2023. 09. 22. péntek
Móric
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A jubileumi év jegyében

Hosz  |  2005. 09. 14., 10:10

A Honvédszakszervezet 2006 szeptemberében ünnepli megalakulásának 15., e hónap végén pedig szakszervezetté alakulásának 10. évfordulóját. A jubileumi évben számos programon emlékeznek meg az alapítókról, a másfél évtizedet átívelő időszak legfontosabb történéseiről. A rangos, tömegeket megmozgató eseményekre nemcsak a Hosz tagjait és a hozzátartozókat – a tárca és a társ érdekvédő szervezetek vezetőit is várják. Az első rendezvényre szeptember 10-én az ÖLTP Zách utcai objektumában került sor. Az egész napos kavalkádban legalább ezren szórakoztak, s gyakran csak a helyszínek befogadóképessége szabott határt a résztvevők, nézők számának. Mészáros Géza, a Hosz elnöke rendkívül sikeresnek, jó hangulatúnak minősítette a családi napot, melynek sikeréhez a kollégák, a Hosz vezetői és aktivistái egyaránt hozzájárultak: Bebizonyítottuk, hogy alkalmasak vagyunk olyan rendezvények szervezésére, melyek méltán tarthatnak számot bajtársaink és családtagjaik érdeklődésére - mondta.

Szeptember 10-e, reggel 9 óra. A Magyar Honvédség Összhaderőnemi Logisztikai és Támogató Parancsnokságának Zách utcai objektuma kapujában régi katonatársak, barátok üdvözölték egymást. Ritka az olyan alkalom, amikor szombathelyiek és debreceniek találkoznak, amikor be lehet mutatni egymásnak a férjeket, feleségeket, amikor az idő múlására rádöbbenve felfedezzük: a hajdani évfolyamtársam „kisfia” már az érettségire készül.

            Szeptember 10-e, fél tíz. Felhangzott a Székesfehérvári Katonazenekar hívogatója, majd Mészáros Géza, a Honvédszakszervezet elnöke a pulpitusra lépve elégedetten állapíthatta meg: a több száz főt számláló vendégseregletben nem csak a katonatársak –a házastársak, a gyermekek is szép számmal jelen vannak. Nem véletlen tehát, hogy az elnök köszöntő szavaiban az érdekvédelmi szervezet családcentrikus szerepét, az együvé tartozás élményét, ennek embert és közösséget formáló erejét hangsúlyozta.

            Fapál László, a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára jelenlétével nemcsak azt szimbolizálta, hogy a tárca partnernek tekinti a Hosz-t. Beszédében szólt arról, hogy a minisztérium vezetése rendkívül fontosnak tartja az érdekvédőkkel – ezen belül a Honvédszakszervezettel - való rendszeres, korrekt kapcsolatot. A mindkét fél részéről tapasztalható kompromisszumkészség már eddig is jelentős eredményeket hozott, s ez lehet az alapja a további sikeres, tisztességes, a katonák érdekeit prioritásként kezelő együttmüködésnek.

            Pontosan 10 óra volt, amikor benépesedtek a sportpályák: eldördültek a fegyverek, vízbe csobbantak az úszók, pattogtak a labdák aszfalton és salakon, színes festékeket lőttek ki a puskák, s a publikum is találgathatott – ki lesz a Hosz legerősebb embere?!

            A kulturális programok nézői tapsolhattak a Honvéd Együttes produkciójának, melynek már a címe is pikáns volt: Egy szoknya, két nadrág. Szolcsánszky Márton remek paródiája a müfaj legjobbjai közé tartozik, csakúgy, mint Tomi és Soma bohócok előadása. Nem meglepő, hogy ezek után a gyerekek is új arcokat kívántak maguknak: tulipán és macska, ördög és oroszlán portréja került a bársonyos bőrökre. Sokan csodálták meg a Chevrolet és Skoda márkákat, és bizonyára elképzelték: A Hosz következő családi napjára már ilyen autóval érkeznek. Barátok, kollégák körében jólesett a frissen csapolt sör az ízletes ebéd után, de a társ érdekvédő szervezetek megjelent képviselőinek arra is jutott ideje, hogy megtekintsék a Hosz múltjáról, jelenéről, programjáról szóló promóciós kisfilmet. Az Egység 2002 Kft., a Honvéd Nyugdíjpénztár és a Honvéd Egészségpénztár standjain látottak erősítették a film impresszióit.

            A nap szenzációja az Irigy Hónaljmirigy fellépése volt: fergeteges CD bemutatójukkal időnként görcsbe ugrasztották a jelenlévők nevetőizmait.

            Az Egység Kupa 2005 kispályás labdarugó tornán kívül sor került egy „történelminek mondható” (korábban ilyen nem volt) barátságos, ám ugyancsak lendületes mérkőzésre a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum munkáltatói és munkavállalói között. Az eredményt – anyagtorlódás és a megrázkódtatás miatt - bizonytalan ideig képtelenek voltunk közölni.

            Az események végén jöhetett a megérdemelt vastaps a győztesnek, helyezettnek és valamennyi résztvevőnek egyaránt. Horváth Jenő, a Kapos Bázisrepülőtér Hosz alapszervezetének vezetője elégedetten szemlélte a trófeát: Az aktivitás versenyben ők szerepeltek legsikeresebben.

            Tombola, sorsolás, fődíj: egy Mountain bike kerékpár: jó utat vele, s találkozunk (találkozzunk) a Honvédszakszervezet jubileumi évének következő eseményén, családi napján.

(A rendezvényről, Fapál László államtitkár köszöntőjéről bővebben is olvashatnak az Egység újság októberi számában!) 

A 2005. szeptember 10.-ei családi napon az alábbi eredmények születtek:

Labdarúgás  "Egység Kupa " 2005

1.) Honvéd-Sashegy Se (MH 32. Őr és Díszezred)

2.) MH Tapolcai Kiképző Központ

3.) MH 5. Bocskai I. G.l.DD Debrecen

Gólkirály: Laczkó Péter (MH 5. Bocskai I. G.l.DD Debrecen) 8 góllal

Tenisz:

Női: 1. Hegedüs Csilla MH HTEK

       2. Szőke Marietta MH VEK

       3. Balogh Ágnes MH VEK

Férfi:  1. Pásztori Erik Radar Alapszervezet

          2. Czikó Péter MH VEK

          3. Ábrahám Róbert MH KBRT

"Erős Ember"

Női:  1. Oláh Imréné

        2. Pál Gabreilla

        3. Némethné Ontopáni Ilona

Férfi:   1. Kun Ferenc

           2. Bón Gergely

           3. Oláh Imre

ÚSZÁS

 

Gyermek leány gyors: 1. Szklenár Dóra

Ifjúsági leány gyors: 1. Said Szelina

Felnőtt női gyors: 1. Forgácsné Licz Márta

                          2. Németh Eszter

                          3. Hegedüs Csilla

Felnőtt férfi gyors: 1. Égly Csaba

                           2. Bognár Balázs

                           3. Csomor Péter

Lövészet - 10 méteres légpuskalövészet

Ifjúsági:  1. Kiss Petra MH 5.BI K L DD

             2. Oláh Norbert   Radar alapszervezet

             3. Schumann Róbert MH KBRT

Junior:  1. ifj Szincsák Gyula (HOSz központ)

            2. Revák Richárd MH VEK

            3. Bedő Gábor MH KKK

Női:     1. Simmerné Molnár Gabriella MH VEK

           2. Kis Jánosné MH KBRT

            3. Erdősné Bódis Marianna MH KBRT

Férfi:    1. Glás Tamás MH KBRT

            2.  Gnándt József MH 5.BI K L DD

            3. Pincés Barnabás MH VEK

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-04 10:07:16
A 10. Fáy túra része a Honvédszakszervezet, Magyar Honvédség 175. éves jubileumához kapcsolódó rendezvénysorozatnak, mely 2023. július 22-én kerül megtartásra Gombán, melyre szeretettel várják a vállalkozó kedvű katonákat...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.