2024. 02. 25.
Géza
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Műszakiak napja

Hosz  |  2005. 06. 01., 18:18

Április 22-én tizedik alkalommal került megrendezésre Szentesen a Müszakiak Napja. Az év kiemelkedő eseményét nagyon gondos előkészületek előzték meg. A dandár parancsnokán, Kovács István dandártábornokon kívül a megbízott parancsnokhelyettes, dr. Padányi József ezredes is rendkívül impulzívan vetette bele magát a szervezésbe. Megvalósult a parancsok úr elképzelése, az a szoborpark, mely emléket állít a valaha létezett müszaki csapatoknak. A szoborpark létrehozásához a Honvédszakszervezet jelentős összeggel járult hozzá. Simmer Sándor csongrádi fafaragó és a HADƒP Kft. kivitelezésében elkészült park azóta a laktanya ékköve lett.

A müszakiak napján megjelent több száz szentesi tanuló, egykori katona és nem utolsó sorban az alakulat meghívott vendégei.

A rendezvény hagyományos módon dandársorakozóval kezdődött. Dr. Padányi József ezredes, megbízott parancsnokhelyettes megnyitotta a müszakiak napját. Ezt követően Mikita János altábornagy a HM HVK főnökének helyettese intézett néhány szót az egybegyültekhez, majd dr. Komor Levente a HM humánpolitikai államtitkárral együtt, a volt müszaki alakulatok képviselői jelenlétében átadta a müszaki emlékparkot. A dandársorakozón Kovács István dandártábornok elismerésben részesítette az év tisztjét, tiszthelyettesét, legénységi katonáját és közalkalmazottját. A sorakozó színvonalát nagyban emelte a Hódmezővásárhelyi Katonazenekar közremüködése. A kötött program után volt kispályás labdarúgó bajnokság, tüzoltó bemutató, büvész, íjászat, hagyományőrző bemutató, búvárbemutató. Bemutatósátrat üzemeltetett a Honvédszakszervezet, a Honvéd Nyugdíjpénztár, és a Toborzóiroda. Az alakulat kiállította, a vendégek pedig megtekinthették a müszaki dandár legfontosabb müszaki eszközeit. A finom ebéd után újabb néznivalók akadtak: fellépett egy hastáncegyüttes, a népszerü, helyi gyökerekkel rendelkező Crystal együttes, valamint a Groovehouse formáció. Sajnálatos módon a Honvédegyüttes az aránylag hüvös idő miatt lemondta a fellépést. A müszakiak bebizonyították, hogy nem csak a szüken vett szakmában, hanem a szervezésben is jeleskednek, és véleményem szerint egy rendkívül színvonalas rendezvénnyel ünnepelték meg a müszakiak napját.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.