2023. 05. 31. szerda
Angéla
: 371 Ft   : 348 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Műszakiak napja

Hosz  |  2005. 06. 01., 18:18

Április 22-én tizedik alkalommal került megrendezésre Szentesen a Müszakiak Napja. Az év kiemelkedő eseményét nagyon gondos előkészületek előzték meg. A dandár parancsnokán, Kovács István dandártábornokon kívül a megbízott parancsnokhelyettes, dr. Padányi József ezredes is rendkívül impulzívan vetette bele magát a szervezésbe. Megvalósult a parancsok úr elképzelése, az a szoborpark, mely emléket állít a valaha létezett müszaki csapatoknak. A szoborpark létrehozásához a Honvédszakszervezet jelentős összeggel járult hozzá. Simmer Sándor csongrádi fafaragó és a HADƒP Kft. kivitelezésében elkészült park azóta a laktanya ékköve lett.

A müszakiak napján megjelent több száz szentesi tanuló, egykori katona és nem utolsó sorban az alakulat meghívott vendégei.

A rendezvény hagyományos módon dandársorakozóval kezdődött. Dr. Padányi József ezredes, megbízott parancsnokhelyettes megnyitotta a müszakiak napját. Ezt követően Mikita János altábornagy a HM HVK főnökének helyettese intézett néhány szót az egybegyültekhez, majd dr. Komor Levente a HM humánpolitikai államtitkárral együtt, a volt müszaki alakulatok képviselői jelenlétében átadta a müszaki emlékparkot. A dandársorakozón Kovács István dandártábornok elismerésben részesítette az év tisztjét, tiszthelyettesét, legénységi katonáját és közalkalmazottját. A sorakozó színvonalát nagyban emelte a Hódmezővásárhelyi Katonazenekar közremüködése. A kötött program után volt kispályás labdarúgó bajnokság, tüzoltó bemutató, büvész, íjászat, hagyományőrző bemutató, búvárbemutató. Bemutatósátrat üzemeltetett a Honvédszakszervezet, a Honvéd Nyugdíjpénztár, és a Toborzóiroda. Az alakulat kiállította, a vendégek pedig megtekinthették a müszaki dandár legfontosabb müszaki eszközeit. A finom ebéd után újabb néznivalók akadtak: fellépett egy hastáncegyüttes, a népszerü, helyi gyökerekkel rendelkező Crystal együttes, valamint a Groovehouse formáció. Sajnálatos módon a Honvédegyüttes az aránylag hüvös idő miatt lemondta a fellépést. A müszakiak bebizonyították, hogy nem csak a szüken vett szakmában, hanem a szervezésben is jeleskednek, és véleményem szerint egy rendkívül színvonalas rendezvénnyel ünnepelték meg a müszakiak napját.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.

  Háború Művészete magazin

„Katonáink ismét hősiesen teljesítették kötelességüket” – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter május 30-án, Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.