2024. 04. 23. kedd
Béla
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nyolc sportágban - ötödik alkalommal

Hosz  |  2005. 06. 02., 11:33

Hagyomány már, hogy minden nyár elején egész napos sportbajnokságot szervez a Magyar Honvédség Harcanyag Ellátó Központja (MH HEK). Az idei, mintegy háromszáz hivatásos és szerződéses katona, valamint közalkalmazott részvételével - június 2-án Pusztavacson megrendezett - HEK-kupán a parancsnokság és a raktárbázisok csapatai mellett a Honvédszakszervezet (Hosz) lelkes együttese is megjelent...  

A helyi parancsnok, Szklenár László ezredes - a HEK-kupa megnyitóján - a résztvevő pusztavacsi, káli, hajdúsámsoni, recski, devecseri, táborfalvai és hetényegyházai csapatok mellett a versenyzők között köszöntötte a Hosz képviselőit is, élükön Mészáros Géza elnökkel. A sakk, az asztalitenisz, a 3200 méteres síkfutás, a kézigránát célbadobás egyéni küzdelmei mellett röplabdában, kispályás labdarúgásban és lövészetben csapatversenyt bonyolítottak le. Az ugyancsak a HEK-kupa égisze alá tartozó horgászversenyt május 27-én, Kálban már megrendezték. A kispuska- és pisztoly versenyszámokból álló lőbajnokságon a Honvédszakszervezet - Besenyei Csaba, dr. Ujfaludi Zoltán és Jakubik András alkotta - 3 fős csapata jól szerepelt. Az örkényi sportlőtéren lebonyolított pisztolylövészetben hetedik, míg a kispuska versenyszámban az előkelő ötödik helyzést szerezték meg.

A Honvédszakszervezet - Sándor Roland vezette - kispályás focicsapata  két győzelemmel és egy döntetlennel a csoportselejtezőkből továbbjutva, a legjobb 4 között szerepelve, versenyen kívül bronzérmes lett. A Hosz csapata az egész napos sportszerü és eredményes versenyzéséért kupát és emléklapot vehetett át. A kispályás focicsapat az előkelő harmadik helyezéséért az MH HEK parancsnokától kapott serleget. A bajnokság végén, a Hosz által - a legjobb röplabdázó és a helyi szervezők számára - felajánlott különdíjakat Mészáros Géza elnök nyújtotta át.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Márciusban 1 296 509 utas fordult meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, 21,7%-kal több, mint a tavalyi év azonos időszakában, és 10,5%-kal több, mint 2019 márciusában. Ezzel a Budapest Airport több, mint 3,4 millió utas kezelésével zárta az első negyedévet, 10,2%-kal túlszárnyalva a járvány előtti rekordévet.

  Háború Művészete magazin

Május első hetében rendezik meg a Maláj Királyi Haditengerészet napját, melyre már javában zajlik a felkészülés: a mai napi gyakorlás során, 2024. április 23-án, két forgószárnyas ütközött össze és zuhant le.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.