2024. 02. 24. szombat
Mátyás
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nyugállományú híradó

Hosz  |  2005. 06. 30., 21:03

A Nyugállományú Tagozattól azzal a várakozással mentünk erre a Fórumra, hogy hasznos tájékoztatókat kapunk és minket is meghallgatnak, hátha szolgálunk olyan észrevételekkel, javaslatokkal, amelyek hasznosíthatók lesznek a nyugállományúakról való gondoskodás kialakításához. Az is eszembe jutott, érezni fogjuk a Hosz III. Kongresszuson megfogalmazott gondolatot, hogy „Megbecsülést az élet alkonyán is”.Azután azt vettem észre, hogy a valóban hasznos tájékoztatók után egyszer csak magunkra maradtunk és nem volt más lehetöségünk, mint az, hogy jól kibeszéltük magunkat egymás között.Igaz, készül összefoglaló, és ebböl megismerik, hogy miröl beszéltünk. Nemes gondolat, mégis van hiányérzetem. Ilyen fórum kétévenként van, talán azt a három-négy órát el lehetett volna körünkben tölteni, és élöben hallani mindazt, amit ott a nyugállományúak küldöttei egymásnak elmondtak.Nem panaszkodtunk, nem kö­ve­te­löztünk, szinte azonos témákat érintve fogalmaztuk meg a régóta húzódó, nem minden esetben pénzt igénylö gondjainkat, véleményünket, javaslatainkat, amelyek elösegíthetik az ez irányú gondolkodást.Azon is gondolkodtam, mi az oka annak, hogy egy ilyen kétévenként tartandó rangos, 30 000 nyugállományú tagságot reprezentáló fórum nem érdemel meg annyit, hogy ne csak mi hallgassuk meg a tájékoztatókat, hanem minket is meghallgassanak ott a helyszínen és ne csak az összefoglaló írásos tájékoztatóból ismerjék meg a véleményünket.Számomra jó volt érezni, hogy azonos módon ítéltük meg a nyugállományúakat foglalkoztató gondokat, noha más-más megfogalmazásban beszéltünk azokról. Ebböl azt éreztem ki, hogy egyformán ítéljük meg és tolmácsoljuk kortársaink gondjait.Arra is gondoltam: milyen jó lenne, ha értékelnék, hasznosítanák az elmondottakat, hogy ezáltal mi is érezhetnénk – a „Megbecsülést az élet alkonyán is” nem csak szlogen, hanem a mindennapok valósága lenne.Végül arra gondoltam, hogy mi, akik arra köteleztük magunkat, tegyük tovább a dolgunkat változatlan elszántsággal  idös társaink biztonságáért, gyermekeink és unokáink boldogulásáért.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.