2024. 05. 28. kedd
Csanád, Emil
: 385 Ft   : 354 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Új lehetőség előtt az FRDÉSZ

Hosz  |  2005. 07. 20., 09:20

Mészáros Géza elnök és Heiling Ottó alelnök képviselte a Hosz-t a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége (FRDÉSZ) július 20-i elnökségi ülésén. A Kónya Péter FRDÉSZ elnök által vezetett budapesti egyeztetésen elhangzott, hogy a közelmúltban a nagy konföderációk egyike, a Liga Szakszervezetek vezetősége kereste meg az FRDÉSZ-t azzal a nem titkolt szándékkal, hogy teljes jogú tagságot ajánljon a - többek között - Honvédszakszervezetet is tömörítő szövetségnek... 

A felajánlott lehetőséggel célszerü élni, hiszen a Honvédszakszervezet véleménye is megjelenhet a munkáltató és a munkavállalók közötti legmagasabb szintü fórumokon, közvetve oda is eljuthatunk, ahol makroszinten folyik az alku - mondta az ülés után weblapunknak nyilatkozó Heiling Ottó. A Hosz alelnöke szerint az FRDÉSZ ezt követően még a közszféra béreinek, juttatási rendszereinek alakulására is hatást gyakorolhat. A szakszervezeti vezető azt is kiemelte, hogy a szövetségi tagsággal újabb becsatlakozási lehetőség nyílik nemzetközi szinten is, hiszen a Liga több nemzetközi szakszervezeti konföderációnak is szerves része, emellett az sem elhanyagolható körülmény, hogy a Liga az országos szinten elosztott szakszervezeti vagyonból is részesült, sőt jelentős állami támogatásból is gazdálkodhat. Megtudtuk, hogy a tagsággal az FRDÉSZ több esztendős székház gondja is megoldódhat. Az FRDÉSZ tagszervezetei a közeljövőben hoznak majd döntést a július 20-i elnökségi ülésen elhangzottakról, a Ligában vállalható szerepről.      

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A hadműveleti képességek fenntartása, továbbfejlesztése érdekében a Magyar Légierő számára kiemelt jelentőségű NATO egységbe integrálva, nagy kötelékben gyakorlatozni. Rövid beszámoló az idei Lion Effort gyakorlatról.

  Háború Művészete magazin

A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.