2024. 02. 22. csütörtök
Gerzson
: 388 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Együttműködés a Hodosz-szal

Hosz  |  2005. 08. 29., 09:13

A Honvédségi Dolgozók Szakszervezete (Hodosz) és a Honvédszakszervezet (Hosz) közöti együttműködési megállapodást augusztus 29-én írták alá a Magyar Honvédség Művelődési Házában. Az akár történelminek is nevezhető eseményre gondos, körültekintő előkészületek, valamint többszöri egyeztetés után került sor. A honvédelmi tárca reprezentatív szakszervezeteinek megállapodását Mészáros Géza, a Hosz elnöke és Breuer László, a Hodosz vezető titkára – a két szakszervezet vezető tisztségviselőinek jelenlétében - ünnepélyes keretek között látta el kézjegyével...

A két szervezet együttmüködésének elvi és gyakorlati kérdéseit rögzítő dokumentum a rendkívüli kongresszus óta megkezdett folyamatok egyik lényeges állomásaként értékelhető. Nem titok, a szervezeti és személyes kapcsolatok rendezése, a kölcsönös bizalom visszaállítása és elnyerése egyaránt elengedhetetlen feltételeként jelentkezett a közös álláspont kialakításához. Az felek szándéka és reménye szerint a megállapodás - egy felhőtlennek nem éppen mondható időszakot lezárva - új korszakot nyit a Hodosz és a Hosz közös tevékenységében, és nagyban hozzájárul a tagság, tágabb értelemben a katona és közalkalmazotti állomány érdekeinek hatékonyabb képviseletéhez, védelméhez. A szervezetek együttmüködése az alapfunkciókon túl kiterjed a szakszervezeti tevékenység szinte minden szintjére és alkotó részére. Így például a Honvédségi Érdekegyeztető Fórumon (HÉF) történő fellépés összehangolására, a munkavállalók jelentős részét érintő területeken az érdekek együttes megjelenítésére, valamint a tagságnak nyújtandó szolgáltatások  kölcsönös igénybe vételére.

Dr. Molnár János, az Országgyülés Honvédelmi Bizottságának volt tagja és Zsoldos Géza, HÉF titkár jelenlétében Mészáros Géza kijelentette: Jobb alkalmat nem is találhattunk volna erre az eseményre, mivel a tizenöt éves honvéd-érdekvédelem jubileumi éve kezdődik meg hamarosan. Egy csapatban, egy térfélen játszva kell a személyes jó kapcsolatokat a két szakszervezet mindennapjaira kiterjeszteni. Az aláírás után Breuer László azt hangsúlyozta, hogy azért előny a megállapodás megkötése, mert az hasznot hoz a Hosz és a Hodosz - összességében mintegy húszezres - tagságának. 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 13., 13:05
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 21. újabb mérföldkőként vonul be a Török Légierő történetébe, hiszen teljesítette első repülését az ötödik generációs, KAAN harci repülőgép prototípusa. Mutatjuk a videót!

  Háború Művészete magazin

India védelmi minisztériuma 2024. február 16-án hagyta jóvá 15 darab, különböző változatú Airbus Defence C295 többfeladatú, tengerészeti járőr repülőgép megvásárlását.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.