2023. 12. 06. szerda
Miklós
: 381 Ft   : 353 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Téma volt a Hjt. módosítása

Hosz  |  2005. 08. 30., 18:10

A szolgálati törvény (Hjt.) módosítása és aktuális kérdések voltak napirenden dr. Fapál László közigazgatási államtitkár és Mészáros Géza elnök 2005. augusztus 2-i megbeszélésén. A Hosz elnökét Heiling Ottó alelnök és dr. Hortobágyi Tibor ügyvivö is elkísérték.A tárgyalások eredményeként sikerült megállapodni abban, hogy a törvény módosítása során nem kerül megszüntetésre az a közel egy tucat illetménypótlék, amely tervezve volt (pl.: osztálybasorolási, különleges igénybevételi, gépjármûvezetöi, képzettségi stb.) A kiképzésre bevonult szerzödéses katonák „munkaideje” sem haladhatja meg majd a heti 60 órát, még átlagban sem. Bár a szolgálati panasz benyújtásának felté­telei és határidöi jelentösen szigorodnak, a tervezett 6 hónap helyett sikerült 1 évben megállapodni, mint a panasz benyújtásának legvégsö határidejében. Az egyéb kérdésekkel kapcsolatban – mivel azok súlya vagy csekélyebb az említetteknél, vagy a vezetöi döntés már megszületett – további változtatásokra csak az esetleges késöbbi törvénymódosítással lesz lehetöség. A közigazgatási államtitkár tájékoztatta a Hosz képviselöit, hogy bár a tárca a kafetéria rendszer lehetöségét továbbra is fenntartja, a Hosz alternatív javaslatait figyelembe véve a rendszer legkorábbi bevezetésére azonban csak 2007. 01.01-el kerülhet sor.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

  JETfly Magazin

"Nehéz szerénynek maradni!", állítja a Tiger Meet-ek jelmondata. A fotókat nézve, van benne igazság! Sehol máshol nem láthatunk ennyi, látványosan megfestett katonai repülőgépet - de a csodaszép merev- és forgószárnyasok nem kiállításra jöttek. Dolgoztak, kőkeményen, s velük együtt a hajózók és a műszakiak is.

  Háború Művészete magazin

Kormányközi megállapodás keretein belül, Szlovénia hat Leonardo AW139M típusú, közepes, többcélú helikopter beszerzéséről döntött, a szerződést 2023. november 28-án írták alá a felek.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.