2023. 04. 01. szombat
Hugó
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ülést tartott a FRDÉSZ elnöksége

Hosz  |  2005. 09. 30., 21:25

A Honvédszakszervezet bu-dapesti székházában rendezték a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége (FRDÉSZ) szeptember 6-i elnökségi ülését. A Kónya Péter elnök által megnyitott rendezvényen - többek között - az érdekvédelmi szövetség küszöbön álló küldöttgyûlését is elökészítették.

Az ülés elején a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligájához (Liga) történö fúzióról fejtették ki véleményüket az FRDÉSZ tagszervezeteinek vezetöi. Miután az FRSZ, VPFSZ, NBHSZ, BVDOSZ, PVDÉSZ, HTFSZ és a házigazda Hosz elnöke is elmondta véleményét, Kónya Péter elnök reflektált a felvetésekre és a kérdésekre, majd a fúzió menetrendjéröl egyeztettek.

Az elnökségi ülésen szó volt még a 2006. évi bérfejlesztésekkel kapcsolatos elözetes koncepció kialakításáról, az FRDÉSZ továbbképzés lebonyolításáról, illetve a hagyományos ,,Összefogás Napi Bál” elökészítéséröl is. Az FRDÉSZ elnöksége ezt követöen kialakította az elmaradt 13. havi bérekkel kapcsolatos álláspontját, majd a szövetség elhelyezési problémáiról tárgyaltak. Az ülés végén Kajsza Zoltán, a HTFSZ elnöke a tûzoltók október elejére tervezett akciójáról tájékoztatta a megjelenteket.- Szita -

A HÉF-en történt

A Honvédelmi Érdekegyeztetö Fórum (HÉF) szeptember 26-i ülésén – többek között – a haderö-átalakítás aktuális feladatairól, a szervezési intézkedések végrehajtásáról, a Hjt. módosításának helyzetéröl, a Magyar Honvédség belsö kommunikációjának feladatairól, valamint az új külföldi beiskolázási koncepcióról tárgyalt a munkaadói és a munkavállalói oldal. A Honvédszakszervezetet Mészáros Géza elnök, Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökök képviselték. (Az ülésen elhangzottakról novemberi számunkban részletesen is beszámolunk!)

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A honvedelmitabor.hu honlapon április 3-án, hétfőn reggel 9 órától lehet jelentkezni a Magyar Honvédség által szervezett idei nyári gyermektáborokra. Az érdeklődők számára ez nagyon fontos információ, mert egyes táborok esetén egy-két órán belül elfogynak a helyek.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.