2024. 02. 28. szerda
Elemér
: 391 Ft   : 362 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Életet mentett a szakszervezeti tag

Hosz  |  2005. 06. 01., 18:03

Május 2-a második születésnapja lett egy tiszai halásznak. Egy idös halászember csónakjából a vízbe borult, a lába azonban beleakadt a csónakba. Szerencséjére ezt meglátta a csongrádi Tisza hídon átmotorozó Pölös Csaba szerzödéses honvéd, aki azonnal a vízpartra hajtott, majd a tûzoltók értesítése után belevetette magát a vízbe, hogy a bajbajutotton segítsen. Csaba nem tudta a halász lábát a csónakból kiszabadítani, ezért a csónakkal együtt a partra húzta a férfit. Pölös Csaba szerzödéses honvéd, amellett, hogy a Rákóczi Ferenc Mûszaki dandár bátor katonája, még a Honvédszakszervezet szentesi alapszervezetének is aktív tagja! Valamennyien büszkék vagyunk rá, s arra kértük, mutassa be önmagát, illetve idézze fel ezt a drámai napot.

 

– Kömûves iskolát végeztem, majd hivatásos vadász lettem és a vadtenyésztö szakmát is kitanultam. Ezután egy sor tanfolyamot is elvégeztem: biztonsági-, hal-, mezö- és polgári természetvédelmi öri képesítést is szereztem. Katonai szolgálatom elött biztonsági örként dolgoztam, azonban mindig is katona akartam lenni. Ennek érdekében 2004. májusában jelentkeztem szerzödéses katonának, és 2004. november 2-ától végre katona lehetek! Három hónapig Tapolcán voltam alapkiképzésen, majd 2005. februárjától a MH 37. II. Rákóczi Ferenc Mûszaki Dandárnál, a hídépítö zászlóaljnál teljesítek szolgálatot. Szeretném elmondani: nem bántam meg, hogy katona lettem, mert szeretek itt dolgozni, jó a közösség és a beosztásommal is elégedett vagyok.

 

Május 2-án barátnömhöz igyekeztem Szentesre, amikor a tiszai hídon áthaladva észrevettem, hogy valaki vergödik a vízben egy csónakba akadva. Azonnal a partra siettem, ahonnan felhívtam a tûzoltókat, majd ruháimtól megszabadulva beleugrottam a vízbe és a bajbajutott segítségére siettem. Sajnos, a fuldokló lábát nem sikerült a csónakból kiszabadítanom, ezért a csónakkal együtt húztam partra a szerencsétlenül járt embert.

 

– Milyen érzései vannak a mentéssel kapcsolatban?

 

– Nagyon jó érzés, hogy segíthettem. Azóta találkoztam az idös halászemberrel, aki odajött hozzám, átölelt, megpuszilt és megköszönte, hogy megmentettem az életét. Megkérdezte, mit tudna nekem ezért adni. Azt válaszoltam neki, hogy elvihetne magával néha halászni, mert régóta szeretném ezt a csodaszép szakmát megtanulni.

 

– A mentés során gondolt arra, hogy Ön is veszélybe kerülhet?

 

– Egy percig sem gondoltam erre, hiszen jó úszó vagyok, életelemem a víz.

 

Csaba rendkívül udvarias és szerény személyiség, aki céltudatos, szolgalmas, mindig tanulni akaró ember. Személy szerint is nagyon büszkévé tesz az a gondolat, hogy Pölös Csaba szerzödéses honvéd a Honvédszakszervezet szentesi alapszervezetének tagja!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.

  JETfly Magazin

Márciustól H145M típusú helikopterrel biztosítja a Magyar Honvédség a légi kutató-mentő szolgálatot az ország nyugati részén. A feladat legmagasabb szintű ellátásához szükséges tudás megszerzéséhez a kijelölt állomány speciális kiképzésen vett részt február 12-20-a között között az MH Kiss József 86. Helikopterdandárnál.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.