2024. 07. 14.
Örs, Stella
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ülést tartott a FRDÉSZ elnöksége

Hosz  |  2005. 09. 30., 21:25

A Honvédszakszervezet bu-dapesti székházában rendezték a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége (FRDÉSZ) szeptember 6-i elnökségi ülését. A Kónya Péter elnök által megnyitott rendezvényen - többek között - az érdekvédelmi szövetség küszöbön álló küldöttgyûlését is elökészítették.

Az ülés elején a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligájához (Liga) történö fúzióról fejtették ki véleményüket az FRDÉSZ tagszervezeteinek vezetöi. Miután az FRSZ, VPFSZ, NBHSZ, BVDOSZ, PVDÉSZ, HTFSZ és a házigazda Hosz elnöke is elmondta véleményét, Kónya Péter elnök reflektált a felvetésekre és a kérdésekre, majd a fúzió menetrendjéröl egyeztettek.

Az elnökségi ülésen szó volt még a 2006. évi bérfejlesztésekkel kapcsolatos elözetes koncepció kialakításáról, az FRDÉSZ továbbképzés lebonyolításáról, illetve a hagyományos ,,Összefogás Napi Bál” elökészítéséröl is. Az FRDÉSZ elnöksége ezt követöen kialakította az elmaradt 13. havi bérekkel kapcsolatos álláspontját, majd a szövetség elhelyezési problémáiról tárgyaltak. Az ülés végén Kajsza Zoltán, a HTFSZ elnöke a tûzoltók október elejére tervezett akciójáról tájékoztatta a megjelenteket.- Szita -

A HÉF-en történt

A Honvédelmi Érdekegyeztetö Fórum (HÉF) szeptember 26-i ülésén – többek között – a haderö-átalakítás aktuális feladatairól, a szervezési intézkedések végrehajtásáról, a Hjt. módosításának helyzetéröl, a Magyar Honvédség belsö kommunikációjának feladatairól, valamint az új külföldi beiskolázási koncepcióról tárgyalt a munkaadói és a munkavállalói oldal. A Honvédszakszervezetet Mészáros Géza elnök, Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökök képviselték. (Az ülésen elhangzottakról novemberi számunkban részletesen is beszámolunk!)

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Vannak katonák, akiket – kis áthallással – bölcső helyett a levegő ringatott. A magyar válogatott tagjai már gyermekkorukat is a reptéren töltötték, vagy fiatalon szerettek bele az ejtőernyőzésbe, a honvédség iránti elköteleződésüket is a sport szeretete inspirálta.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.