2024. 04. 12. péntek
Gyula
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Repülőnap: sikeres szakszervezeti megjelenés

Hosz  |  2005. 08. 30., 18:15

A Szentgyörgyi Dezsö Repülöbázison ötödik alkalommal megrendezett Nemzetközi Repülönapon és Haditechnikai bemutatón, – a Magyar Honvédség repülö, szárazföldi és logisztikai csapatai mellett – a Honvédszakszervezet is részt vett. A Hosz és az „Egység 2002” Kft. – a szakszervezet szolgáltatásait bemutató sátrában – több kedves vendéget is köszönthetett. Az augusztus 6-7-i kecskeméti programon egyébként a kötelékrepülések, a Frecce Tricolori és a Turkish Stars mûsora volt igazán látványos, de káprázatos volt az F–16-osok bemutatója és a hazai pilóták programja is.A mintegy hetvenezres közönség igazán jól szórakozott a két nap során. A Honvédszakszervezet sátrát számos – a szakszervezet, illetve az „Egység 2002” Kft. szolgáltatásai és bemutatott ajándéktárgyai iránt – érdeklödö katona és civil kereste fel.A vendégek között dr.Fapál Lászlót, a HM közigazgatási államtitkárát, dr.Szenes Zoltánt, a Honvéd Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár és dr. Rékai Miklóst, a Honvéd Egészségpénztár ügyvezetö igazgatóit fogadta a Hosz fötitkára. Szûcs András Péter dandártábornokot, a debreceni Bocskai István Könnyû Lövészdandár parancsnokát Kepics György, a Hosz fötitkára és Sárkány Ferenc, az „Egység 2002” Kft. ügyvezetöje fogadta. Mellettük Tömböl László ve­zér­ör­nagy, a HM HVK törzsigazgatója, Sági János vezérörnagy, az MH LEP parancsnoka és Buczkó Imre dandártábornok, az MH LEP parancsnokának elsö helyettese is elidözött a Hosz sátránál.A repülönap egyik leglátványosabb programja az olasz Frecce Tricolori és a török Turkish Stars kötelékrepülése mellett az a kivételes gyorsulási verseny volt, melynek keretében a Red Bull Racing Forma–1-es csapat négykerekûje egy Gripen vadászgéppel vívott párbajt. Bár Magyarországon elöször mérközött meg egymással repülö és autó, hasonló eröpróbára már volt példa: tavaly Rómában a hétszeres világbajnok ferraris Michael Schumacher kelt versenyre egy Eurofighterrel. Akkor mindkét résztvevö a földön haladt, Kecskeméten viszont csak a Forma-1-es autó száguldott a kifutópályán, míg a Gripen “átesési sebességgel” – hozzávetöleg 200 km/h tempóval – a levegöben érkezett meg a rajtvonalhoz. A felek négy különbözö távon (500, 1000, 1500 és 2000 méter) mérték össze tudásukat a 2800 méter hosszú aszfaltcsíkon. A 900 lóerös Cosworth-motorral hajtott autót Palik László, a Hungaroring Sport Rt. elnöke kormányozta, a repülögép másodpilótája pedig Bochkor Gábor rádiós mûsorvezetö volt.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.