2024. 06. 20. csütörtök
Rafael
: 396 Ft   : 370 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A HÉF-en történt

Hosz  |  2005. 06. 30., 20:58

A Honvédelmi Érdekegyeztetö Fórum június 22-i ülésén – a munkavállalói oldal javaslatára, napirend elött – a HÉF ügyrendjével kapcsolatos módosító javaslatokról, a Fórum második féléves munkatervéröl, illetve a Honvéd Nyugdíjas Otthon létrehozásának esélyeiröl tárgyaltak. Az ülésen a Honvédszakszervezetet Mészáros Géza elnök, Szincsák Gyula alelnök és dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivö képviselte.

A HÉF ülésén napirend szerint elöször a haderö-átalakítás helyzetéröl hallgattak meg tájékoztatót az ülés résztvevöi. Vass János mérnök ezredes, a HM HVK helyettes katonai-tervezési föcsoportfönöke elmondta, hogy megkezdödött a szentendrei Kiképzö Központ felállítása, a taszári Kapos Bázisrepülötér felszámolása, illetve a feladatok pápai Bázisrepülötér részére történö átadás-átvétele. A következö napirend a HM tárca 2004.évi költségvetési gazdálkodásának végrehajtása volt. Dr.Tamás Sándor ezredes, a HM KPSZH helyettes föigazgatója hangsúlyozta, hogy a szaktárca továbbra is kiemelten kezeli a katonák járandóságait, valamint a haderö-átalakítás okozta kiáramlásból adódó személyi juttatások megoldását. Ezután a Magyar Honvédség hivatásos és szerzödéses állományú katonáinak jogállásáról szóló 2001. évi XCV. törvény módosításáról dr. Mátyus Ferenc ezredes beszélt. A HM JIF föosztályvezetöje által elmondottakhoz dr. Hortobágyi Tibor szólt hozzá. A Hosz jogi ügyvivöje a munkavállalói oldal egyeztetett álláspontját megfogalmazva – többek között – a készenléti beosztások definíciójában, a heti 60 órás kiképzési idöben, illetve az illetmény-pótlékok helyzetében jelenleg rejlö anomáliákról beszélt. A szakszervezet jogásza – amellett, hogy több módosító javaslatot is jónak és üdvözlendönek értékelt – a veszélyességi pótlékok fizetési rendjének esetleges megváltoztatásáról és a 13. havi illetmény jövöbeni folyósításának rendjéröl is kérdéseket fogalmazott meg. A napirend beterjesztöi a felvetett problémákkal kapcsolatos további szakértöi egyeztetést június 23-án folytatták le.Ezt követöen a Honvéd Egészségpénztár (HONVEP) helyzetéröl és szolgáltatásairól dr. Rékai Miklós, a HONVEP igazgatótanácsának elnöke, dr. Szenes Zoltán ügyvezetö igazgató pedig a Honvéd Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár (HOMNYP) aktualitásairól és szolgáltatásairól adott hasznos információkat. A HOMNYP ügyvezetö igazgatója elöadását kiegészítve elmondta, hogy nem javasolja nyugdíjpénztár által biztosított források VIKJ rendszerébe történö bekerülését.Az ülés végén a munkaadói és a munkavállalói oldal képviselöi elfogadták a következö, július 14-i ülés napirendjét. A HÉF ekkor – többek között – a 2329/2004. (XII.21.) kormányhatározat végrehajtásából fakadó feladatokról tárgyal majd.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Amerikai és magyar katonák részvételével – az előző évhez hasonlóan – az MH 47. Bázisrepülőtéren landolt egy amerikai KC-135 Stratotanker légi utántöltő repülőgép, hogy egy esetleges vészhelyzetet szimuláljanak.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.