet itt a bekötőút elején felállíthattuk” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, május 29-én, a 8-as számú főút és a szentkirályszabadjai repülőtérre vezető út találkozásánál felállított Mi-24 harci helikopter-emlékmű avatóünnepségén.

  Háború Művészete magazin

A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.