2024. 07. 22. hétfő
Magdolna
: 390 Ft   : 358 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Családi nap a légierőnél

Hosz  |  2005. 09. 22., 19:59

Szeptember 17-én rendezték meg a Hosz Veszprém megyei Nyugállományú Alapszervezetének első családi napját a Veszprémi Honvéd Sportegyesület sportkomplexumában. A rendezők mindent elkövettek, hogy az esemény rangos szintfoltként szerepeljen a város más kulturális rendezvényei között. Nem titkolt céljuk volt a hagyományteremtés, valamint az alapszervezet négy hónappal ezelőtti megalakulásának ünneplése is...

A rendezvény gazdag programját a kitartó eső csak részben tudta elmosni. Szerepelt itt kispályás foci, kung-fu bemutató, tenisz, tollaslabda, lábtenisz, tájékozódási futás (elsősorban gyerekek részére), íjász bemutató, legalább nyolc különböző márkájú személygépkocsival történő tesztvezetés, tüzoltó és rendőr bemutató, valamint a gyerekek részére különböző kézmüves és rajz játszóház is. A főszervezők a kezdéshez képest már jóval korábban ott dideregtek a rendezvény helyszínén és nem tudták, hogy mit csináljanak, ugyanis az eső, az szakadt. Szó sem volt már a Légierő Zenekar koncertjéről vagy a HEMO kulturális müsoráról.(Amit az utóbbiak a csöpörgő esőben is megtartottak, a jelenlévők éljenzése mellett.) Úgy tünt, hogy a programok nagy részét törlik és marad a babgulyás, valamint büfé sátor. Szerencsére nem így történt!

Kaptur József repülő alezredes az alapszervezetnek ajándékozta a Hosz selyemzászlaját, amit még hat évvel ezelőtt kaptak a Hosz központi vezetőségétől, hogy méltóképen képviseljék a nemzetközi sportversenyeken egyik fő támogatójukat a Hosz-t. Ezt Oláh József ny. repülő alezredes vette át és biztosított mindenkit arról , hogy a továbbiakban alapszervezetük minden eseményének megbecsült ékessége lesz ez a zászló. A vendégek között köszönthették Mészáros Gézát, a Hosz elnökét, Kása Lászlót, a Nyugállományú Tagozat elnökét, Andor Tamást, a légierő haderőnemi képviselőjét, valamint Szücs Pál ezredest, a veszprémi Légtérellenőrző Ezred parancsnokát és Futó László ezredest, az ugyancsak veszprémi Logisztikai és Támogató Ezred parancsnokát, aki egyben aktív szeplője volt a Hosz-VHS (Veszprémi Honvéd Sportegyesület) foci derbijének is. Kapturné, Bíró Anna is úgy döntött, hogy fő az optimizmus és megkezdte férjével a tájékozódási bóják kirakását a vállalkozó gyerek versenyzők részére. Meglepődésük óriási volt, mert volt olyan gyerek, aki könyörgött, hogy harmadszor is szeretne futni, ezért Annáék ekkor már térképet, nem adtak és a vállalkozó nebulóknak fordítva kellett teljesíteni a távot. A felnőttek között a legnagyobb elismerést a Kung-Fu bemutató aratta, de a sláger, a foci derbi volt.

A jóízü beszélgetések mellett a gyerekek voltak a legfelszabadultabbak, amikor az időjárás szeszélyeit figyelembe véve, egyszer tájfutottak, ha pedig az eső esett, akkor a különböző sátrakban kézmüves, népi és rajzfoglalkozásokon csillogtatták korántsem elhanyagolható tehetségüket. A száraz statisztika szerint 196 ebéd fogyott el, ami a fent említett körülményeket figyelembe véve rendkívül kellemes meglepetésként érte a rendezőket. A nap folyamán már bátrabban hangsúlyozták, hogy a rendezvényt hagyományteremtő céllal is szervezték, ami természetesen a kritikusok szerint is jól sikerült. Kérdésünkre felelve Bence Zsolt ny. repülő százados, az alapszervezet vezetője kiemelte, hogy az évnek még koránt sincs vége, mert feladat van bőven. Meg kell találni az átszervezéseket követően „eltünt”, volt Hosz tagokat, valamint kiemelt feladatként kezelik a megszünő Tapolcai kiképző Központ nyugállományba vonuló Hosz tagjainak „felkarolását”.

                                                                                 Kaptur József repülő-alezredes 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Portugália védelmi minisztere, João Nuno Lacerda Teixeira de Melo, június végén jelentette be, hogy a légierő modernizációjának következő lépéseként az Embraer Super Tucano kiképző és könnyű harci repülőgép új változatát vásárolnák meg.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.