2023. 03. 29. szerda
Auguszta
: 381 Ft   : 351 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Együttműködési megállapodások 1.

Hosz  |  2005. 08. 30., 18:36

Akár történelminek is nevezhetö eseményre került sor augusztus 29- én a Magyar Honvédség Mûvelödési Házában. Gondos, körültekintö elökészületek, valamint többszöri egyeztetés után  elkészült a honvédelmi tárca reprezentatív szakszervezeteinek megállapodása, melyet Mészáros Géza, a Hosz elnöke és Breuer László, a Hodosz vezetö titkára – a vezetö tisztségviselök jelenlétében – ünnepélyes keretek között látott el kézjegyével. A két szervezet együttmûködésének elvi és gyakorlati kérdéseit rögzítö dokumentum a rendkívüli kongresszus óta megkezdett folyamatok egyik lényeges állomásaként értékelhetö. Nem titok, a szervezeti és személyes kapcsolatok rendezése, a kölcsönös bizalom visszaállítása és elnyerése egyaránt elengedhetetlen feltételeként jelentkezett a közös álláspont kialakításához. A felek szándéka és reménye szerint a megállapodás - egy felhötlennek nem éppen mondható idöszakot lezárva - új korszakot nyit a Hodosz és a Hosz közös tevékenységében, és nagyban hozzájárul a tagság, tágabb értelemben a katona és közalkalmazotti állomány érdekeinek hatékonyabb képviseletéhez, védelméhez. A szervezetek együttmûködése az alapfunkciókon túl kiterjed a szakszervezeti tevékenység szinte minden szintjére és alkotórészére. Így például a Honvédségi Érdekegyeztetö Fórumon (HÉF) történö fellépés összehangolására, a munkavállalók jelentös részét érintö területeken az érdekek együttes megjelenítésére, valamint a tagságnak nyújtandó szolgáltatások  kölcsönös igénybevételére.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Svédország a Grob G 120TP típust választotta az alapfokú kiképző repülőgép kategóriára, felváltva idővel a kiöregedő SK 60-as flottát.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.