2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Látogatás a Légtérellenőrző Ezrednél

Hosz  |  2005. 06. 30., 12:16

Június 28-án a Légtérellenőrző Ezredhez látogatott Mészáros Géza a Honvédszakszervezet elnöke, valamint Andor Tamás haderőnemi képviselő, Oláh József haderőnemi titkár és Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivő. A látogatás célja az volt, hogy a szakszervezeti vezetők megismerjék a katonai szervezet feladatait és képet kapjanak az itt folyó speciális munkáról és munkakörülményekről...

Szücs Pál mérnök ezredes és Mészáros Géza elnök

A vendégeket Szücs Pál mérnök ezredes az MH Veszprém Légtérellenőrző Ezred parancsnoka fogadta, majd tájékoztatást adott az alakulat történetéről, jelenéről és feladatairól. A Hosz vezetői két alegységet látogattak meg: az 1. Légi Irányító Központ szolgálati helyét a „Sziklát”, valamint a Radar Bázist Kupon. Mindkét helyen kötetlen beszélgetésre is sor került, ahol nemcsak a személyi állományt, hanem parancsnokaikat is régóta „izgató” problémákat vetettek fel a tagok a Hosz elnökének. Többek között a váltásos munkarendben készenléti szolgálatot ellátók munkaidejének emeléséről, a veszélyességi pótlékról, az utazási költségtérítésről, az elmaradt 13. havi fizetésről és az ,,Egység 2002 Kft"-ről esett szó.

A ,,Sziklában" bemutatásra került a speciális munkakörülmények között dolgozók mindennapi tevékenysége. A csoport bepillantást nyerhetett a légtérellenőrzők valamint az objektum üzemeltetők munkájába. Kupon Császár János alezredes, bázisparancsnok adott tájékoztatást a Radar Bázisról és a Radar Századokról. A Hosz vezetői megismerhették a rendszeresített radar technikai eszközöket, müködés közben. A találkozó hasznosnak bizonyult, bár a felvetett problémák mindegyikére nem sikerült azonnali választ adni. A látogatás elérte célját azzal, hogy a HOSZ elnöksége megismerkedett a Magyar Honvédség egyik speciális alakulatának életével.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.