2024. 04. 22. hétfő
Csilla, Noémi
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szakszervezeti fórum Tatán

Hosz  |  2005. 07. 26., 09:44

A tatai Klapka György Könnyűlövészdandár parancsnokának vendége volt Mészáros Géza Hosz elnök, dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivő, Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivő, Oláh Gábor szárazföldi haderőnemi titkár és Sárkány Ferenc, az ,,Egység 2002\" Kft. ügyvezetője. A július 26-i, programokban gazdag nap a helyi harckocsizászlóaljnál kezdődött, a dandárparancsnoknál folytatódott, majd a nap végén szakszervezeti fórummal ért véget... 

,,A harckocsizó fegyvernem védőszentje 1993 óta Szent Kristóf. A harckocsizók csapatünnepét idén – néhány nappal Kristóf napja előtt – július 22-én ünnepelték a Magyar Honvédség egyetlen tankos alakulatánál, a tatai MH 11. Hunyadi Mátyás Harckocsizászlóaljnál.Az ünnepségen részt vettek a zászlóalj korábbi katonái és parancsnokai, Hetényi Tamás tatai polgármester és a 25. Klapka György Könnyülövészdandár parancsnoka, Újfalusi Csaba" - olvasható a HM honlapján.

Ezt követően, a fegyvernemi ünnep másnapján került sor a Honvédszakszervezet vezető tisztségviselőinek tatai programjára. A Hunyadi Mátyás nevét viselő harckocsizászlóalj parancsnoka, Kelemen József alezredes szolgálati távolléte miatt Nagy Jáos alezredestől, zászlóalj-törzsfőnöktől nyertek betekintést a Hosz tisztségviselői a Magyar Honvédség egyetlen ,,tankos" csapatának mindennapjaiba.

Ezután a tatai alakulat első embere, Újfalusi Csaba dandártábornok - a Mészáros Géza Hosz elnökkel történő találkozó során – kijelentette: rendkívül fontos a Hosz munkája, hiszen a napi tevékenység során egy parancsnok sem hagyhatja figyelmen kívül a szakszervezet jelzéseit, észrevételeit. A dandárparancsnok humánpolitikai kérdésekben, lakás- és bérügyekben is számít a Hosz helyi tisztségviselői korrekt véleményére. A tatai programot záró - mintegy hatvan hivatásos és szerződéses katona részvételével lezajlott - fórumon elsősorban jogi kérdések merültek fel. Emellett a haderő-átalakítással, a választható illetményen kívüli juttatások rendszerével, valamint a 2006-os illetményekkel kapcsolatban is kérdéseket kaptak a megjelent szakszervezeti szakértők. Sárkány Ferenc ügyvezető az ,,Egység 2002" Kft. legújabb szolgáltatásairól tájékoztatta a megjelenteket. A fórum tapasztalata volt, hogy a Hosz-tagok kevés információval rendelkeznek a haderőből történő kiválással, az MH által biztosított átképzési lehetőségekkel kapcsolatban. 

A tatai fórum további részleteit az Egység újság szeptemberi számában olvashatják majd - a szerk.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.