2023. 06. 04.
Bulcsú
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Családi nap a légierőnél

Hosz  |  2005. 09. 22., 19:59

Szeptember 17-én rendezték meg a Hosz Veszprém megyei Nyugállományú Alapszervezetének első családi napját a Veszprémi Honvéd Sportegyesület sportkomplexumában. A rendezők mindent elkövettek, hogy az esemény rangos szintfoltként szerepeljen a város más kulturális rendezvényei között. Nem titkolt céljuk volt a hagyományteremtés, valamint az alapszervezet négy hónappal ezelőtti megalakulásának ünneplése is...

A rendezvény gazdag programját a kitartó eső csak részben tudta elmosni. Szerepelt itt kispályás foci, kung-fu bemutató, tenisz, tollaslabda, lábtenisz, tájékozódási futás (elsősorban gyerekek részére), íjász bemutató, legalább nyolc különböző márkájú személygépkocsival történő tesztvezetés, tüzoltó és rendőr bemutató, valamint a gyerekek részére különböző kézmüves és rajz játszóház is. A főszervezők a kezdéshez képest már jóval korábban ott dideregtek a rendezvény helyszínén és nem tudták, hogy mit csináljanak, ugyanis az eső, az szakadt. Szó sem volt már a Légierő Zenekar koncertjéről vagy a HEMO kulturális müsoráról.(Amit az utóbbiak a csöpörgő esőben is megtartottak, a jelenlévők éljenzése mellett.) Úgy tünt, hogy a programok nagy részét törlik és marad a babgulyás, valamint büfé sátor. Szerencsére nem így történt!

Kaptur József repülő alezredes az alapszervezetnek ajándékozta a Hosz selyemzászlaját, amit még hat évvel ezelőtt kaptak a Hosz központi vezetőségétől, hogy méltóképen képviseljék a nemzetközi sportversenyeken egyik fő támogatójukat a Hosz-t. Ezt Oláh József ny. repülő alezredes vette át és biztosított mindenkit arról , hogy a továbbiakban alapszervezetük minden eseményének megbecsült ékessége lesz ez a zászló. A vendégek között köszönthették Mészáros Gézát, a Hosz elnökét, Kása Lászlót, a Nyugállományú Tagozat elnökét, Andor Tamást, a légierő haderőnemi képviselőjét, valamint Szücs Pál ezredest, a veszprémi Légtérellenőrző Ezred parancsnokát és Futó László ezredest, az ugyancsak veszprémi Logisztikai és Támogató Ezred parancsnokát, aki egyben aktív szeplője volt a Hosz-VHS (Veszprémi Honvéd Sportegyesület) foci derbijének is. Kapturné, Bíró Anna is úgy döntött, hogy fő az optimizmus és megkezdte férjével a tájékozódási bóják kirakását a vállalkozó gyerek versenyzők részére. Meglepődésük óriási volt, mert volt olyan gyerek, aki könyörgött, hogy harmadszor is szeretne futni, ezért Annáék ekkor már térképet, nem adtak és a vállalkozó nebulóknak fordítva kellett teljesíteni a távot. A felnőttek között a legnagyobb elismerést a Kung-Fu bemutató aratta, de a sláger, a foci derbi volt.

A jóízü beszélgetések mellett a gyerekek voltak a legfelszabadultabbak, amikor az időjárás szeszélyeit figyelembe véve, egyszer tájfutottak, ha pedig az eső esett, akkor a különböző sátrakban kézmüves, népi és rajzfoglalkozásokon csillogtatták korántsem elhanyagolható tehetségüket. A száraz statisztika szerint 196 ebéd fogyott el, ami a fent említett körülményeket figyelembe véve rendkívül kellemes meglepetésként érte a rendezőket. A nap folyamán már bátrabban hangsúlyozták, hogy a rendezvényt hagyományteremtő céllal is szervezték, ami természetesen a kritikusok szerint is jól sikerült. Kérdésünkre felelve Bence Zsolt ny. repülő százados, az alapszervezet vezetője kiemelte, hogy az évnek még koránt sincs vége, mert feladat van bőven. Meg kell találni az átszervezéseket követően „eltünt”, volt Hosz tagokat, valamint kiemelt feladatként kezelik a megszünő Tapolcai kiképző Központ nyugállományba vonuló Hosz tagjainak „felkarolását”.

                                                                                 Kaptur József repülő-alezredes 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.