2023. 05. 31. szerda
Angéla
: 371 Ft   : 348 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A HÉF-en történt

Hosz  |  2005. 06. 30., 20:58

A Honvédelmi Érdekegyeztetö Fórum június 22-i ülésén – a munkavállalói oldal javaslatára, napirend elött – a HÉF ügyrendjével kapcsolatos módosító javaslatokról, a Fórum második féléves munkatervéröl, illetve a Honvéd Nyugdíjas Otthon létrehozásának esélyeiröl tárgyaltak. Az ülésen a Honvédszakszervezetet Mészáros Géza elnök, Szincsák Gyula alelnök és dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivö képviselte.

A HÉF ülésén napirend szerint elöször a haderö-átalakítás helyzetéröl hallgattak meg tájékoztatót az ülés résztvevöi. Vass János mérnök ezredes, a HM HVK helyettes katonai-tervezési föcsoportfönöke elmondta, hogy megkezdödött a szentendrei Kiképzö Központ felállítása, a taszári Kapos Bázisrepülötér felszámolása, illetve a feladatok pápai Bázisrepülötér részére történö átadás-átvétele. A következö napirend a HM tárca 2004.évi költségvetési gazdálkodásának végrehajtása volt. Dr.Tamás Sándor ezredes, a HM KPSZH helyettes föigazgatója hangsúlyozta, hogy a szaktárca továbbra is kiemelten kezeli a katonák járandóságait, valamint a haderö-átalakítás okozta kiáramlásból adódó személyi juttatások megoldását. Ezután a Magyar Honvédség hivatásos és szerzödéses állományú katonáinak jogállásáról szóló 2001. évi XCV. törvény módosításáról dr. Mátyus Ferenc ezredes beszélt. A HM JIF föosztályvezetöje által elmondottakhoz dr. Hortobágyi Tibor szólt hozzá. A Hosz jogi ügyvivöje a munkavállalói oldal egyeztetett álláspontját megfogalmazva – többek között – a készenléti beosztások definíciójában, a heti 60 órás kiképzési idöben, illetve az illetmény-pótlékok helyzetében jelenleg rejlö anomáliákról beszélt. A szakszervezet jogásza – amellett, hogy több módosító javaslatot is jónak és üdvözlendönek értékelt – a veszélyességi pótlékok fizetési rendjének esetleges megváltoztatásáról és a 13. havi illetmény jövöbeni folyósításának rendjéröl is kérdéseket fogalmazott meg. A napirend beterjesztöi a felvetett problémákkal kapcsolatos további szakértöi egyeztetést június 23-án folytatták le.Ezt követöen a Honvéd Egészségpénztár (HONVEP) helyzetéröl és szolgáltatásairól dr. Rékai Miklós, a HONVEP igazgatótanácsának elnöke, dr. Szenes Zoltán ügyvezetö igazgató pedig a Honvéd Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár (HOMNYP) aktualitásairól és szolgáltatásairól adott hasznos információkat. A HOMNYP ügyvezetö igazgatója elöadását kiegészítve elmondta, hogy nem javasolja nyugdíjpénztár által biztosított források VIKJ rendszerébe történö bekerülését.Az ülés végén a munkaadói és a munkavállalói oldal képviselöi elfogadták a következö, július 14-i ülés napirendjét. A HÉF ekkor – többek között – a 2329/2004. (XII.21.) kormányhatározat végrehajtásából fakadó feladatokról tárgyal majd.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.

  Háború Művészete magazin

„Katonáink ismét hősiesen teljesítették kötelességüket” – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter május 30-án, Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.