2023. 09. 26. kedd
Jusztina, Pál
: 390 Ft   : 367 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Családi juliális Szentesen

Hosz  |  2005. 07. 10., 10:42

A meteorológia szerint - július 9-ére - esőt, rossz időt vártak Pálmonostora térségében. A Hosz szentesi alapszervezetének vezetői rosszul aludtak nyolcadika éjjelén, hiszen másnap nagyszabású családi napot szerveztek a pálmonostori Szalkai vendégháznál. A szentesiek valószínűleg Fortuna kegyeltjei, mert a rendezvény reggelén már a felhők sem fenyegettek csapadékkal a résztvevőket, így a juliális első programja, a horgászverseny zavartalanul megkezdődhetett...

A szépszámú elszánt horgász már hét órakor bedobhatta horgait a Pálmonostori Horgászegyesület tavába.  Időközben a látványosan feldíszített Szalkai Vendégházban is egyre többen regisztráltak Forján Sándor János alapszervezeti vezető-helyettesnél, a rendezvény fő szervezőjénél. Elkezdődött a III. juliális. A több mint 150 résztvevő jobbnál jobb programokban vehetett részt. A horgászaton kívül lovaskocsikázás, lovaglás, paintball, gyermekjátszó sarok, ügyességi verseny, sajtkóstolás és sportolási lehetőség várta a vendégeket.

A rendezvényre kilátogatott a „Honvéd” Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár képviseletében Kepics György, aki tájékoztatta a vendégsereget a pénztár nyújtotta lehetőségekről, emellett kiállított az Intereurópa Bank is.

A családi napon részt vett Kovács István dandártábornok, a szentesi MH II. Rákóczi Ferenc Müszaki Dandár parancsnoka, dr. Ujfaludi Zoltán a Hosz kelet-magyarországi területi ügyvivője, Jáger Tibor a Hosz nyugat-magyarországi területi ügyvivője, valamint Bali János és László Imre, ellenőrző bizottsági tagok is.

Pontban délben felszolgálták az isteni marhalábszár pörköltet, és végszóra - a tiszthelyettesi avatásról is - megérkezett Mészáros Géza Hosz elnök is.

A finom ebéd utáni szieszta alatt Mészáros Géza átadta a különböző versenyek helyezettjeinek, valamint az alapszervezet hős életmentője (http://www.hsz.hu/rovatok/ujsag/ujsag/2005juni/ujsag6/), Pölös Csaba részére is az ajándékokat. A különböző gyermekrajzok is elismerést arattak, minden alkotást játékokkal, édességgel honorált Forján Sándor János. Az ajándékozást dr. Ujfaludi Zoltán kelet-magyarországi területi ügyvivő zárta, aki az alapszervezet részére adott át értékes ajándékot.

Délután sem maradtak üresek a gyomrok, kemencében sült lángos enyhítette az esetleges éhséget, bár a pörkölt is bőséges volt és a rendezők az étkezések között is állandóan finomságokat tettek az asztalokra.

A családi nap délután ötkor ért véget. Forján Sándor fellélegezhetett, mert a vendégek egyöntetüen azt nyilatkozták, hogy nagyszerüen érezték magukat.

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

A világ legnagyobb nemzetközi légitársasága az utazási kereslet növekedése és szélestörzsű flottájának bővítése miatt tapasztalt pilótákat toboroz Magyarországról is.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.