2023. 09. 30. szombat
Jeromos
: 391 Ft   : 369 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Elfogadták a közhasznú jelentést

Hosz  |  2005. 06. 01., 17:51

A „Katonákért” Alapítvány közhasznú jelentése volt a témája a május 25-i kuratóriumi ülésnek. Szekeres István ny. dandártábornok – miután a megjelentek között köszöntötte Mészáros Géza Hosz elnököt is – elmondta: továbbra is a katonák jogi képviselete az Alapítvány emblematikus tevékenysége. A kuratórium elnöke azt is kiemelte, hogy fontos lenne, ha a jövöben több civil rendezvényen és Nemzeti Civil Alapprogram (NCA) által meghirdetett pályázaton venne részt az Alapítvány...

 Az ülés napirendjének elfogadása után Szekeres István az aktualitásokról, az elmúlt idöszak – Alapítvánnyal kapcsolatos – történéseiröl tájékoztatta a kuratórium tagjait. A kuratórium elnöke beszámolt – többek között – az NCA pályázati lehetöségekröl, illetve a Food Expressz-szel, a Teleház Szövetséggel, valamint a Szociálpolitikai Közalapítvánnyal fenntartott együtt­mûködés helyzetéröl. A vállalkozási tevékenységröl – Vodafone, Mol, Food Expressz, Teleház – kijelentette: az alapvetö cél a hasznos szolgáltatások körének kiszélesítése, nem pedig a nyereségérdekeltség volt. A mérleg növekedést mutat, jobbak lettek a munka tárgyi és személyi feltételei. Szekeres István ny. dandártábornok a jövöbeni célokat is az Alapítvány alaprendeltetéséböl adódó feladatokban, a szolgáltatások további bövítésében látja. A közhasznú jelentéshez hozzászólók között Mészáros Géza Hosz elnök a szakszervezetek számára kiajánlott üdülök átadás-átvételének helyzetéröl, a küszöbön álló állapotfelmérésröl, Péter László ezredes pedig arról a sérelmes helyzetröl beszélt, hogy több esetben is hátrányos, ha valaki hivatásos katonaként szolgált, ezt követöen az önsegélyezö és szolidarítási alap fontosságáról is szót ejtett. Ezt követöen az Alapítvány kuratóriuma elfogadta a közhasznú jelentést, ezt a napokban nyilvánossá is teszik, az anyag a www.hsz.hu/rovatok/alapitvany/hirek címen lesz elérhetö.

 

Ezután Pusztai Lajos a beadott segélykérelmekröl tájékoztatta a kuratóriumot. Az Alapítvány titkára az elmúlt negyedév átképzési támogatás- és temetési segélykérelmeit is részletesen áttekintette. Az egyebekben pedig a gyermekeiket egyedül nevelök és a nagycsaládosok üdülési támogatásairól tárgyaltak.

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

2023. szeptember 27-én jelentették be, hogy a cseh kormány jóváhagyta 24 db, ötödik generációs F-35A típusú harci repülőgép megvásárlását, mellyel leváltják 14 gépes JAS 39C/D Gripen flottájukat.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.