2023. 03. 25. szombat
Irén, Írisz
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szakszervezeti fórum Tatán

Hosz  |  2005. 07. 26., 09:44

A tatai Klapka György Könnyűlövészdandár parancsnokának vendége volt Mészáros Géza Hosz elnök, dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivő, Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivő, Oláh Gábor szárazföldi haderőnemi titkár és Sárkány Ferenc, az ,,Egység 2002\" Kft. ügyvezetője. A július 26-i, programokban gazdag nap a helyi harckocsizászlóaljnál kezdődött, a dandárparancsnoknál folytatódott, majd a nap végén szakszervezeti fórummal ért véget... 

,,A harckocsizó fegyvernem védőszentje 1993 óta Szent Kristóf. A harckocsizók csapatünnepét idén – néhány nappal Kristóf napja előtt – július 22-én ünnepelték a Magyar Honvédség egyetlen tankos alakulatánál, a tatai MH 11. Hunyadi Mátyás Harckocsizászlóaljnál.Az ünnepségen részt vettek a zászlóalj korábbi katonái és parancsnokai, Hetényi Tamás tatai polgármester és a 25. Klapka György Könnyülövészdandár parancsnoka, Újfalusi Csaba" - olvasható a HM honlapján.

Ezt követően, a fegyvernemi ünnep másnapján került sor a Honvédszakszervezet vezető tisztségviselőinek tatai programjára. A Hunyadi Mátyás nevét viselő harckocsizászlóalj parancsnoka, Kelemen József alezredes szolgálati távolléte miatt Nagy Jáos alezredestől, zászlóalj-törzsfőnöktől nyertek betekintést a Hosz tisztségviselői a Magyar Honvédség egyetlen ,,tankos" csapatának mindennapjaiba.

Ezután a tatai alakulat első embere, Újfalusi Csaba dandártábornok - a Mészáros Géza Hosz elnökkel történő találkozó során – kijelentette: rendkívül fontos a Hosz munkája, hiszen a napi tevékenység során egy parancsnok sem hagyhatja figyelmen kívül a szakszervezet jelzéseit, észrevételeit. A dandárparancsnok humánpolitikai kérdésekben, lakás- és bérügyekben is számít a Hosz helyi tisztségviselői korrekt véleményére. A tatai programot záró - mintegy hatvan hivatásos és szerződéses katona részvételével lezajlott - fórumon elsősorban jogi kérdések merültek fel. Emellett a haderő-átalakítással, a választható illetményen kívüli juttatások rendszerével, valamint a 2006-os illetményekkel kapcsolatban is kérdéseket kaptak a megjelent szakszervezeti szakértők. Sárkány Ferenc ügyvezető az ,,Egység 2002" Kft. legújabb szolgáltatásairól tájékoztatta a megjelenteket. A fórum tapasztalata volt, hogy a Hosz-tagok kevés információval rendelkeznek a haderőből történő kiválással, az MH által biztosított átképzési lehetőségekkel kapcsolatban. 

A tatai fórum további részleteit az Egység újság szeptemberi számában olvashatják majd - a szerk.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.