2023. 03. 21. kedd
Benedek
: 392 Ft   : 365 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Téma volt a Hjt. módosítása

Hosz  |  2005. 08. 30., 18:10

A szolgálati törvény (Hjt.) módosítása és aktuális kérdések voltak napirenden dr. Fapál László közigazgatási államtitkár és Mészáros Géza elnök 2005. augusztus 2-i megbeszélésén. A Hosz elnökét Heiling Ottó alelnök és dr. Hortobágyi Tibor ügyvivö is elkísérték.A tárgyalások eredményeként sikerült megállapodni abban, hogy a törvény módosítása során nem kerül megszüntetésre az a közel egy tucat illetménypótlék, amely tervezve volt (pl.: osztálybasorolási, különleges igénybevételi, gépjármûvezetöi, képzettségi stb.) A kiképzésre bevonult szerzödéses katonák „munkaideje” sem haladhatja meg majd a heti 60 órát, még átlagban sem. Bár a szolgálati panasz benyújtásának felté­telei és határidöi jelentösen szigorodnak, a tervezett 6 hónap helyett sikerült 1 évben megállapodni, mint a panasz benyújtásának legvégsö határidejében. Az egyéb kérdésekkel kapcsolatban – mivel azok súlya vagy csekélyebb az említetteknél, vagy a vezetöi döntés már megszületett – további változtatásokra csak az esetleges késöbbi törvénymódosítással lesz lehetöség. A közigazgatási államtitkár tájékoztatta a Hosz képviselöit, hogy bár a tárca a kafetéria rendszer lehetöségét továbbra is fenntartja, a Hosz alternatív javaslatait figyelembe véve a rendszer legkorábbi bevezetésére azonban csak 2007. 01.01-el kerülhet sor.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 13:58
„Minden idők legnagyobb haderőreformja zajlik” – mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Honvédszakszervezet őszi küldöttgyűlésén Budapesten, november 29-én, kedden.
2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Befejeződött az Airbus H225M típusú, közepes szállító helikopterek magyar katonai típusalkalmassági vizsgálata. A megrendelt tizenhat többcélú helikopterből kettőt ez év júliusában adnak át az Airbus Helicopters franciaországi, Marignane-i gyártó központjában.

  Háború Művészete magazin

A francia hajóépítő óriásvállalat, a Naval Group 2022 második felében új programba kezdett. Mivel a cég vezetői szerint Franciaország jelentős lemaradásban van a dróntechnológia terén, ezért a Naval Group már csak profiljából adódóan is a személyzet nélküli felszíni hajók terén igyekszik vezető szerepet kivívni magának.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.