2024. 06. 22. szombat
Paulina
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Látogatás a Légtérellenőrző Ezrednél

Hosz  |  2005. 06. 30., 12:16

Június 28-án a Légtérellenőrző Ezredhez látogatott Mészáros Géza a Honvédszakszervezet elnöke, valamint Andor Tamás haderőnemi képviselő, Oláh József haderőnemi titkár és Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivő. A látogatás célja az volt, hogy a szakszervezeti vezetők megismerjék a katonai szervezet feladatait és képet kapjanak az itt folyó speciális munkáról és munkakörülményekről...

Szücs Pál mérnök ezredes és Mészáros Géza elnök

A vendégeket Szücs Pál mérnök ezredes az MH Veszprém Légtérellenőrző Ezred parancsnoka fogadta, majd tájékoztatást adott az alakulat történetéről, jelenéről és feladatairól. A Hosz vezetői két alegységet látogattak meg: az 1. Légi Irányító Központ szolgálati helyét a „Sziklát”, valamint a Radar Bázist Kupon. Mindkét helyen kötetlen beszélgetésre is sor került, ahol nemcsak a személyi állományt, hanem parancsnokaikat is régóta „izgató” problémákat vetettek fel a tagok a Hosz elnökének. Többek között a váltásos munkarendben készenléti szolgálatot ellátók munkaidejének emeléséről, a veszélyességi pótlékról, az utazási költségtérítésről, az elmaradt 13. havi fizetésről és az ,,Egység 2002 Kft"-ről esett szó.

A ,,Sziklában" bemutatásra került a speciális munkakörülmények között dolgozók mindennapi tevékenysége. A csoport bepillantást nyerhetett a légtérellenőrzők valamint az objektum üzemeltetők munkájába. Kupon Császár János alezredes, bázisparancsnok adott tájékoztatást a Radar Bázisról és a Radar Századokról. A Hosz vezetői megismerhették a rendszeresített radar technikai eszközöket, müködés közben. A találkozó hasznosnak bizonyult, bár a felvetett problémák mindegyikére nem sikerült azonnali választ adni. A látogatás elérte célját azzal, hogy a HOSZ elnöksége megismerkedett a Magyar Honvédség egyik speciális alakulatának életével.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Rendkívüli intézkedésekkel készül az olimpia miatt megnövekedett utas- és csomagforgalomra az Air France. A légitársaság több ezer fővel növelte dolgozói létszámát, minden üzemképes repülőgépét menetrendbe állítja és megerősíti poggyászkezelő részlegét.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.