2024. 04. 15. hétfő
Tas, Anasztázia
: 393 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Konfliktuskezelés Recsken

Hosz  |  2005. 09. 02., 10:35

Recskre is eljutott az „elbocsátó szép üzenet”. Az MH HEK helyi Műszaki Harcanyagraktárát ugyanis a szervezési intézkedés szeptember elsejei kezdőnappal kivonta a hadrendből. Miután Kapi Péter őrnagy, az alakulat parancsnoka fogadta a Hosz megjelent tisztviselőit - Besenyei Csaba haderőnemi elnökségi tagot, dr. Ujfaludi Zoltán kelet-magyarországi területi ügyvivőt, és Jakubik András, logisztikai haderőnemi titkárt - a helyszínen konfliktuskezelő fórumot tartottak az érintetteknek... 

Bessenyi Csaba elnökségi tag előadásában az általános helyzetet elemezte, kitért az előttünk álló történésekre. Ezt követően dr. Ujfaludi Zoltán rövid jogi tájékoztatót tartott, majd beszélt a felszámolással kapcsolatos eljárásokról, lehetőségekről, jogokról, járandóságokról, így felvázolta a MEB által kihasználható lehetőségeket, a helyzet okozta esetleges  mentálhigiénés vonzatokat, és a Hosz által nyújtandó lehetőségeket. A tájékoztatót követően előbb plénumos, majd egyéni fórum keretében adott válaszokat a felvetett kérdésekre Jakubik András és dr. Ujfaludi Zoltán. A rendezvényt követően a helyi parancsnok megköszönte segítséget és elmondta, komolyan számít a Honvédszakszervezet támogatására a jelenlegi nehéz helyzetben.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Folytatódik a Hadak útján hadtörténeti előadás-sorozat Nagykanizsán, a Halis István Városi Könyvtárban: 2024. április 24-én, 18 órától az egyik legeredményesebb magyar vadászpilótáról, vitéz nemes Molnár László főhadnagyról hallgathatunk meg egy előadást.

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.