2023. 10. 04. szerda
Ferenc
: 388 Ft   : 370 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Együttműködés a Honvéd pénztárral

Hosz  |  2005. 08. 02., 18:50

Szenes Zoltán, a „Honvéd” Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár ügyvezetö igazgatója és Mészáros Géza, a Honvéd-szakszervezet elnöke július 8-án írta alá azt az együttmûködési megállapodást, amely szorosabbá fûzi a két szervezet kapcsolatát. A dokumentum ugyan a reklám és propaganda tevékenység összehangolásáról szól, ám a közös cél adott: takarékosságra, befektetésre ösztönözni a katonákat.

A Hosz elnöke az aláírás után el-mondta: a Honvéd pénztár az öngondoskodás sajátos formáját kínálja. Azt a megoldást, amikor az ember önmaga is hozzájárul életének jobbításához.

– Az együttmûködéssel a szolgáltató szakszervezet szerepét kívánjuk erösíteni. Azt szeretnénk, hogy bajtársaink ismerjék meg a pénztár nyújtotta lehetöségek teljes spektrumát. Jó az infrastruktúránk, s elkötelezettek vagyunk e témában, hiszen hasonló értékeket vallunk, s hasonlóan gondolkodunk a megtakarításokat illetöen is. Látni kell, hogy megfordult a világ, s napjainkban az idös ember kénytelen támogatni a fiatalt. S ha már nem tudjuk visszaállítani a régi rendet, legalább arra kell törekednünk, hogy az ifjú ne terhelje anyagi gondjaival a szüleit, s ha megöregszik, ne kelljen változtatnia az általa megszokott tárgyi környezeten, életminöségen. Vagyis – takarékoskodással, befektetéssel, s az ezekhez köthetö járulékokkal bajtársunk ne kerüljön kiszolgáltatott helyzetbe. Az a feladatunk, hogy a legtöbbet hozzuk ki a Honvéd pénztár által kínált lehetöségek-böl, amellyel megkönnyíthetjük a katonák mindennapi életét. Ha ez sikerül, a Hosz még népszerûbb lesz a Magyar Honvédségen belül, s ez együtt jár a tagság létszámának növekedésével. Azt ugyanis látni kell, hogy nemcsak nálunk, de az egész társadalomban uralkodóvá vált a materiális szemlélet.

Szenes Zoltán, a Honvéd pénztár ügyvezetö igazgatója szerint a dolgozó havi 4%-os jövedelemtöl esik el, ha nem lép a pénztár tagjai közé.  A jelenlegi finanszírozási szisztéma szerint 40% a munkáltatói hozzájárulás, ezzel azonos részarányt képez a hozam, s mindössze 20% a tag befizetése. E téren a legnagyobb lemaradásban a legénység van – mindössze 15 százalékuk tagja a pénztárnak, míg a tisztek 76%-a, a tiszthelyettesek 65%-a, a polgári alkalmazottak 55%-a, a köztisztviselöknek pedig 59%-a élvezi már a „Honvéd” Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár nyújtotta lehetöségeket.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.

  JETfly Magazin

Újabb mérföldkövet jelentő esemény a Szlovák Légierő F-16-os beszerzési programjában: 2023. szeptember 29-én repült az első, szlovák részre készült F-16V.

  Háború Művészete magazin

Véget ért a leendő EUFOR parancsnok és törzse, valamint a magyar parancsnoki évhez kapcsolódó képességek (például támogató, tűzszerész, MEDEVAC) szakállománya részére tartott békeműveleti célfelkészítés szeptember 29-én.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.