2024. 02. 27. kedd
Ákos, Bátor
: 389 Ft   : 358 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Új lehetőség előtt az FRDÉSZ

Hosz  |  2005. 07. 20., 09:20

Mészáros Géza elnök és Heiling Ottó alelnök képviselte a Hosz-t a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége (FRDÉSZ) július 20-i elnökségi ülésén. A Kónya Péter FRDÉSZ elnök által vezetett budapesti egyeztetésen elhangzott, hogy a közelmúltban a nagy konföderációk egyike, a Liga Szakszervezetek vezetősége kereste meg az FRDÉSZ-t azzal a nem titkolt szándékkal, hogy teljes jogú tagságot ajánljon a - többek között - Honvédszakszervezetet is tömörítő szövetségnek... 

A felajánlott lehetőséggel célszerü élni, hiszen a Honvédszakszervezet véleménye is megjelenhet a munkáltató és a munkavállalók közötti legmagasabb szintü fórumokon, közvetve oda is eljuthatunk, ahol makroszinten folyik az alku - mondta az ülés után weblapunknak nyilatkozó Heiling Ottó. A Hosz alelnöke szerint az FRDÉSZ ezt követően még a közszféra béreinek, juttatási rendszereinek alakulására is hatást gyakorolhat. A szakszervezeti vezető azt is kiemelte, hogy a szövetségi tagsággal újabb becsatlakozási lehetőség nyílik nemzetközi szinten is, hiszen a Liga több nemzetközi szakszervezeti konföderációnak is szerves része, emellett az sem elhanyagolható körülmény, hogy a Liga az országos szinten elosztott szakszervezeti vagyonból is részesült, sőt jelentős állami támogatásból is gazdálkodhat. Megtudtuk, hogy a tagsággal az FRDÉSZ több esztendős székház gondja is megoldódhat. Az FRDÉSZ tagszervezetei a közeljövőben hoznak majd döntést a július 20-i elnökségi ülésen elhangzottakról, a Ligában vállalható szerepről.      

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

A Gripenek beépített tűzfegyvere, a 27 mm-es Mauser BK 27 revolver-gépágyú több európai harci gép fedélzetén is megtalálható. A története egészen a második világháborúig nyúlik vissza - vagy esetleg még tovább?

  Háború Művészete magazin

Széchenyi 2020 europai szociális alap.