2023. 12. 05. kedd
Vilma
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Több mint százan lettek a Hosz tagjai

Hosz  |  2005. 07. 07., 07:42

Százhuszonhét szerződéses katona vonult be Tapolcára ezen a héten. A tájékoztató előadások sorában - július 8-án - a \"Honvéd\" Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár (HOMNYP) mellett a Honvédszakszervezet (Hosz) is bemutatkozott a Magyar Honvédség legfrissebb szerződéses katonáinak. A sikeres rendezvény végén száztizenegyen lettek a Hosz tagjai...

A Tapolcai Kiképző Központban (TKK) müködő Hosz helyi alapszervezet helyettes vezetője, Ködbaum József őrnagy megnyitója után Jáger Tibor ismertette a tagtoborzó rendezvény programját. A szakszervezet nyugat-magyarországi területi ügyvivője miután bemutatta a résztvevő tisztségviselőket, Heiling Ottónak adta át a szót.

A Hosz alelnöke bevezetőjében a katona-szakszervezet tizennégy éves történetének legfontosabb állomásait elevenítette fel. Ezt követően a reprezentatív szakszervezet nemzetközi kapcsolatairól, majd a szerződéses katonákat érintő aktualitásokról, valamint a küszöbön álló törvénymódosításokról tájékoztatta a megjelent egyenruhásokat.

dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivőEzután Jáger Tibor a Hosz szolgáltatásairól adott áttekintést. A nyugat-magyarországi területi ügyvivő részletesen beszélt a szakszervezet, az ,,Egység 2002" Kft. és a ,,Katonákért" Alapítvány által nyújtott legfontosabb kedvezményekről. Ezután dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivő a szakszervezet jogsegélyszolgálatának müködéséről, a jogi tanácsadásról és a perbeni képviseletről beszélt, majd az előadás végén a felmerülő - általában a szerződéses katonákat leginkább érintő - kérdésekre válaszolt. 

A két turnusban lebonyolított tagtoborzó rendezvény végén több mint száztizenegyen - még a helyszínen - kitöltötték a Honvédszakszervezet belépési nyilatkozatát. Valamennyi résztvevő a helyszínen tájékozódhatott a Hosz havi lapjáról, az Egység újságról, a közelmúltban kiadott szakszervezeti PR kiadványról, illetve a szakszervezet internetes weblajáról, a www.hsz.hu-ról is.

A tagtoborzó rendezvény után a TKK helyi alapszervezetének tagjai számára tartottak aktuális tájékoztatót. A megjelent tisztségviselők - többek között - a választható illetményen kívüli juttatások (VIKJ) rendszeréről, a 13. havi illetményről, valamint a tervezett Hjt. módosításokról is beszéltek. A nap végén - Fürst Róbert vezetésével - a HOMNYP munkatársai is szakterületüknek megfelelően adtak tájékoztatást a pénztári tagsággal kapcsolatos legújabb változásokról.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.