2024. 05. 28. kedd
Csanád, Emil
: 385 Ft   : 354 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hírek, információk

Hosz  |  2005. 06. 30., 20:45

Egyeztetések a vezérkarnálHavril András vezérezredes – június elsején – fogadta Mészáros Géza elnököt és Szincsák Gyula alelnököt. A HM HVK fönöke – a katonákat aktuálisan érintö ügyekkel kapcsolatban – kijelentette: a haderönemi parancsnokságok összevonása nincs a tervek között. A vezérkari fönök ígéretet tett arra, hogy – a HM és a Hosz közötti együttmûködési megállapodás értelmében – a nagyobb létszámú missziókat évente egy alkalommal a Hosz szakértöi is meglátogathatják. Emellett az 5 napos készenlétû NRF-4 erök pótlékairól is egyeztetett a HM HVK fönöke és a Hosz elnöke.A kafeteria-rendszerrel kapcsolatban a Hosz vezetöi azt kérték a HOMNYP Igazgató Tanácsának elnökétöl, hogy minél nagyobb összegû források kerüljenek a rendszerbe, ugyanakkor ezek a források a felhasználók számára további mozgásteret is biztosítsanak. Havril vezérezredes amellett, hogy egyetértett ezekkel a szakszervezeti javaslatokkal, azt is elmondta, hogy azért is vonzóvá kellene tenni a bevezetendö rendszert, hogy a jövö katonái ezt is figyelembe véve tudjanak a katonai pálya mellett dönteni.

A Hosz elnökének vendége volt Szenes ZoltánA „Honvéd” Önkéntes és Mag­án­nyug­díjpénztár ügyvezetö igazgatója volt a Hosz elnökének vendége. A június 13-i találkozón dr. Szenes Zoltán és Mészáros Géza – többek között – a katonai felsövezetés és a Hosz közötti együttmûködésröl, a szakszervezet jelenlegi helyzetéröl, aktuális feladatairól, valamint a választható illetményen kívüli juttatások (VIKJ) rendszerének nyugdíjpénztárakra gyakorolt hatásairól tárgyalt. A Hosz központi irodájában lezajlott egyeztetésen jelen volt Szincsák Gyula, a Hosz alelnöke is.

Jár a kéthavi jutalom!Mészáros Géza Hosz elnök június elsejei, dr. Fapál László közigazgatási államtitkárral történö egyeztetése során – a katonákat érintö aktuális kérdések között – a kéthavi parancsnoki jutalom kifizetése is téma volt. A közös értelmezés során a HM közigazgatási államtitkára kifejtette: akinek 2005. december 31-ig megkezdödik a felmentési ideje, annak jár a kéthavi jutalom.

Együttmûködés a BEOSZ és a Hosz közöttA BEOSZ budapesti, Kerepesi úti székházában egyeztetett a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége (BEOSZ) és a Hon­véd­szak­szer­ve­zet (Hosz) vezetése. A tárgyalást kezdeményezö tisztségviselök, Sipos Géza elnök, Erdös László ügyvezetö elnök és Galló István érdekvédelmi ügyvivö – többek között – a BEOSZ szervezetéröl és annak jelenlegi mûködéséröl tájékoztatta Mészáros Géza elnököt és Szincsák Gyula alelnököt. A megbeszélésen érintették a két szervezet közötti további együttmûködés lehetöségeit is.

Másodszor rendeztek honvédségi állásbörzétHonvédségi állásbörzét tartott a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikai föosztálya és a Fövárosi Munkaügyi Központ a budapesti Stefánia Palotában. A június 7-i eseményen a szaktárcához közel álló cégek, így a HM Currus Rt. mellett különbözö, kisebb-nagyobb cégek is megjelentek. Az állásbörzén a „Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért” Közhasznú Alapítvány munkatársai is részt vettek.

Kollektív szerzödést írtak aláA munkaadó és a munkavállalók közötti kollektív szerzödést írtak alá a HM Térképészeti Kht-nál. A június 10-i ceremónián Buga László mérnök ezredes, ügyvezetö és Koós Tamás Hosz önálló csoportvezetö látta el kézjegyével a dokumentumot. Az aláírási procedúrán  részt vett Jakubik András, a Hosz területi ügyvivöje is.

Bemutatkozó látogatás a személyzeti föosztályvezetönélA bemutatkozó látogatáson Mészáros Géza Hosz elnök és Kocsor Sándor elnökségi tag tájékoztatta Kovács Zoltán dandártábornokot a szakszervezet életében bekövetkezett változásokról, az aktuális érdekvédelmi, érdekképviseleti eseményekröl. A tárgyaló felek hamarosan együttmûködési megállapodást kötnek, melyben a mindennapos kontaktus részleteire is kitérnek majd. A személyzeti föosztályvezetö Ocsovai János ezredest jelölte ki kapcsolattartó személynek. Kovács Zoltán dandártábornok a Hosz jövöbeni konferenciáin történö aktív közremûködés érdekében felajánlotta szakértö munkatársai segítségét.

Folyószámlákra került a 15 ezer forint!A HM közigazgatási államtitkára június 8-án kelt tájékoztató levelében azt közli, hogy az 52/2005-ös HM utasítás alapján a hivatásos és szerzödéses tisztek, zászlósok és tiszthelyettesek – egyszeri alkalommal – az április hónapban kifizetett juttatáson felül az utalványfüzet kitöltése nélkül 15 ezer forintot kaptak. Dr. Fapál László arról is tájékoztatott, hogy a folyósítás lakossági folyószámlára, illetve lakcímre június 15-én megtörtént.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A hadműveleti képességek fenntartása, továbbfejlesztése érdekében a Magyar Légierő számára kiemelt jelentőségű NATO egységbe integrálva, nagy kötelékben gyakorlatozni. Rövid beszámoló az idei Lion Effort gyakorlatról.

  Háború Művészete magazin

A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.