2024. 07. 15. hétfő
Henrik, Roland
: 391 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hírek, információk, közérdekű közlemények

Hosz  |  2005. 08. 30., 18:03

A tapolcai katonák érdekében Miakich Gábor szentendrei polgármester és Erdélyi Lajos HM humánpolitikai föosztályvezetö vezetésével – a Honvédszakszervezet kezdeményezésére – egyeztettek a Tapolcáról átkerülö katonák lakhatási és egyéb körülményeiröl. A Heiling Ottó Hosz alelnök részvételével lezajlott július 26-i eseményen elhangzott: annak ellenére, hogy az eredeti elképzelésektöl eltérö, a Tapolcai Kiképzö Központ (TKK) Szentendrére történö áttelepítéséröl szóló döntés született, mégis, mind a városi önkormányzat, mind a Honvédelmi Minisztérium a gyors és eredményes megoldásban érdekelt. Az egyeztetésen a szaktárca humánpolitikai föosztályvezetöje hangsúlyozta: sürgös, ám mindenre – lakhatásra, iskolai és óvodai elhelyezésre – kiterjedö, mind Szentendre város, mind a HM érdekeit figyelembe vevö lépés szükségeltetik. Miután a városi vezetök tájékoztatást adtak a lehetséges megoldásokról, Radványi G. Levente alpolgármester kiemelte: szükséges, hogy áldozzon a Magyar Honvédség, a városnak pedig rövid idön belül tudnia kell, mit képes a HM felvállalni. Erdélyi dandártábornok ezt követöen részletes, a várható költségeket is magába foglaló írásos tájékoztatást kért a város vezetésétöl. Befejezésül a felmerülö albérleti és munkalehetöségekröl egyeztettek, majd a sürgetö határidök – munkakezdés és a szeptemberi nevelési év kezdete miatt – a tárgyalások folytatásában állapodtak meg.

Családi horgászverseny a Karszt-tónálImmár 12. alkalommal került megrendezésre a családi horgászverseny az MH Bakony Harckiképzö Központ törzsfönöke, Debreczeni Dániel alezredes szervezésében, a Honvédszakszervezet, a „Honvéd” Nyugdíjpénztár és több más civil szervezet támogatásával. A festöi környezet és a kellemes kikapcsolódás minden évben egyre több családot vonz a Karszt-tóhoz. Így volt ez most – július 23-án – is, amikor még a reggeli mostoha idöjárás sem rémisztette el a kilátogatók kedvét, hiszen 130 versenyzö és szurkoló érkezett a vihar ellenére, 56-an pedig még eredményesen is versengtek a különbözö kategóriákban. A csapatok a mûveltségi vetélkedön túl fizikai és ügyességi játékokban mérhették össze tudásukat. Természetesen a legjobbak értékes ajándékokat nyertek, de senki sem távozott üres kézzel, estére megérkezett a meglepetés pizza is. Mindenki kellemesen elfáradva, teli gyomorral térhetett haza, egy kiválóan eltöltött nap után.

Családi nap Tápiószecsön Immár harmadik alkalommal rendezett jó hangulatú családi napot augusztus 26-án az MH Haditechnikai Ellátó Központ (HTEK). A mintegy ezer (!!!) katona, közalkalmazott és családtag részvételével Tápiószecsön megrendezett családi- és sportnapot a Takács István vezette Hosz alapszervezet is aktívan támogatta. Megannyi kulturális- szabadidö- és sportprogram hívogatta a megjelenteket. A családi napon – többek között – a Rendörség és a Tûzoltóság is megjelent. A Hosz – Mészáros Géza, Szaulik György, Harmat Zsolt, Márkos István, Mészáros Gábor, Scheffer Roland, Szolger Csaba, Kapala Krisztián és Sándor Roland – összeállítású kispályás focicsapata a selejtezökben szépen vette az akadályokat, végeredményben pedig a tápiószecsöi és az isaszegi csapatok mögött az elökelö harmadik helyet szerezték meg.

Debreceni vizitA Bocskai István Könnyû Lövészdandár és a debreceni radarszázad vendége volt a Honvédszakszervezet vezetése július 28-án. A vizit során a helyörségparancsnok, Szûcs András Péter dandártábornok és Rácz Károly örnagy, a helyi radarszázad parancsnoka fogadta Mészáros Géza elnököt, Kepics György fötitkárt, Kun Ferenc szárazföldi haderönemi képviselöt és dr. Ujfaludi Zoltán kelet-magyarországi területi ügyvivöt. A július 28-i megbeszélésen, melyen a Hosz vezetö tisztségviselöi mellett részt vett Nyeste József százados, a helyi Hosz alapszervezet vezetöje is, a debreceni dandár életébe adott betekintést Szûcs dandártábornok. Ezt követöen Mészáros Géza elnök tájékoztatta a dandár parancsnokát a Hosz életéröl, az április 9-i rendkívüli kongresszus óta eltelt idöszak történéseiröl, a bevezetés elött álló kafetéria-rendszerrel kapcsolatos tárgyalásokról, illetve a megszûnö alakulatoknál végzett konfliktuskezelö programokról. A Hosz vezetöi ellátogattak az MH Légtérellenörzö Ezredhez tartozó közeli radarszázadhoz is. Itt a század parancsnoka, Rácz Károly örnagy és a helyi Hosz alapszervezet vezetöje, Kenyeres László törzsörmester tájékoztatta a vendégeket a katonák számára leginkább fontos ügyekröl, így – többek között – a veszélyességi pótlékok problematikáját tekintették át.

Elköszönt a föparancsnokA mindenkori államfönek kijáró díszzászlóalj várta az MH ÖLTP Zách utcai objektumában – a hivatali ideje lejártával – a Magyar Honvédségtöl elköszönö dr. Mádl Ferenc köztársasági elnököt. A Magyar Honvédség föparancsnokát – az augusztus elsejei ünnepi eseményen – empátiával rendelkezö, a katonák ügyeit minden esetben értö módon kezelö államférfinak, a költö után a „mindenség polgárának” nevezte Juhász Ferenc honvédelmi miniszter. A hivatali ideje lejártával távozó dr. Mádl Ferenc köztársasági elnököt Juhász Ferenc honvédelmi miniszter méltatta. „A föparancsnok az ország elsö polgára – az egyenlök között, aki tiszteletet jött adni, a búcsúzás alkalmából.” – mondta beszéde elején a szakminiszter. A szaktárca vezetöje – ezt követöen – kiemelte: Mádl Ferenc hivatali ideje alatt a magyar haderö megváltozott, jobb és erösebb is lett. A távozó köztársasági elnök hangsúlyozta: a Magyar Honvédség egyedi, igazán különleges módon emelkedik ki hazánk nagy létszámú testületei, szervezetei közül, ez a közösség ugyanis speciálisan fonódik össze a haza sorsával, személyesen is ezzel a közösséggel tudok a leginkább azonosulni. Mádl Ferenc beszéde végén még hozzátette: örül, hogy résztvevöje lehetett annak a politikai dialógusnak, melynek eredményeként megszületett az önkéntes haderö. Befejezésül minden katonának – külön megnevezve az MH 32. Budapest Ör– és Díszezred beosztottait – köszönetét fejezte ki Mádl Ferenc.   

Sikeres bázisnap KuponA veszprémi MH 54. Légtérellenörzö Ezred alárendeltségébe tartozó kupi radarszázad augusztus 13-án tartotta bázisnapi rendezvényét. A Császár János mérnök alezredes vezette kikülönített alegység igazán kitûnö eseménnyel örvendeztette meg a megjelent mintegy 700 (!!!) résztvevöt. A Honvédszakszervezet és a „Honvéd” Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár programjában, az SZT-68U technikai bemutatója, telepítése után már az önfeledt szórakozásé volt a föszerep. A szórakoztató programok között a legkülönbözöbb gyermekprogramok szerepeltek: volt bábszínház, musical, pónilovaglás és persze játszóház is. Emellett a katonai mûsorok, így az idegen fegyveres behatoló elfogása, a harci helikopter, a katonai egészségügyi szolgálat, a kézi fegyverek és felszerelések és a tábori mozgó konyha technikai bemutatója sem maradhatott el. Voltak még nagy közönégsikert arató sportrendezvények is, a férfi és nöi foci, valamint a dzsudó bemutató mellett – természetesen – a radarcsapatok is bemutatkoztak a szép számú közönségnek. A tombola ismét a szerencséseknek kedvezett, a sorsoláson Jáger Tibor, a Hosz nyugat-magyarországi területi ügyvivöje adta át a szakszervezet díjait.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

„Az elmúlt napok során egy olyan versenynek lehettünk tanúi, ahol a világ legkiválóbb ejtőernyősei mérték össze felkészültségüket, technikai tudásukat, és elhozták ennek a különleges sportnak az izgalmát, szépségét nekünk” – búcsúzott Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a 46. Ejtőernyős Világbajnokság résztvevőitől a szolnoki RepTárban, július 12-én.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.