2024. 02. 24. szombat
Mátyás
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Látogatás a Légtérellenőrző Ezrednél

Hosz  |  2005. 06. 30., 12:16

Június 28-án a Légtérellenőrző Ezredhez látogatott Mészáros Géza a Honvédszakszervezet elnöke, valamint Andor Tamás haderőnemi képviselő, Oláh József haderőnemi titkár és Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivő. A látogatás célja az volt, hogy a szakszervezeti vezetők megismerjék a katonai szervezet feladatait és képet kapjanak az itt folyó speciális munkáról és munkakörülményekről...

Szücs Pál mérnök ezredes és Mészáros Géza elnök

A vendégeket Szücs Pál mérnök ezredes az MH Veszprém Légtérellenőrző Ezred parancsnoka fogadta, majd tájékoztatást adott az alakulat történetéről, jelenéről és feladatairól. A Hosz vezetői két alegységet látogattak meg: az 1. Légi Irányító Központ szolgálati helyét a „Sziklát”, valamint a Radar Bázist Kupon. Mindkét helyen kötetlen beszélgetésre is sor került, ahol nemcsak a személyi állományt, hanem parancsnokaikat is régóta „izgató” problémákat vetettek fel a tagok a Hosz elnökének. Többek között a váltásos munkarendben készenléti szolgálatot ellátók munkaidejének emeléséről, a veszélyességi pótlékról, az utazási költségtérítésről, az elmaradt 13. havi fizetésről és az ,,Egység 2002 Kft"-ről esett szó.

A ,,Sziklában" bemutatásra került a speciális munkakörülmények között dolgozók mindennapi tevékenysége. A csoport bepillantást nyerhetett a légtérellenőrzők valamint az objektum üzemeltetők munkájába. Kupon Császár János alezredes, bázisparancsnok adott tájékoztatást a Radar Bázisról és a Radar Századokról. A Hosz vezetői megismerhették a rendszeresített radar technikai eszközöket, müködés közben. A találkozó hasznosnak bizonyult, bár a felvetett problémák mindegyikére nem sikerült azonnali választ adni. A látogatás elérte célját azzal, hogy a HOSZ elnöksége megismerkedett a Magyar Honvédség egyik speciális alakulatának életével.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.