2023. 12. 11. hétfő
Árpád
: 381 Ft   : 354 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A cafeteria-rendszerről egyeztettek

Hosz  |  2005. 05. 23., 10:28

A választható béren kívüli juttatások (VBKJ), divatos nevén a cafeteria-rendszer bevezetése volt a témája annak az egyeztetésnek, melyet a Hosz Központi Irodájában rendeztek. A május 23-i tapasztalatcserén megjelent Bakos István, a Pénzügyminisztérium (PM) pénzügyi- és számviteli gazdasági osztályvezetője, Trautmanné Zsigri Gyöngyike, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSzSz) pénzügyi referense, dr. Zsiga Imre, a Hodosz titkára, valamint Galló István ny. ezredes, a BEOSZ érdekvédelmi ügyvivője, a házigazda Szincsák Gyula, a Hosz alelnöke volt...

Miután Szincsák Gyula Hosz alelnök köszöntötte a megjelenteket, arról tájékoztatott, hogy noha május 23-án az érdekvédelmi szervezetek megkapták a Honvédelmi Minisztériumtól a konkrét elképzelést a cefeteria-rendszerről, de ennek áttanulmányozására még nem volt idő. A MÁV-nál 2004. január elsején bevezetett VBKJ eddigi tapasztalatairól a VDSzSz alelnöke - többek között - elmondta, hogy a vasútnál minden évben a bértárgyalások részét képezi a cafeteria-rendszerről szóló egyeztetés. Trautmanné Zsigri Gyöngyi kiemelte, hogy a VBKJ nem kötődik, nem kötődhet teljesítményhez, majd hozzátette: kezdetben igen nagy nehézséget okozott az, hogy minden munkavállalónál egyenként kellett megvizsgálni a jövedelmi viszonyokat. Az alelnök szerint fontos, hogy a tárcánál dolgozó szakszervezetek járjanak közbe a munkáltatónál, hogy a keret minél tágabb legyen, a lehetőségek mindig bővüljenek, emellett legyen a témáról széleskörü tájékoztatás is.

Bakos István elmondta, hogy a PM-ben történő bevezetés lényege az egyenlőség megteremtése volt. Az osztályvezető kiemelte: a Pénzügyminisztériumban mindenki számára rendelkezésre áll egy keretösszeg, ebből arra - üdülésre, helyi közlekedésre, egészségügyi szürésre, étkeztetésre, képzésre, továbbképzésre, internet-használatra - költ, amire óhajt. Mindkét szakértő megállapította, hogy az alacsony jövedelmüek egyértelmüen jól jártak a rendszer bevezetésével, ugyanakkor a cafeteria állandó aktualizálást és elemzést igényel.  

   

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-09 14:57:20
A LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetségének álláspontja a minimálbér-tárgyalásokkal összefüggésben

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

A székesfehérvári Szent István Király Múzeum (SZIKM), valamint a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum (HM HIM) – közösségi régészeti program keretén belül – egy második világháborús német harckocsi megsemmisülési helyszínét azonosította a Fejér vármegyei Baracska község térségében.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.