2023. 12. 03.
Ferenc, Olívia
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Későbbre halasztott döntések

Hosz  |  2005. 06. 27., 19:51

A munkaadói és a munkavállalói oldalak közötti további szakértői egyeztetések szükségessége miatt csak júliusban születik döntés a bevezetés előtt álló választható illetményen kívüli juttatások (VIKJ) rendszeréről, valamint a Hjt. módosításairól - röviden így lehetne összefoglalni a június 23-i HM Kollégiumi ülés történéseit...

Juhász Ferenc honvédelmi miniszter meghívására Mészáros Géza, a Hosz elnöke képviselte a munkavállalói oldalt a HM Kollégium - két napirendet tárgyaló - június 23-i ülésén. A honvédelmi miniszter vezette fórumon a bevezetendő VIKJ sikere érdekében abban állapodtak meg, hogy június 29-én még egy szakértői egyeztetést rendeznek a HM humánpolitikai főosztályának és az érdekképviseleti szervezetek bevonásával. Juhász Ferenc kijelentette: csak a szakszervezetekkel egyetértésben fogják a rendszert bevezetni. A HM humánpolitikai, valamint jogi és információvédelmi főosztályainak előterjesztésében a Hjt. módosítás szerepelt még az ülés napirenjén. Mivel a munkaadói és a munkavállalói oldal aznapi szakértői egyeztetésen a pótlékok kérdésében nem született meg az egyezség, ezért újabb tárgyalási forduló lesz a kidolgozó és a munkavállalók között. Ezen szakértői tárgyalások mellett mindkét témát tárgyalni fogja még a július 14-i Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum (HÉF) plenáris ülése is.       

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.