2024. 02. 29. csütörtök
: 394 Ft   : 363 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Együttműködési megállapodások 1.

Hosz  |  2005. 08. 30., 18:36

Akár történelminek is nevezhetö eseményre került sor augusztus 29- én a Magyar Honvédség Mûvelödési Házában. Gondos, körültekintö elökészületek, valamint többszöri egyeztetés után  elkészült a honvédelmi tárca reprezentatív szakszervezeteinek megállapodása, melyet Mészáros Géza, a Hosz elnöke és Breuer László, a Hodosz vezetö titkára – a vezetö tisztségviselök jelenlétében – ünnepélyes keretek között látott el kézjegyével. A két szervezet együttmûködésének elvi és gyakorlati kérdéseit rögzítö dokumentum a rendkívüli kongresszus óta megkezdett folyamatok egyik lényeges állomásaként értékelhetö. Nem titok, a szervezeti és személyes kapcsolatok rendezése, a kölcsönös bizalom visszaállítása és elnyerése egyaránt elengedhetetlen feltételeként jelentkezett a közös álláspont kialakításához. A felek szándéka és reménye szerint a megállapodás - egy felhötlennek nem éppen mondható idöszakot lezárva - új korszakot nyit a Hodosz és a Hosz közös tevékenységében, és nagyban hozzájárul a tagság, tágabb értelemben a katona és közalkalmazotti állomány érdekeinek hatékonyabb képviseletéhez, védelméhez. A szervezetek együttmûködése az alapfunkciókon túl kiterjed a szakszervezeti tevékenység szinte minden szintjére és alkotórészére. Így például a Honvédségi Érdekegyeztetö Fórumon (HÉF) történö fellépés összehangolására, a munkavállalók jelentös részét érintö területeken az érdekek együttes megjelenítésére, valamint a tagságnak nyújtandó szolgáltatások  kölcsönös igénybevételére.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.

  JETfly Magazin

Azerbajdzsán már évek óta folytat tárgyalásokat Pakisztánnal a JF-17-esek beszerzése kapcsán: a legfrissebb hírek szerint megszületett a megállapodás, ami már továbbfejlesztett radarrendszerrel és a legmodernebb fegyverzettel felszerelt harci repülőgépekről szól.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.