2024. 07. 13. szombat
Jenő
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Elfogadták a közhasznú jelentést

Hosz  |  2005. 06. 01., 17:51

A „Katonákért” Alapítvány közhasznú jelentése volt a témája a május 25-i kuratóriumi ülésnek. Szekeres István ny. dandártábornok – miután a megjelentek között köszöntötte Mészáros Géza Hosz elnököt is – elmondta: továbbra is a katonák jogi képviselete az Alapítvány emblematikus tevékenysége. A kuratórium elnöke azt is kiemelte, hogy fontos lenne, ha a jövöben több civil rendezvényen és Nemzeti Civil Alapprogram (NCA) által meghirdetett pályázaton venne részt az Alapítvány...

 Az ülés napirendjének elfogadása után Szekeres István az aktualitásokról, az elmúlt idöszak – Alapítvánnyal kapcsolatos – történéseiröl tájékoztatta a kuratórium tagjait. A kuratórium elnöke beszámolt – többek között – az NCA pályázati lehetöségekröl, illetve a Food Expressz-szel, a Teleház Szövetséggel, valamint a Szociálpolitikai Közalapítvánnyal fenntartott együtt­mûködés helyzetéröl. A vállalkozási tevékenységröl – Vodafone, Mol, Food Expressz, Teleház – kijelentette: az alapvetö cél a hasznos szolgáltatások körének kiszélesítése, nem pedig a nyereségérdekeltség volt. A mérleg növekedést mutat, jobbak lettek a munka tárgyi és személyi feltételei. Szekeres István ny. dandártábornok a jövöbeni célokat is az Alapítvány alaprendeltetéséböl adódó feladatokban, a szolgáltatások további bövítésében látja. A közhasznú jelentéshez hozzászólók között Mészáros Géza Hosz elnök a szakszervezetek számára kiajánlott üdülök átadás-átvételének helyzetéröl, a küszöbön álló állapotfelmérésröl, Péter László ezredes pedig arról a sérelmes helyzetröl beszélt, hogy több esetben is hátrányos, ha valaki hivatásos katonaként szolgált, ezt követöen az önsegélyezö és szolidarítási alap fontosságáról is szót ejtett. Ezt követöen az Alapítvány kuratóriuma elfogadta a közhasznú jelentést, ezt a napokban nyilvánossá is teszik, az anyag a www.hsz.hu/rovatok/alapitvany/hirek címen lesz elérhetö.

 

Ezután Pusztai Lajos a beadott segélykérelmekröl tájékoztatta a kuratóriumot. Az Alapítvány titkára az elmúlt negyedév átképzési támogatás- és temetési segélykérelmeit is részletesen áttekintette. Az egyebekben pedig a gyermekeiket egyedül nevelök és a nagycsaládosok üdülési támogatásairól tárgyaltak.

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Vannak katonák, akiket – kis áthallással – bölcső helyett a levegő ringatott. A magyar válogatott tagjai már gyermekkorukat is a reptéren töltötték, vagy fiatalon szerettek bele az ejtőernyőzésbe, a honvédség iránti elköteleződésüket is a sport szeretete inspirálta.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.