2024. 06. 19. szerda
Gyárfás
: 396 Ft   : 368 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nyugállományú híradó

Hosz  |  2005. 06. 30., 21:03

A Nyugállományú Tagozattól azzal a várakozással mentünk erre a Fórumra, hogy hasznos tájékoztatókat kapunk és minket is meghallgatnak, hátha szolgálunk olyan észrevételekkel, javaslatokkal, amelyek hasznosíthatók lesznek a nyugállományúakról való gondoskodás kialakításához. Az is eszembe jutott, érezni fogjuk a Hosz III. Kongresszuson megfogalmazott gondolatot, hogy „Megbecsülést az élet alkonyán is”.Azután azt vettem észre, hogy a valóban hasznos tájékoztatók után egyszer csak magunkra maradtunk és nem volt más lehetöségünk, mint az, hogy jól kibeszéltük magunkat egymás között.Igaz, készül összefoglaló, és ebböl megismerik, hogy miröl beszéltünk. Nemes gondolat, mégis van hiányérzetem. Ilyen fórum kétévenként van, talán azt a három-négy órát el lehetett volna körünkben tölteni, és élöben hallani mindazt, amit ott a nyugállományúak küldöttei egymásnak elmondtak.Nem panaszkodtunk, nem kö­ve­te­löztünk, szinte azonos témákat érintve fogalmaztuk meg a régóta húzódó, nem minden esetben pénzt igénylö gondjainkat, véleményünket, javaslatainkat, amelyek elösegíthetik az ez irányú gondolkodást.Azon is gondolkodtam, mi az oka annak, hogy egy ilyen kétévenként tartandó rangos, 30 000 nyugállományú tagságot reprezentáló fórum nem érdemel meg annyit, hogy ne csak mi hallgassuk meg a tájékoztatókat, hanem minket is meghallgassanak ott a helyszínen és ne csak az összefoglaló írásos tájékoztatóból ismerjék meg a véleményünket.Számomra jó volt érezni, hogy azonos módon ítéltük meg a nyugállományúakat foglalkoztató gondokat, noha más-más megfogalmazásban beszéltünk azokról. Ebböl azt éreztem ki, hogy egyformán ítéljük meg és tolmácsoljuk kortársaink gondjait.Arra is gondoltam: milyen jó lenne, ha értékelnék, hasznosítanák az elmondottakat, hogy ezáltal mi is érezhetnénk – a „Megbecsülést az élet alkonyán is” nem csak szlogen, hanem a mindennapok valósága lenne.Végül arra gondoltam, hogy mi, akik arra köteleztük magunkat, tegyük tovább a dolgunkat változatlan elszántsággal  idös társaink biztonságáért, gyermekeink és unokáink boldogulásáért.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A legfrissebb információk szerint Svédország - a légierő modernizációs folyamatának részeként - már 2024 vége előtt dönthet a kiöregedő Lockheed Martin C-130H szállító repülőgép flottájuk cseréjéről.

  Háború Művészete magazin

„Szeretem, megvédem!" mottóval indít toborzókampányt a területvédelmi ezredekbe a Magyar Honvédség - jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a kampány megnyitóján június 17-én, hétfőn, Budapesten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.