2023. 09. 26. kedd
Jusztina, Pál
: 390 Ft   : 368 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Együttműködés a Hodosz-szal

Hosz  |  2005. 08. 29., 09:13

A Honvédségi Dolgozók Szakszervezete (Hodosz) és a Honvédszakszervezet (Hosz) közöti együttműködési megállapodást augusztus 29-én írták alá a Magyar Honvédség Művelődési Házában. Az akár történelminek is nevezhető eseményre gondos, körültekintő előkészületek, valamint többszöri egyeztetés után került sor. A honvédelmi tárca reprezentatív szakszervezeteinek megállapodását Mészáros Géza, a Hosz elnöke és Breuer László, a Hodosz vezető titkára – a két szakszervezet vezető tisztségviselőinek jelenlétében - ünnepélyes keretek között látta el kézjegyével...

A két szervezet együttmüködésének elvi és gyakorlati kérdéseit rögzítő dokumentum a rendkívüli kongresszus óta megkezdett folyamatok egyik lényeges állomásaként értékelhető. Nem titok, a szervezeti és személyes kapcsolatok rendezése, a kölcsönös bizalom visszaállítása és elnyerése egyaránt elengedhetetlen feltételeként jelentkezett a közös álláspont kialakításához. Az felek szándéka és reménye szerint a megállapodás - egy felhőtlennek nem éppen mondható időszakot lezárva - új korszakot nyit a Hodosz és a Hosz közös tevékenységében, és nagyban hozzájárul a tagság, tágabb értelemben a katona és közalkalmazotti állomány érdekeinek hatékonyabb képviseletéhez, védelméhez. A szervezetek együttmüködése az alapfunkciókon túl kiterjed a szakszervezeti tevékenység szinte minden szintjére és alkotó részére. Így például a Honvédségi Érdekegyeztető Fórumon (HÉF) történő fellépés összehangolására, a munkavállalók jelentős részét érintő területeken az érdekek együttes megjelenítésére, valamint a tagságnak nyújtandó szolgáltatások  kölcsönös igénybe vételére.

Dr. Molnár János, az Országgyülés Honvédelmi Bizottságának volt tagja és Zsoldos Géza, HÉF titkár jelenlétében Mészáros Géza kijelentette: Jobb alkalmat nem is találhattunk volna erre az eseményre, mivel a tizenöt éves honvéd-érdekvédelem jubileumi éve kezdődik meg hamarosan. Egy csapatban, egy térfélen játszva kell a személyes jó kapcsolatokat a két szakszervezet mindennapjaira kiterjeszteni. Az aláírás után Breuer László azt hangsúlyozta, hogy azért előny a megállapodás megkötése, mert az hasznot hoz a Hosz és a Hodosz - összességében mintegy húszezres - tagságának. 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

A szélestörzsű flotta megújításának felgyorsítása érdekében a korábban leadott megrendelést kiegészítve újabb 50 darab Airbus A350-es repülőgépet rendel az Air France-KLM Csoport. A francia-holland vállalat fogja a legtöbb A350-est üzemeltetni a világon az évtized végére.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.