2023. 06. 01. csütörtök
Tünde
: 371 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nyolc sportágban - ötödik alkalommal

Hosz  |  2005. 06. 02., 11:33

Hagyomány már, hogy minden nyár elején egész napos sportbajnokságot szervez a Magyar Honvédség Harcanyag Ellátó Központja (MH HEK). Az idei, mintegy háromszáz hivatásos és szerződéses katona, valamint közalkalmazott részvételével - június 2-án Pusztavacson megrendezett - HEK-kupán a parancsnokság és a raktárbázisok csapatai mellett a Honvédszakszervezet (Hosz) lelkes együttese is megjelent...  

A helyi parancsnok, Szklenár László ezredes - a HEK-kupa megnyitóján - a résztvevő pusztavacsi, káli, hajdúsámsoni, recski, devecseri, táborfalvai és hetényegyházai csapatok mellett a versenyzők között köszöntötte a Hosz képviselőit is, élükön Mészáros Géza elnökkel. A sakk, az asztalitenisz, a 3200 méteres síkfutás, a kézigránát célbadobás egyéni küzdelmei mellett röplabdában, kispályás labdarúgásban és lövészetben csapatversenyt bonyolítottak le. Az ugyancsak a HEK-kupa égisze alá tartozó horgászversenyt május 27-én, Kálban már megrendezték. A kispuska- és pisztoly versenyszámokból álló lőbajnokságon a Honvédszakszervezet - Besenyei Csaba, dr. Ujfaludi Zoltán és Jakubik András alkotta - 3 fős csapata jól szerepelt. Az örkényi sportlőtéren lebonyolított pisztolylövészetben hetedik, míg a kispuska versenyszámban az előkelő ötödik helyzést szerezték meg.

A Honvédszakszervezet - Sándor Roland vezette - kispályás focicsapata  két győzelemmel és egy döntetlennel a csoportselejtezőkből továbbjutva, a legjobb 4 között szerepelve, versenyen kívül bronzérmes lett. A Hosz csapata az egész napos sportszerü és eredményes versenyzéséért kupát és emléklapot vehetett át. A kispályás focicsapat az előkelő harmadik helyezéséért az MH HEK parancsnokától kapott serleget. A bajnokság végén, a Hosz által - a legjobb röplabdázó és a helyi szervezők számára - felajánlott különdíjakat Mészáros Géza elnök nyújtotta át.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.

  Háború Művészete magazin

1942 tavaszán, a megtépázott amerikai USS Houston és az ausztrál HMAS Perth cirkálók, a Jáva-tengeren előző nap vívott tengeri csata túlélőiként, a Jáva és Szumátra között húzódó Szunda-szoroson át próbáltak egérutat nyerni a megállíthatatlanul előrenyomuló japánok elől. Nem jártak sikerrel és sorsukat sokáig homály fedte.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.