2024. 04. 15. hétfő
Tas, Anasztázia
: 393 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Bemutatkozó látogatás a logisztikánál

Hosz  |  2003. 12. 13., 13:22

A Honvédszakszervezet(HOSZ) novemberi kongresszusán megfogalmazódott már, hogy az új tisztségviselőknek szükséges bemutatkozó látogatást tenni elöljáróiknál. Mint arról - november végén - már beszámoltunk elsőként a légierőnél, most december közepén pedig a logisztikánál valósult meg a tisztelgő vizit.

Az MH ÖLTP Zách utcai bázisán dr. Tóth Rudolf dandártábornok, parancsnok-helyettes fogadta Besenyei Csabát, a HOSZ haderőnemi képviselőjét, elnökségi tagot és Bertalan Jánost, alapszervezeti vezetőt, helyettes képviselőt. A december 17-i mintegy másfél órás találkozó elején Besenyei Csaba tájékoztatást adott a HOSZ új szervezeti struktúrájáról, a novemberi kongresszus óta eltelt időszak történéseiről, valamint név szerint említette meg új tisztségviselőinket is. Tóth tábornok - mint mondta - ismerősek neki a jelenleg is folyamatban lévő ügyek, hisz a HÉF közelmúltbeli ülésein ő gyakorolta a munkaadói oldal ügyvivői feladatait. Ezt követően a HOSZ logisztikai haderőnemi tisztségviselői megfogalmazták a haderőnemi iroda létrejöttéhez és a müködés megkezdéséhez szükséges alapvető igényeket. Az MH ÖLTP parancsnokának helyettese ígéretet arra, hogy legkésőbb tavaszig mindenféleképpen biztosítani fogja a Zách utcai objektumban a bútorozott helyiséget és a kért telefont, faxot, számítógépet és a fénymásolót is. A tábornok kifejtette, hogy az iroda müködési rendje mellett a majdan biztosítandó infrastruktúrát is rögzíteni kell majd a jövő év elején - a HOSZ és az MH ÖLTP között - aláírandó együttmüködési megállapodásban.

A tárgyaló felek ezután arról ejtettek szót, hogy miként tudná a HOSZ haderőnemi irodája az MH ÖLTP parancsnokának munkáját támogatni. Tóth tábornok hangsúlyozta, hogy főleg a folyamatok irányíthatóbbá tételében és a még hatékonyabb érdekképviseletben látná a HOSZ jövőbeni szerepét. Besenyei Csaba és Bertalan János pedig azt emelte ki, hogy a HOSZ minden, a logisztika által fontosnak tartott ügyben igyekszik majd segíteni a hatékony döntés előkészítést, a gyors és reális tájékoztatást.

A tárgyalás végén Tóth dandártábornok azt kérte, hogy a megbeszélteket rögzítsék, és a HOSZ haderőnemi tisztségviselői január 31-ig készítsék elő az együttmüködési megállapodás tervezetét. A felek az együttmüködés rendjével kapcsolatban megállapodtak arról, hogy dr. Gáspár Tibor mérnök vezérőrnagy, az MH ÖLTP parancsnoka negyedévente tárgyalni fog az aktuális kérdésekről Besenyei Csabával, a HOSZ haderőnemi képviselőjével és a szakszervezet következő választmányi ülésen megválasztandó haderőnemi titkárral is. A köztes időszakban az MH ÖLTP parancsnoka által kijelölt felelős beosztású személy tartja majd a kapcsolatot a Honvédszakszervezettel.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Folytatódik a Hadak útján hadtörténeti előadás-sorozat Nagykanizsán, a Halis István Városi Könyvtárban: 2024. április 24-én, 18 órától az egyik legeredményesebb magyar vadászpilótáról, vitéz nemes Molnár László főhadnagyról hallgathatunk meg egy előadást.

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.