2024. 04. 18. csütörtök
Andrea, Ilma
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Együttműködés a Honvéd pénztárral

Hosz  |  2005. 08. 02., 18:50

Szenes Zoltán, a „Honvéd” Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár ügyvezetö igazgatója és Mészáros Géza, a Honvéd-szakszervezet elnöke július 8-án írta alá azt az együttmûködési megállapodást, amely szorosabbá fûzi a két szervezet kapcsolatát. A dokumentum ugyan a reklám és propaganda tevékenység összehangolásáról szól, ám a közös cél adott: takarékosságra, befektetésre ösztönözni a katonákat.

A Hosz elnöke az aláírás után el-mondta: a Honvéd pénztár az öngondoskodás sajátos formáját kínálja. Azt a megoldást, amikor az ember önmaga is hozzájárul életének jobbításához.

– Az együttmûködéssel a szolgáltató szakszervezet szerepét kívánjuk erösíteni. Azt szeretnénk, hogy bajtársaink ismerjék meg a pénztár nyújtotta lehetöségek teljes spektrumát. Jó az infrastruktúránk, s elkötelezettek vagyunk e témában, hiszen hasonló értékeket vallunk, s hasonlóan gondolkodunk a megtakarításokat illetöen is. Látni kell, hogy megfordult a világ, s napjainkban az idös ember kénytelen támogatni a fiatalt. S ha már nem tudjuk visszaállítani a régi rendet, legalább arra kell törekednünk, hogy az ifjú ne terhelje anyagi gondjaival a szüleit, s ha megöregszik, ne kelljen változtatnia az általa megszokott tárgyi környezeten, életminöségen. Vagyis – takarékoskodással, befektetéssel, s az ezekhez köthetö járulékokkal bajtársunk ne kerüljön kiszolgáltatott helyzetbe. Az a feladatunk, hogy a legtöbbet hozzuk ki a Honvéd pénztár által kínált lehetöségek-böl, amellyel megkönnyíthetjük a katonák mindennapi életét. Ha ez sikerül, a Hosz még népszerûbb lesz a Magyar Honvédségen belül, s ez együtt jár a tagság létszámának növekedésével. Azt ugyanis látni kell, hogy nemcsak nálunk, de az egész társadalomban uralkodóvá vált a materiális szemlélet.

Szenes Zoltán, a Honvéd pénztár ügyvezetö igazgatója szerint a dolgozó havi 4%-os jövedelemtöl esik el, ha nem lép a pénztár tagjai közé.  A jelenlegi finanszírozási szisztéma szerint 40% a munkáltatói hozzájárulás, ezzel azonos részarányt képez a hozam, s mindössze 20% a tag befizetése. E téren a legnagyobb lemaradásban a legénység van – mindössze 15 százalékuk tagja a pénztárnak, míg a tisztek 76%-a, a tiszthelyettesek 65%-a, a polgári alkalmazottak 55%-a, a köztisztviselöknek pedig 59%-a élvezi már a „Honvéd” Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár nyújtotta lehetöségeket.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.

  Háború Művészete magazin

A Huntington Ingalls Industries newport news-i hajógyárában a közelmúltban kezdték el a befejezéséhez közeledő USS John F. Kennedy (CVN 79) nukleáris meghajtású repülőgép-hordozó elektromágneses katapultjainak tesztelését.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.