2023. 03. 21. kedd
Benedek
: 392 Ft   : 365 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Családi juliális Szentesen

Hosz  |  2005. 07. 10., 10:42

A meteorológia szerint - július 9-ére - esőt, rossz időt vártak Pálmonostora térségében. A Hosz szentesi alapszervezetének vezetői rosszul aludtak nyolcadika éjjelén, hiszen másnap nagyszabású családi napot szerveztek a pálmonostori Szalkai vendégháznál. A szentesiek valószínűleg Fortuna kegyeltjei, mert a rendezvény reggelén már a felhők sem fenyegettek csapadékkal a résztvevőket, így a juliális első programja, a horgászverseny zavartalanul megkezdődhetett...

A szépszámú elszánt horgász már hét órakor bedobhatta horgait a Pálmonostori Horgászegyesület tavába.  Időközben a látványosan feldíszített Szalkai Vendégházban is egyre többen regisztráltak Forján Sándor János alapszervezeti vezető-helyettesnél, a rendezvény fő szervezőjénél. Elkezdődött a III. juliális. A több mint 150 résztvevő jobbnál jobb programokban vehetett részt. A horgászaton kívül lovaskocsikázás, lovaglás, paintball, gyermekjátszó sarok, ügyességi verseny, sajtkóstolás és sportolási lehetőség várta a vendégeket.

A rendezvényre kilátogatott a „Honvéd” Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár képviseletében Kepics György, aki tájékoztatta a vendégsereget a pénztár nyújtotta lehetőségekről, emellett kiállított az Intereurópa Bank is.

A családi napon részt vett Kovács István dandártábornok, a szentesi MH II. Rákóczi Ferenc Müszaki Dandár parancsnoka, dr. Ujfaludi Zoltán a Hosz kelet-magyarországi területi ügyvivője, Jáger Tibor a Hosz nyugat-magyarországi területi ügyvivője, valamint Bali János és László Imre, ellenőrző bizottsági tagok is.

Pontban délben felszolgálták az isteni marhalábszár pörköltet, és végszóra - a tiszthelyettesi avatásról is - megérkezett Mészáros Géza Hosz elnök is.

A finom ebéd utáni szieszta alatt Mészáros Géza átadta a különböző versenyek helyezettjeinek, valamint az alapszervezet hős életmentője (http://www.hsz.hu/rovatok/ujsag/ujsag/2005juni/ujsag6/), Pölös Csaba részére is az ajándékokat. A különböző gyermekrajzok is elismerést arattak, minden alkotást játékokkal, édességgel honorált Forján Sándor János. Az ajándékozást dr. Ujfaludi Zoltán kelet-magyarországi területi ügyvivő zárta, aki az alapszervezet részére adott át értékes ajándékot.

Délután sem maradtak üresek a gyomrok, kemencében sült lángos enyhítette az esetleges éhséget, bár a pörkölt is bőséges volt és a rendezők az étkezések között is állandóan finomságokat tettek az asztalokra.

A családi nap délután ötkor ért véget. Forján Sándor fellélegezhetett, mert a vendégek egyöntetüen azt nyilatkozták, hogy nagyszerüen érezték magukat.

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 13:58
„Minden idők legnagyobb haderőreformja zajlik” – mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Honvédszakszervezet őszi küldöttgyűlésén Budapesten, november 29-én, kedden.
2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Az 1985-ben indult légitársaság most harmadszor változtat arculatán. A jelenlegi festések 1999 óta láthatóak a világ legnagyobb légitársaságának óriásgépein, és az egyik legismertebb márkajelzéssé váltak ez alatt az idő alatt. A mostani arculatfrissítés a gépek függőleges vezérsíkját és a szárnyakat érinti.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.