2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szakszervezeti fórum Tatán

Hosz  |  2005. 07. 26., 09:44

A tatai Klapka György Könnyűlövészdandár parancsnokának vendége volt Mészáros Géza Hosz elnök, dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivő, Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivő, Oláh Gábor szárazföldi haderőnemi titkár és Sárkány Ferenc, az ,,Egység 2002\" Kft. ügyvezetője. A július 26-i, programokban gazdag nap a helyi harckocsizászlóaljnál kezdődött, a dandárparancsnoknál folytatódott, majd a nap végén szakszervezeti fórummal ért véget... 

,,A harckocsizó fegyvernem védőszentje 1993 óta Szent Kristóf. A harckocsizók csapatünnepét idén – néhány nappal Kristóf napja előtt – július 22-én ünnepelték a Magyar Honvédség egyetlen tankos alakulatánál, a tatai MH 11. Hunyadi Mátyás Harckocsizászlóaljnál.Az ünnepségen részt vettek a zászlóalj korábbi katonái és parancsnokai, Hetényi Tamás tatai polgármester és a 25. Klapka György Könnyülövészdandár parancsnoka, Újfalusi Csaba" - olvasható a HM honlapján.

Ezt követően, a fegyvernemi ünnep másnapján került sor a Honvédszakszervezet vezető tisztségviselőinek tatai programjára. A Hunyadi Mátyás nevét viselő harckocsizászlóalj parancsnoka, Kelemen József alezredes szolgálati távolléte miatt Nagy Jáos alezredestől, zászlóalj-törzsfőnöktől nyertek betekintést a Hosz tisztségviselői a Magyar Honvédség egyetlen ,,tankos" csapatának mindennapjaiba.

Ezután a tatai alakulat első embere, Újfalusi Csaba dandártábornok - a Mészáros Géza Hosz elnökkel történő találkozó során – kijelentette: rendkívül fontos a Hosz munkája, hiszen a napi tevékenység során egy parancsnok sem hagyhatja figyelmen kívül a szakszervezet jelzéseit, észrevételeit. A dandárparancsnok humánpolitikai kérdésekben, lakás- és bérügyekben is számít a Hosz helyi tisztségviselői korrekt véleményére. A tatai programot záró - mintegy hatvan hivatásos és szerződéses katona részvételével lezajlott - fórumon elsősorban jogi kérdések merültek fel. Emellett a haderő-átalakítással, a választható illetményen kívüli juttatások rendszerével, valamint a 2006-os illetményekkel kapcsolatban is kérdéseket kaptak a megjelent szakszervezeti szakértők. Sárkány Ferenc ügyvezető az ,,Egység 2002" Kft. legújabb szolgáltatásairól tájékoztatta a megjelenteket. A fórum tapasztalata volt, hogy a Hosz-tagok kevés információval rendelkeznek a haderőből történő kiválással, az MH által biztosított átképzési lehetőségekkel kapcsolatban. 

A tatai fórum további részleteit az Egység újság szeptemberi számában olvashatják majd - a szerk.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.