2024. 06. 18. kedd
Arnold, Levente
: 396 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Műszakiak napja

Hosz  |  2005. 06. 01., 18:18

Április 22-én tizedik alkalommal került megrendezésre Szentesen a Müszakiak Napja. Az év kiemelkedő eseményét nagyon gondos előkészületek előzték meg. A dandár parancsnokán, Kovács István dandártábornokon kívül a megbízott parancsnokhelyettes, dr. Padányi József ezredes is rendkívül impulzívan vetette bele magát a szervezésbe. Megvalósult a parancsok úr elképzelése, az a szoborpark, mely emléket állít a valaha létezett müszaki csapatoknak. A szoborpark létrehozásához a Honvédszakszervezet jelentős összeggel járult hozzá. Simmer Sándor csongrádi fafaragó és a HADƒP Kft. kivitelezésében elkészült park azóta a laktanya ékköve lett.

A müszakiak napján megjelent több száz szentesi tanuló, egykori katona és nem utolsó sorban az alakulat meghívott vendégei.

A rendezvény hagyományos módon dandársorakozóval kezdődött. Dr. Padányi József ezredes, megbízott parancsnokhelyettes megnyitotta a müszakiak napját. Ezt követően Mikita János altábornagy a HM HVK főnökének helyettese intézett néhány szót az egybegyültekhez, majd dr. Komor Levente a HM humánpolitikai államtitkárral együtt, a volt müszaki alakulatok képviselői jelenlétében átadta a müszaki emlékparkot. A dandársorakozón Kovács István dandártábornok elismerésben részesítette az év tisztjét, tiszthelyettesét, legénységi katonáját és közalkalmazottját. A sorakozó színvonalát nagyban emelte a Hódmezővásárhelyi Katonazenekar közremüködése. A kötött program után volt kispályás labdarúgó bajnokság, tüzoltó bemutató, büvész, íjászat, hagyományőrző bemutató, búvárbemutató. Bemutatósátrat üzemeltetett a Honvédszakszervezet, a Honvéd Nyugdíjpénztár, és a Toborzóiroda. Az alakulat kiállította, a vendégek pedig megtekinthették a müszaki dandár legfontosabb müszaki eszközeit. A finom ebéd után újabb néznivalók akadtak: fellépett egy hastáncegyüttes, a népszerü, helyi gyökerekkel rendelkező Crystal együttes, valamint a Groovehouse formáció. Sajnálatos módon a Honvédegyüttes az aránylag hüvös idő miatt lemondta a fellépést. A müszakiak bebizonyították, hogy nem csak a szüken vett szakmában, hanem a szervezésben is jeleskednek, és véleményem szerint egy rendkívül színvonalas rendezvénnyel ünnepelték meg a müszakiak napját.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A legfrissebb információk szerint Svédország - a légierő modernizációs folyamatának részeként - már 2024 vége előtt dönthet a kiöregedő Lockheed Martin C-130H szállító repülőgép flottájuk cseréjéről.

  Háború Művészete magazin

„Szeretem, megvédem!" mottóval indít toborzókampányt a területvédelmi ezredekbe a Magyar Honvédség - jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a kampány megnyitóján június 17-én, hétfőn, Budapesten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.