2024. 03. 04. hétfő
Kázmér
: 394 Ft   : 364 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Későbbre halasztott döntések

Hosz  |  2005. 06. 27., 19:51

A munkaadói és a munkavállalói oldalak közötti további szakértői egyeztetések szükségessége miatt csak júliusban születik döntés a bevezetés előtt álló választható illetményen kívüli juttatások (VIKJ) rendszeréről, valamint a Hjt. módosításairól - röviden így lehetne összefoglalni a június 23-i HM Kollégiumi ülés történéseit...

Juhász Ferenc honvédelmi miniszter meghívására Mészáros Géza, a Hosz elnöke képviselte a munkavállalói oldalt a HM Kollégium - két napirendet tárgyaló - június 23-i ülésén. A honvédelmi miniszter vezette fórumon a bevezetendő VIKJ sikere érdekében abban állapodtak meg, hogy június 29-én még egy szakértői egyeztetést rendeznek a HM humánpolitikai főosztályának és az érdekképviseleti szervezetek bevonásával. Juhász Ferenc kijelentette: csak a szakszervezetekkel egyetértésben fogják a rendszert bevezetni. A HM humánpolitikai, valamint jogi és információvédelmi főosztályainak előterjesztésében a Hjt. módosítás szerepelt még az ülés napirenjén. Mivel a munkaadói és a munkavállalói oldal aznapi szakértői egyeztetésen a pótlékok kérdésében nem született meg az egyezség, ezért újabb tárgyalási forduló lesz a kidolgozó és a munkavállalók között. Ezen szakértői tárgyalások mellett mindkét témát tárgyalni fogja még a július 14-i Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum (HÉF) plenáris ülése is.       

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A Gripen legújabb generációjának számító E változatból Svédország mellett eddig csak Brazília rendelt, ezért a gyártó világszerte új vásárlókat keres: jelenleg európai, ázsiai és dél-amerikai országokkal zajlanak tárgyalások.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.