2024. 06. 22. szombat
Paulina
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ifjú őrmesterek a Hősök terén

Hosz  |  2005. 07. 10., 09:56

A Magyar Honvédség Kinizsi Pál Tiszthelyettes Képző Központban végzettnappali és levelező tagozatos hallgatókat ünnepélyes körülmények között – július 9-én – avatták fel. Az ünnepségen résztvevő 198 őrmester közül 93 nappali tagozaton végzett hallgató, 46 levelező tagozaton végzett szerződéses tisztes, 45 őrmesteri vezetői alapképzést végrehajtó tisztes, 14 pedig keresztféléves nappali tagozatos hallgató volt. A budapesti Hősök terén lebonyolított ünnepségen Iváncsik Imre, HM politikai államtitkár és Havril András vezérezredes, vezérkar-főnök mellett Mészáros Géza Hosz elnök is részt vett...

A Budapesti Helyőrségi Zenekar zenés alaki bemutatója után az MH Budapest Őr- és Díszezred díszelgő katonáinak zenés fegyveres bemutatójára került sor. Ezt követően a díszszázad vonult be, majd az elöljárók fogadták. A jelentésbeadás után a történelmi zászlók és a Szent Korona vonult be. A Himnusz után - Volent Csaba kiválóan végzett őrmester vezetésével - tették le esküjüket az ifjú tiszthelyettesek. Havril András vezérezredes, a HM Honvéd Vezérkar főnöke mondott ünnepi beszédet, majd a Szózat után már a díszmenet következett. Az ünnepség után a legeredményesebben végzett tiszthelyettesek tiszteletére tartottak fogadást, ezen adták át - az ugyancsak kiválóan végzett - Horuczi Tamás őrmesternek a "Kéri Kálmán vezérezredes dísztőrt" is.

A témához kapcsolódóhír, hogy az MH Kinizsi Pál Tiszthelyettes Képző Központ július elsejével két részre: a tiszthelyettes képzés jogutódjaként, az MH Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskolára, illetve a megszünő MH Tapolcai Kiképző Központ feladatait átvevő, újonnan megalakuló MH Szentendrei Kiképző Központra vált.

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Rendkívüli intézkedésekkel készül az olimpia miatt megnövekedett utas- és csomagforgalomra az Air France. A légitársaság több ezer fővel növelte dolgozói létszámát, minden üzemképes repülőgépét menetrendbe állítja és megerősíti poggyászkezelő részlegét.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.