2024. 04. 20. szombat
Tivadar
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Elfogadták a közhasznú jelentést

Hosz  |  2005. 06. 01., 17:51

A „Katonákért” Alapítvány közhasznú jelentése volt a témája a május 25-i kuratóriumi ülésnek. Szekeres István ny. dandártábornok – miután a megjelentek között köszöntötte Mészáros Géza Hosz elnököt is – elmondta: továbbra is a katonák jogi képviselete az Alapítvány emblematikus tevékenysége. A kuratórium elnöke azt is kiemelte, hogy fontos lenne, ha a jövöben több civil rendezvényen és Nemzeti Civil Alapprogram (NCA) által meghirdetett pályázaton venne részt az Alapítvány...

 Az ülés napirendjének elfogadása után Szekeres István az aktualitásokról, az elmúlt idöszak – Alapítvánnyal kapcsolatos – történéseiröl tájékoztatta a kuratórium tagjait. A kuratórium elnöke beszámolt – többek között – az NCA pályázati lehetöségekröl, illetve a Food Expressz-szel, a Teleház Szövetséggel, valamint a Szociálpolitikai Közalapítvánnyal fenntartott együtt­mûködés helyzetéröl. A vállalkozási tevékenységröl – Vodafone, Mol, Food Expressz, Teleház – kijelentette: az alapvetö cél a hasznos szolgáltatások körének kiszélesítése, nem pedig a nyereségérdekeltség volt. A mérleg növekedést mutat, jobbak lettek a munka tárgyi és személyi feltételei. Szekeres István ny. dandártábornok a jövöbeni célokat is az Alapítvány alaprendeltetéséböl adódó feladatokban, a szolgáltatások további bövítésében látja. A közhasznú jelentéshez hozzászólók között Mészáros Géza Hosz elnök a szakszervezetek számára kiajánlott üdülök átadás-átvételének helyzetéröl, a küszöbön álló állapotfelmérésröl, Péter László ezredes pedig arról a sérelmes helyzetröl beszélt, hogy több esetben is hátrányos, ha valaki hivatásos katonaként szolgált, ezt követöen az önsegélyezö és szolidarítási alap fontosságáról is szót ejtett. Ezt követöen az Alapítvány kuratóriuma elfogadta a közhasznú jelentést, ezt a napokban nyilvánossá is teszik, az anyag a www.hsz.hu/rovatok/alapitvany/hirek címen lesz elérhetö.

 

Ezután Pusztai Lajos a beadott segélykérelmekröl tájékoztatta a kuratóriumot. Az Alapítvány titkára az elmúlt negyedév átképzési támogatás- és temetési segélykérelmeit is részletesen áttekintette. Az egyebekben pedig a gyermekeiket egyedül nevelök és a nagycsaládosok üdülési támogatásairól tárgyaltak.

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.