2024. 03. 01. péntek
Albin
: 394 Ft   : 363 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Terítéken a Hjt. módosítása

Hosz  |  2005. 08. 02., 16:58

A szolgálati törvény (Hjt.) módosítása és az egyéb aktuális kérdések voltak napirenden dr. Fapál László HM közigazgatási államtitkár és Mészáros Géza Hosz elnök augusztus 2-i megbeszélésén. A szakszervezet elnökét Heiling Ottó alelnök és dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivő is elkísérték. A tárgyalások eredményeként sikerült megállapodni abban, hogy a törvény módosítása során nem veszik el azt a közel egy tucat illetménypótlékot, (képzettségi, gépjárművezetői, osztálybasorolási, különleges igénybevételi, stb.) amelyeket korábban megszüntetni terveztek...

A HM és a Hosz vezetői abban is egyet értettek, hogy a kiképzésre bevonult szerződéses katonák „munkaideje” sem haladhatja meg majd a heti 60 órát, még átlagban sem. Bár a szolgálati panasz benyújtásának feltételei és határidői jelentősen szigorodnak, a tervezett 6 hónap helyett sikerült 1 évben megállapodni, mint a panasz benyújtásának legvégső határidejében. Az egyéb kérdésekkel kapcsolatban – mivel azok súlya vagy csekélyebb az említetteknél, vagy a vezetői döntés már megszületett – további változtatásokra csak az esetleges későbbi törvénymódosítással lesz lehetőség. A közigazgatási államtitkár arról is tájékoztatta a Hosz vezető tisztségviselőit, hogy bár a tárca a kafetéria rendszer lehetőségét továbbra is fenntartja, a Hosz alternatív javaslatait figyelembe véve, a rendszer legkorábbi bevezetésére csak 2007. január elsejével kerülhet sor.

Végül a haderő-átalakítás aktuális kérdéseit és az azzal kapcsolatban felmerült problémákat vitatták meg a tárgyaló felek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.

  JETfly Magazin

Azerbajdzsán már évek óta folytat tárgyalásokat Pakisztánnal a JF-17-esek beszerzése kapcsán: a legfrissebb hírek szerint megszületett a megállapodás, ami már továbbfejlesztett radarrendszerrel és a legmodernebb fegyverzettel felszerelt harci repülőgépekről szól.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.