2023. 03. 25. szombat
Irén, Írisz
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Repülőnap: Sikeres szakszervezeti megjelenés

Hosz  |  2005. 08. 06., 20:04

A Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison ötödik alkalommal megrendezett Nemzetközi Repülőnapon és Haditechnikai bemutatón, - a Magyar Honvédség repülő, szárazföldi és logisztikai csapatai mellett - a Honvédszakszervezet is részt vett. A Hosz és az ,,Egység 2002\" Kft. - a szakszervezet szolgáltatásait bemutató sátrában - több kedves vendéget is köszönthetett. Az augusztus 6-7-i kecskeméti programon egyébként a kötelékrepülések, a Frecce Tricolori és a Turkish Stars műsora volt igazán látványos, de káprázatos volt az F–16-osok bemutatója és a hazai pilóták programja is...

A mintegy hetvenezres közönség igazán jól szórakozott a két nap során. A Honvédszakszervezet sátrát számos - a szakszervezet, illetve az ,,Egység 2002" Kft. szolgáltatásai és bemutatott ajándéktárgyai iránt - érdeklődő katona és civil kereste fel.

A vendégek között dr.Fapál Lászlót, a HM közigazgatási államtitkárát, dr.Szenes Zoltánt, a Honvéd Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár és dr. Rékai Miklóst, a Honvéd Egészségpénztár ügyvezető igazgatóit fogadta a Hosz főtitkára. 

 

Szücs András Péter dandártábornokot, a debreceni Bocskai István Könnyü Lövészdandár parancsnokát Kepics György, a Hosz főtitkára és Sárkány Ferenc, az ,,Egység 2002" Kft. ügyvezetője fogadta. 

Mellettük Tömböl László vezérőrnagy, a HM HVK törzsigazgatója, Sági János vezérőrnagy, az MH LEP parancsnoka és Buczkó Imre dandártábornok, az MH LEP parancsnokának első helyettese is elidőzött a Hosz sátránál.

A repülőnap egyik leglátványosabb programja az olasz Frecce Tricolori és a török Turkish Stars kötelékrepülése mellett az a kivételes gyorsulási verseny volt, melynek keretében a Red Bull Racing Forma–1-es csapat négykereküje egy Gripen vadászgéppel vívott párbajt. Bár Magyarországon először mérkőzött meg egymással repülő és autó, hasonló erőpróbára már volt példa: tavaly Rómában a hétszeres világbajnok ferraris Michael Schumacher kelt versenyre egy Eurofighterrel. Akkor mindkét résztvevő a földön haladt, Kecskeméten viszont csak a Forma-1-es autó száguldott a kifutópályán, míg a Gripen "átesési sebességgel" – hozzávetőleg 200 km/h tempóval – a levegőben érkezett meg a rajtvonalhoz. A felek négy különböző távon (500, 1000, 1500 és 2000 méter) mérték össze tudásukat a 2800 méter hosszú aszfaltcsíkon. A 900 lóerős Cosworth-motorral hajtott autót Palik László, a Hungaroring Sport Rt. elnöke kormányozta, a repülőgép másodpilótája pedig Bochkor Gábor rádiós müsorvezető volt.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.