2024. 04. 20. szombat
Tivadar
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Folytatódó együttműködés

Hosz  |  2005. 05. 24., 16:49

Folytatódott a Hosz elnökének a haderőnemi parancsnokokkal történő találkozó-sorozata. Május 24-én dr. Gáspár Tibor mérnök vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Logisztikai Parancsnokság (ÖLTP) parancsnoka fogadta Mészáros Géza elnököt. Az egyeztetésen részt vett Romwalter Péter ezredes, parancsnoki irodavezető és Besenyei Csaba, a Hosz logisztikai haderőnemi képviselője is...

A megbeszélés elején a Hosz elnöke tájékoztatta az MH ÖLTP parancsnokát a Hosz életében, az április 9-i rendkívüli kongresszus óta bekövetkezett változásokról, valamint a HM és a Hosz közötti kétoldalú együttmüködési megállapodás május 19-i aláírásáról. Mindkét fél reményét fejezte ki a kiegyensúlyozott kapcsolat folytatását, valamint a középszintü együttmüködési megállapodás mihamarabbi megkötését illetően.

A Gáspár-Mészáros találkozón az is elhangzott, hogy akkor müködik jól egy katonai szervezet, ha a munkavállaló hivatásos vagy szerződéses katona a munkaadóval korrekt, kiegyensúlyozott viszonyt alakít ki, a katona középen - a Hosz által képviselt alapértékeket nem feladva - helyezkedik el. A vezetők megállapodtak abban is, hogy a HM és a Hosz közötti együttmüködésnek megfelelően az MH ÖLTP biztosítja majd a Hosz müködéséhez szükséges tárgyi-technikai feltételeket.       

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.