2024. 02. 26. hétfő
Edina
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ifjú őrmesterek a Hősök terén

Hosz  |  2005. 07. 10., 09:56

A Magyar Honvédség Kinizsi Pál Tiszthelyettes Képző Központban végzettnappali és levelező tagozatos hallgatókat ünnepélyes körülmények között – július 9-én – avatták fel. Az ünnepségen résztvevő 198 őrmester közül 93 nappali tagozaton végzett hallgató, 46 levelező tagozaton végzett szerződéses tisztes, 45 őrmesteri vezetői alapképzést végrehajtó tisztes, 14 pedig keresztféléves nappali tagozatos hallgató volt. A budapesti Hősök terén lebonyolított ünnepségen Iváncsik Imre, HM politikai államtitkár és Havril András vezérezredes, vezérkar-főnök mellett Mészáros Géza Hosz elnök is részt vett...

A Budapesti Helyőrségi Zenekar zenés alaki bemutatója után az MH Budapest Őr- és Díszezred díszelgő katonáinak zenés fegyveres bemutatójára került sor. Ezt követően a díszszázad vonult be, majd az elöljárók fogadták. A jelentésbeadás után a történelmi zászlók és a Szent Korona vonult be. A Himnusz után - Volent Csaba kiválóan végzett őrmester vezetésével - tették le esküjüket az ifjú tiszthelyettesek. Havril András vezérezredes, a HM Honvéd Vezérkar főnöke mondott ünnepi beszédet, majd a Szózat után már a díszmenet következett. Az ünnepség után a legeredményesebben végzett tiszthelyettesek tiszteletére tartottak fogadást, ezen adták át - az ugyancsak kiválóan végzett - Horuczi Tamás őrmesternek a "Kéri Kálmán vezérezredes dísztőrt" is.

A témához kapcsolódóhír, hogy az MH Kinizsi Pál Tiszthelyettes Képző Központ július elsejével két részre: a tiszthelyettes képzés jogutódjaként, az MH Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskolára, illetve a megszünő MH Tapolcai Kiképző Központ feladatait átvevő, újonnan megalakuló MH Szentendrei Kiképző Központra vált.

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

A Gripenek beépített tűzfegyvere, a 27 mm-es Mauser BK 27 revolver-gépágyú több európai harci gép fedélzetén is megtalálható. A története egészen a második világháborúig nyúlik vissza - vagy esetleg még tovább?

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.