2023. 06. 04.
Bulcsú
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nyugállományú híradó

Hosz  |  2005. 06. 30., 21:03

A Nyugállományú Tagozattól azzal a várakozással mentünk erre a Fórumra, hogy hasznos tájékoztatókat kapunk és minket is meghallgatnak, hátha szolgálunk olyan észrevételekkel, javaslatokkal, amelyek hasznosíthatók lesznek a nyugállományúakról való gondoskodás kialakításához. Az is eszembe jutott, érezni fogjuk a Hosz III. Kongresszuson megfogalmazott gondolatot, hogy „Megbecsülést az élet alkonyán is”.Azután azt vettem észre, hogy a valóban hasznos tájékoztatók után egyszer csak magunkra maradtunk és nem volt más lehetöségünk, mint az, hogy jól kibeszéltük magunkat egymás között.Igaz, készül összefoglaló, és ebböl megismerik, hogy miröl beszéltünk. Nemes gondolat, mégis van hiányérzetem. Ilyen fórum kétévenként van, talán azt a három-négy órát el lehetett volna körünkben tölteni, és élöben hallani mindazt, amit ott a nyugállományúak küldöttei egymásnak elmondtak.Nem panaszkodtunk, nem kö­ve­te­löztünk, szinte azonos témákat érintve fogalmaztuk meg a régóta húzódó, nem minden esetben pénzt igénylö gondjainkat, véleményünket, javaslatainkat, amelyek elösegíthetik az ez irányú gondolkodást.Azon is gondolkodtam, mi az oka annak, hogy egy ilyen kétévenként tartandó rangos, 30 000 nyugállományú tagságot reprezentáló fórum nem érdemel meg annyit, hogy ne csak mi hallgassuk meg a tájékoztatókat, hanem minket is meghallgassanak ott a helyszínen és ne csak az összefoglaló írásos tájékoztatóból ismerjék meg a véleményünket.Számomra jó volt érezni, hogy azonos módon ítéltük meg a nyugállományúakat foglalkoztató gondokat, noha más-más megfogalmazásban beszéltünk azokról. Ebböl azt éreztem ki, hogy egyformán ítéljük meg és tolmácsoljuk kortársaink gondjait.Arra is gondoltam: milyen jó lenne, ha értékelnék, hasznosítanák az elmondottakat, hogy ezáltal mi is érezhetnénk – a „Megbecsülést az élet alkonyán is” nem csak szlogen, hanem a mindennapok valósága lenne.Végül arra gondoltam, hogy mi, akik arra köteleztük magunkat, tegyük tovább a dolgunkat változatlan elszántsággal  idös társaink biztonságáért, gyermekeink és unokáink boldogulásáért.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.