2023. 03. 22. szerda
Beáta, Izolda
: 392 Ft   : 365 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Elfogadták a közhasznú jelentést

Hosz  |  2005. 06. 01., 17:51

A „Katonákért” Alapítvány közhasznú jelentése volt a témája a május 25-i kuratóriumi ülésnek. Szekeres István ny. dandártábornok – miután a megjelentek között köszöntötte Mészáros Géza Hosz elnököt is – elmondta: továbbra is a katonák jogi képviselete az Alapítvány emblematikus tevékenysége. A kuratórium elnöke azt is kiemelte, hogy fontos lenne, ha a jövöben több civil rendezvényen és Nemzeti Civil Alapprogram (NCA) által meghirdetett pályázaton venne részt az Alapítvány...

 Az ülés napirendjének elfogadása után Szekeres István az aktualitásokról, az elmúlt idöszak – Alapítvánnyal kapcsolatos – történéseiröl tájékoztatta a kuratórium tagjait. A kuratórium elnöke beszámolt – többek között – az NCA pályázati lehetöségekröl, illetve a Food Expressz-szel, a Teleház Szövetséggel, valamint a Szociálpolitikai Közalapítvánnyal fenntartott együtt­mûködés helyzetéröl. A vállalkozási tevékenységröl – Vodafone, Mol, Food Expressz, Teleház – kijelentette: az alapvetö cél a hasznos szolgáltatások körének kiszélesítése, nem pedig a nyereségérdekeltség volt. A mérleg növekedést mutat, jobbak lettek a munka tárgyi és személyi feltételei. Szekeres István ny. dandártábornok a jövöbeni célokat is az Alapítvány alaprendeltetéséböl adódó feladatokban, a szolgáltatások további bövítésében látja. A közhasznú jelentéshez hozzászólók között Mészáros Géza Hosz elnök a szakszervezetek számára kiajánlott üdülök átadás-átvételének helyzetéröl, a küszöbön álló állapotfelmérésröl, Péter László ezredes pedig arról a sérelmes helyzetröl beszélt, hogy több esetben is hátrányos, ha valaki hivatásos katonaként szolgált, ezt követöen az önsegélyezö és szolidarítási alap fontosságáról is szót ejtett. Ezt követöen az Alapítvány kuratóriuma elfogadta a közhasznú jelentést, ezt a napokban nyilvánossá is teszik, az anyag a www.hsz.hu/rovatok/alapitvany/hirek címen lesz elérhetö.

 

Ezután Pusztai Lajos a beadott segélykérelmekröl tájékoztatta a kuratóriumot. Az Alapítvány titkára az elmúlt negyedév átképzési támogatás- és temetési segélykérelmeit is részletesen áttekintette. Az egyebekben pedig a gyermekeiket egyedül nevelök és a nagycsaládosok üdülési támogatásairól tárgyaltak.

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 13:58
„Minden idők legnagyobb haderőreformja zajlik” – mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Honvédszakszervezet őszi küldöttgyűlésén Budapesten, november 29-én, kedden.
2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Az 1985-ben indult légitársaság most harmadszor változtat arculatán. A jelenlegi festések 1999 óta láthatóak a világ legnagyobb légitársaságának óriásgépein, és az egyik legismertebb márkajelzéssé váltak ez alatt az idő alatt. A mostani arculatfrissítés a gépek függőleges vezérsíkját és a szárnyakat érinti.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.