2023. 12. 06. szerda
Miklós
: 381 Ft   : 353 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Közlemény a 13.havi illetménnyel kapcsolatos tárgyalásokról

Hosz  |  2005. 09. 23., 11:35

Szeptember 23-án szakértői egyeztetésre került sor a Honvédelmi Minisztérium Jogi és Információvédelmi Főosztályán az Alkotmánybíróság szeptember 12-i döntése után előállt helyzettel kapcsolatban. Az egyeztetésen Szincsák Gyula alelnök és dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivő vett részt...

A főosztály jelenlévő szakemberei elmondták, hogy az Igazságügyi Minisztérium előterjesztést nyújtott be a Kormány elé, melyben módosítani kívánják a különböző foglalkoztatási és jogállási törvények 13. havi fizetést szabályozó előírásait, beleértve a Hjt. idevonatkozó részét is. A tervezet szerint ismét megteremtődne a lehetősége az időarányos kifizetésnek, valamint a januári 16-án esedékes kifizetés valójában nem „0.” havinak, hanem „13.” havinak minősülne. Ennek jelenleg a 2004. évben, valamint a későbbiekben szolgálati viszonyukat megszüntető személyek számára van jelentősége, azonban nem érinti a folyamatosan szolgálati viszonyban állók járandóságait, mivel a 2005. januári kifizetés a 2004. évi külön juttatásnak minősül. Információink szerint a tervezet előterjesztéséről a Kormány még nem döntött.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

  JETfly Magazin

"Nehéz szerénynek maradni!", állítja a Tiger Meet-ek jelmondata. A fotókat nézve, van benne igazság! Sehol máshol nem láthatunk ennyi, látványosan megfestett katonai repülőgépet - de a csodaszép merev- és forgószárnyasok nem kiállításra jöttek. Dolgoztak, kőkeményen, s velük együtt a hajózók és a műszakiak is.

  Háború Művészete magazin

Kormányközi megállapodás keretein belül, Szlovénia hat Leonardo AW139M típusú, közepes, többcélú helikopter beszerzéséről döntött, a szerződést 2023. november 28-án írták alá a felek.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.