2023. 03. 31. péntek
Árpád
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Katonamotoros találkozó

Hosz  |  2005. 06. 30., 20:42

Megtartottuk a katonamotorosok elsö találkozóját! Örömünket fejezzük ki mindazon motorosok nevében, akik részt vettek az eseményen. Azt azonban már bevezetöben meg kell említenem, ha elöre tudom, mennyi gonddal jár kitalálni és kivitelezni egy új kezdeményezést, esküszöm, nem fogok bele.

 A gondolat megszületése után, a kezdet kezdetén sokan nem is akarták megérteni, hogy mit is akarunk ezzel a találkozóval. Többen telefonáltak, hogy nincs katonai jármûvük, anyaguk, eszközük stb. Nem értették meg elsö nekifutásra az alapvetö célt, hogy itt csupán a honvédség azonos érdeklödésû – jelen esetben ez a motorozás szeretete – tagjait szeretnénk megismertetni egymással. Óriási energiát kellett befektetni a dolgok tisztázásába, abba, hogy senki ne gondoljon magasabb rendû küldetés teljesítésére, vagy áldozathozatalra, csak azok a katonák jöjjenek el, akik egyébként szeretnek motorozni. Végül így is történt, hiszen megjelent a csapatban a dandártábornoktól a próbaidös szerzödéses honvédig mindenki, aki szereti húzni a motor „szarvát”. Ebben a tekintetben tehát megvalósult az elképzelésünk.

 Nem jött be azonban az a tervünk, hogy sokan leszünk. Közel sem jöttek el annyian, ahányan telefonon lelkesen elöre jelezték részvételi szándékukat. A kedvezötlen idöjárás volt az oka annak is, hogy a sándorfalvai hagyományörzö gépjármû egyesület sem tudta bemutatni azokat a második világháborús jármûveit, amelyeket szándékában állt kiállítani. A kapcsolatot a továbbiakban is folyamatosan tartjuk velük, és miután az elsö találkozót követni fogja – reményeink szerint – a többi, a remek jármûvek bemutatása nem fog elmaradni. Azt tervezzük, hogy más hasonló egyesületek tapasztalataira építve, néhány találkozót követöen – miután kialakult a társaságunk „kemény magja” – megalakítjuk a Katonamotorosok Egyesületét. Az elökészületeket megtesszük, mert az egyesület alapításnak törvényi szabályai vannak, tehát fel kell rá készülni. Azonban ahhoz, hogy az egyesület vezetöségét felelösen meg tudjuk választani, ahhoz jobban meg kell ismerni egymást. Ám, ha nem jönnek be a számításaink és egyszerûen csak hagyományt tudtunk teremteni a kezdeményezésünkkel, nevezetesen azt, hogy a motorozni szeretö katonák évente egy-két alkalommal összejönnek, már akkor is elértünk valamit. Felhívok tehát minden katonamotorost újra, hogy találkozzunk ismét – teszem ezt a kecskeméti 59. Szentgyörgyi Dezsö Repülöbázis motorosainak nevében, akik fejében a találkozók gondolata megszületett. A kezdeményezök, Kilián Nándor ezredes, Fülepi Dezsö törzsörmester és jómagam biztosan ott leszünk. Külön köszönet illeti a korrekt együttmûködésért Kalocsa város rendörkapitányát, dr. Hargitai László rendör alezredest, továbbá a kalocsai katonákat, nevezetesen Zörgö István alezredest, Gyaraki Imre zászlóst és Csupor Endre fötörzsörmestert, akik bizonyítottan nagy lokálpatrióták és a legtöbb segítséget adták a találkozó lebonyolításához. Ha a most kialakult kapcsolatokat meg tudjuk erösíteni, akkor reményeink szerint Kalocsa városában ez volt ugyan az elsö katonamotoros találkozó, de semmiképp sem az utolsó!

 Reméljük, hogy megteremtettük egy hagyomány alapjait és a katonamotorosok sok-sok találkozója követi majd ezt az elsöt! Kívánok mindenkinek szerencsés utat és jó motorozást!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.