2024. 04. 12. péntek
Gyula
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Együttműködés a Hodosz-szal

Hosz  |  2005. 08. 29., 09:13

A Honvédségi Dolgozók Szakszervezete (Hodosz) és a Honvédszakszervezet (Hosz) közöti együttműködési megállapodást augusztus 29-én írták alá a Magyar Honvédség Művelődési Házában. Az akár történelminek is nevezhető eseményre gondos, körültekintő előkészületek, valamint többszöri egyeztetés után került sor. A honvédelmi tárca reprezentatív szakszervezeteinek megállapodását Mészáros Géza, a Hosz elnöke és Breuer László, a Hodosz vezető titkára – a két szakszervezet vezető tisztségviselőinek jelenlétében - ünnepélyes keretek között látta el kézjegyével...

A két szervezet együttmüködésének elvi és gyakorlati kérdéseit rögzítő dokumentum a rendkívüli kongresszus óta megkezdett folyamatok egyik lényeges állomásaként értékelhető. Nem titok, a szervezeti és személyes kapcsolatok rendezése, a kölcsönös bizalom visszaállítása és elnyerése egyaránt elengedhetetlen feltételeként jelentkezett a közös álláspont kialakításához. Az felek szándéka és reménye szerint a megállapodás - egy felhőtlennek nem éppen mondható időszakot lezárva - új korszakot nyit a Hodosz és a Hosz közös tevékenységében, és nagyban hozzájárul a tagság, tágabb értelemben a katona és közalkalmazotti állomány érdekeinek hatékonyabb képviseletéhez, védelméhez. A szervezetek együttmüködése az alapfunkciókon túl kiterjed a szakszervezeti tevékenység szinte minden szintjére és alkotó részére. Így például a Honvédségi Érdekegyeztető Fórumon (HÉF) történő fellépés összehangolására, a munkavállalók jelentős részét érintő területeken az érdekek együttes megjelenítésére, valamint a tagságnak nyújtandó szolgáltatások  kölcsönös igénybe vételére.

Dr. Molnár János, az Országgyülés Honvédelmi Bizottságának volt tagja és Zsoldos Géza, HÉF titkár jelenlétében Mészáros Géza kijelentette: Jobb alkalmat nem is találhattunk volna erre az eseményre, mivel a tizenöt éves honvéd-érdekvédelem jubileumi éve kezdődik meg hamarosan. Egy csapatban, egy térfélen játszva kell a személyes jó kapcsolatokat a két szakszervezet mindennapjaira kiterjeszteni. Az aláírás után Breuer László azt hangsúlyozta, hogy azért előny a megállapodás megkötése, mert az hasznot hoz a Hosz és a Hodosz - összességében mintegy húszezres - tagságának. 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. április 12-én, pénteken nem sokkal fél 10 után érkezett meg Kecskemétre a magyar részre készült, PT-ZHP ideiglenes lajstrommal ellátott KC-390-es katonai szállítógép. Helyszíni fotókkal frissítjük cikkünket!

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.