2024. 07. 15. hétfő
Henrik, Roland
: 391 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Együttműködés a Hodosz-szal

Hosz  |  2005. 08. 29., 09:13

A Honvédségi Dolgozók Szakszervezete (Hodosz) és a Honvédszakszervezet (Hosz) közöti együttműködési megállapodást augusztus 29-én írták alá a Magyar Honvédség Művelődési Házában. Az akár történelminek is nevezhető eseményre gondos, körültekintő előkészületek, valamint többszöri egyeztetés után került sor. A honvédelmi tárca reprezentatív szakszervezeteinek megállapodását Mészáros Géza, a Hosz elnöke és Breuer László, a Hodosz vezető titkára – a két szakszervezet vezető tisztségviselőinek jelenlétében - ünnepélyes keretek között látta el kézjegyével...

A két szervezet együttmüködésének elvi és gyakorlati kérdéseit rögzítő dokumentum a rendkívüli kongresszus óta megkezdett folyamatok egyik lényeges állomásaként értékelhető. Nem titok, a szervezeti és személyes kapcsolatok rendezése, a kölcsönös bizalom visszaállítása és elnyerése egyaránt elengedhetetlen feltételeként jelentkezett a közös álláspont kialakításához. Az felek szándéka és reménye szerint a megállapodás - egy felhőtlennek nem éppen mondható időszakot lezárva - új korszakot nyit a Hodosz és a Hosz közös tevékenységében, és nagyban hozzájárul a tagság, tágabb értelemben a katona és közalkalmazotti állomány érdekeinek hatékonyabb képviseletéhez, védelméhez. A szervezetek együttmüködése az alapfunkciókon túl kiterjed a szakszervezeti tevékenység szinte minden szintjére és alkotó részére. Így például a Honvédségi Érdekegyeztető Fórumon (HÉF) történő fellépés összehangolására, a munkavállalók jelentős részét érintő területeken az érdekek együttes megjelenítésére, valamint a tagságnak nyújtandó szolgáltatások  kölcsönös igénybe vételére.

Dr. Molnár János, az Országgyülés Honvédelmi Bizottságának volt tagja és Zsoldos Géza, HÉF titkár jelenlétében Mészáros Géza kijelentette: Jobb alkalmat nem is találhattunk volna erre az eseményre, mivel a tizenöt éves honvéd-érdekvédelem jubileumi éve kezdődik meg hamarosan. Egy csapatban, egy térfélen játszva kell a személyes jó kapcsolatokat a két szakszervezet mindennapjaira kiterjeszteni. Az aláírás után Breuer László azt hangsúlyozta, hogy azért előny a megállapodás megkötése, mert az hasznot hoz a Hosz és a Hodosz - összességében mintegy húszezres - tagságának. 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

„Az elmúlt napok során egy olyan versenynek lehettünk tanúi, ahol a világ legkiválóbb ejtőernyősei mérték össze felkészültségüket, technikai tudásukat, és elhozták ennek a különleges sportnak az izgalmát, szépségét nekünk” – búcsúzott Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a 46. Ejtőernyős Világbajnokság résztvevőitől a szolnoki RepTárban, július 12-én.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.