2023. 12. 06. szerda
Miklós
: 381 Ft   : 353 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Új lehetőség előtt az FRDÉSZ

Hosz  |  2005. 07. 20., 09:20

Mészáros Géza elnök és Heiling Ottó alelnök képviselte a Hosz-t a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége (FRDÉSZ) július 20-i elnökségi ülésén. A Kónya Péter FRDÉSZ elnök által vezetett budapesti egyeztetésen elhangzott, hogy a közelmúltban a nagy konföderációk egyike, a Liga Szakszervezetek vezetősége kereste meg az FRDÉSZ-t azzal a nem titkolt szándékkal, hogy teljes jogú tagságot ajánljon a - többek között - Honvédszakszervezetet is tömörítő szövetségnek... 

A felajánlott lehetőséggel célszerü élni, hiszen a Honvédszakszervezet véleménye is megjelenhet a munkáltató és a munkavállalók közötti legmagasabb szintü fórumokon, közvetve oda is eljuthatunk, ahol makroszinten folyik az alku - mondta az ülés után weblapunknak nyilatkozó Heiling Ottó. A Hosz alelnöke szerint az FRDÉSZ ezt követően még a közszféra béreinek, juttatási rendszereinek alakulására is hatást gyakorolhat. A szakszervezeti vezető azt is kiemelte, hogy a szövetségi tagsággal újabb becsatlakozási lehetőség nyílik nemzetközi szinten is, hiszen a Liga több nemzetközi szakszervezeti konföderációnak is szerves része, emellett az sem elhanyagolható körülmény, hogy a Liga az országos szinten elosztott szakszervezeti vagyonból is részesült, sőt jelentős állami támogatásból is gazdálkodhat. Megtudtuk, hogy a tagsággal az FRDÉSZ több esztendős székház gondja is megoldódhat. Az FRDÉSZ tagszervezetei a közeljövőben hoznak majd döntést a július 20-i elnökségi ülésen elhangzottakról, a Ligában vállalható szerepről.      

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

  JETfly Magazin

"Nehéz szerénynek maradni!", állítja a Tiger Meet-ek jelmondata. A fotókat nézve, van benne igazság! Sehol máshol nem láthatunk ennyi, látványosan megfestett katonai repülőgépet - de a csodaszép merev- és forgószárnyasok nem kiállításra jöttek. Dolgoztak, kőkeményen, s velük együtt a hajózók és a műszakiak is.

  Háború Művészete magazin

Kormányközi megállapodás keretein belül, Szlovénia hat Leonardo AW139M típusú, közepes, többcélú helikopter beszerzéséről döntött, a szerződést 2023. november 28-án írták alá a felek.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.