2023. 09. 30. szombat
Jeromos
: 391 Ft   : 369 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az elnökségi ülésen történt

Hosz  |  2005. 09. 30., 21:27

A Honvédszakszervezet elnöksége szeptember 20-án a budapesti központi irodában tartotta soros ülését. Az elözö elnökségi ülés óta eltelt idöszak történéseiröl szóló beszámoló mellett az elözö elnökségi ülések jegyzökönyvei-nek elfogadása, személyi kérdések megtárgyalása, a ,,Szakszervezeti Munkáért” díjra jelölés, a tûzoltó-szakszervezethez fûzödö ,,Szoli-daritási Nyilatkozat” elfogadása, valamint a következö idöszak feladatai is napirenden szerepelt.

 Az elmúlt idöszak törté-néseiröl a Hosz elnöke számolt be. Kiemelte – többek között – a Hodosz-szal kötött történelmi jelentöségû megállapodást, a sikeres várpalotai tagtoborzó rendezvényt, az MH HTEK sportnapján való szakszervezeti részvételt, a jelentös eredményeket hozó konfliktuskezelö programokat, a vidéki szakszervezeti fórumokat, az FRDÉSZ elnökségi ülését, valamint a közigazgatási államtitkárral, a Liga szakszervezeti tömörülés elnökével és a szárazföldi haderönem parancsnokával folytatott egyeztetéseket. Mészáros Géza emellett szólt a nyugállományú katonák ügyeinek rendezéséröl, a közelgö Idösek Világnapi rendezvényröl, a holland társszervvel történt szeptember 14-i és a katonai szervezetek parancsnokaival történö találkozókról is. A Hosz elnöke ezután a következö idöszak programjairól, szakszervezeti eseményeiröl adott tájékoztatást.

 Az elnökségi ülésen elhangzott: a Hosz fötitkári funkcióját jelenleg ellátó Kepics Györggyel október elsejétöl dr. Ujfaludi Zoltán kelet-magyarországi területi ügyvivö fog együtt dolgozni. Amennyiben a haderönemi értekezletek, majd a Választmány megerösíti, úgy december elsejétöl dr. Ujfaludi Zoltán fogja ellátni a fötitkári funkciót. A Hosz elnöke javasolta, hogy a már felmentési idejét töltö Pusztai Lajos szociális ügyvivöt Oláh Gábor, eddigi szárazföldi haderönemi titkár váltsa. Ha ebben a kérdésben is egyetértenek a döntéshozó fórumok, úgy a funkció megnevezése szociális és személyügyi ügyvivöre változik.

 Ezt követöen a ,,Szakszervezeti Munkáért” díjra eddig jelöltek személyéröl egyeztettek, majd Heiling Ottó a tûzoltó-szakszervezet tiltakozó megmozdulásához fûzödö ,,Szolidari-tási Nyilatkozat”-ról tájékoztatta az elnökséget. A Hosz alelnöke ismertette a Hivatásos Tûzoltók Független Szakszervezete (HTFSZ) által szervezett brüsszeli demonstrációhoz vezetö okokat, illetve a végrehajtás lépcsöit.

 A közszféra külön juttatásáról szóló (13. havi) alkotmánybírósági határozatról Szincsák Gyula beszélt. A Hosz alelnöke szerint további – kormány, illetve szakminiszteri – szabályozást, rendeletalkotást igényel a közzétett határozat. Elhangzott az is, hogy az ügyben való tisztánlátás érdekében a Hosz egyeztetést kezdeményezett a szaktárcával.

 Az egyebek napirend alatt Kása László tájékoztatott az október 5-i központi Idösek Világnapi rendezvényröl, illetve a honvédségi nyugdíjasok helyzetéröl. A Hosz nyugállományú tagozatának elnöke ismertette a budapesti Zách utcai objektumban megrendezendö ünnepség programját, majd mindenkinek megköszönte az eddigi támogatásokat. Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökök a Liga szakszervezeti tömörüléshez történö FRDÉSZ csatlakozás menetrendjéröl, a Hosz választmányi döntésének elökészítéséröl informálta az elnökséget, majd a pártoló tagsági viszonyról szóló választmányi határozat-tervezetröl tárgyaltak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

2023. szeptember 27-én jelentették be, hogy a cseh kormány jóváhagyta 24 db, ötödik generációs F-35A típusú harci repülőgép megvásárlását, mellyel leváltják 14 gépes JAS 39C/D Gripen flottájukat.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.