2023. 09. 22. péntek
Móric
: 386 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Bemutatkozó látogatás a logisztikánál

Hosz  |  2003. 12. 13., 13:22

A Honvédszakszervezet(HOSZ) novemberi kongresszusán megfogalmazódott már, hogy az új tisztségviselőknek szükséges bemutatkozó látogatást tenni elöljáróiknál. Mint arról - november végén - már beszámoltunk elsőként a légierőnél, most december közepén pedig a logisztikánál valósult meg a tisztelgő vizit.

Az MH ÖLTP Zách utcai bázisán dr. Tóth Rudolf dandártábornok, parancsnok-helyettes fogadta Besenyei Csabát, a HOSZ haderőnemi képviselőjét, elnökségi tagot és Bertalan Jánost, alapszervezeti vezetőt, helyettes képviselőt. A december 17-i mintegy másfél órás találkozó elején Besenyei Csaba tájékoztatást adott a HOSZ új szervezeti struktúrájáról, a novemberi kongresszus óta eltelt időszak történéseiről, valamint név szerint említette meg új tisztségviselőinket is. Tóth tábornok - mint mondta - ismerősek neki a jelenleg is folyamatban lévő ügyek, hisz a HÉF közelmúltbeli ülésein ő gyakorolta a munkaadói oldal ügyvivői feladatait. Ezt követően a HOSZ logisztikai haderőnemi tisztségviselői megfogalmazták a haderőnemi iroda létrejöttéhez és a müködés megkezdéséhez szükséges alapvető igényeket. Az MH ÖLTP parancsnokának helyettese ígéretet arra, hogy legkésőbb tavaszig mindenféleképpen biztosítani fogja a Zách utcai objektumban a bútorozott helyiséget és a kért telefont, faxot, számítógépet és a fénymásolót is. A tábornok kifejtette, hogy az iroda müködési rendje mellett a majdan biztosítandó infrastruktúrát is rögzíteni kell majd a jövő év elején - a HOSZ és az MH ÖLTP között - aláírandó együttmüködési megállapodásban.

A tárgyaló felek ezután arról ejtettek szót, hogy miként tudná a HOSZ haderőnemi irodája az MH ÖLTP parancsnokának munkáját támogatni. Tóth tábornok hangsúlyozta, hogy főleg a folyamatok irányíthatóbbá tételében és a még hatékonyabb érdekképviseletben látná a HOSZ jövőbeni szerepét. Besenyei Csaba és Bertalan János pedig azt emelte ki, hogy a HOSZ minden, a logisztika által fontosnak tartott ügyben igyekszik majd segíteni a hatékony döntés előkészítést, a gyors és reális tájékoztatást.

A tárgyalás végén Tóth dandártábornok azt kérte, hogy a megbeszélteket rögzítsék, és a HOSZ haderőnemi tisztségviselői január 31-ig készítsék elő az együttmüködési megállapodás tervezetét. A felek az együttmüködés rendjével kapcsolatban megállapodtak arról, hogy dr. Gáspár Tibor mérnök vezérőrnagy, az MH ÖLTP parancsnoka negyedévente tárgyalni fog az aktuális kérdésekről Besenyei Csabával, a HOSZ haderőnemi képviselőjével és a szakszervezet következő választmányi ülésen megválasztandó haderőnemi titkárral is. A köztes időszakban az MH ÖLTP parancsnoka által kijelölt felelős beosztású személy tartja majd a kapcsolatot a Honvédszakszervezettel.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-04 10:07:16
A 10. Fáy túra része a Honvédszakszervezet, Magyar Honvédség 175. éves jubileumához kapcsolódó rendezvénysorozatnak, mely 2023. július 22-én kerül megtartásra Gombán, melyre szeretettel várják a vállalkozó kedvű katonákat...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.