2024. 02. 24. szombat
Mátyás
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az elnökségi ülésen történt

Hosz  |  2005. 09. 30., 21:27

A Honvédszakszervezet elnöksége szeptember 20-án a budapesti központi irodában tartotta soros ülését. Az elözö elnökségi ülés óta eltelt idöszak történéseiröl szóló beszámoló mellett az elözö elnökségi ülések jegyzökönyvei-nek elfogadása, személyi kérdések megtárgyalása, a ,,Szakszervezeti Munkáért” díjra jelölés, a tûzoltó-szakszervezethez fûzödö ,,Szoli-daritási Nyilatkozat” elfogadása, valamint a következö idöszak feladatai is napirenden szerepelt.

 Az elmúlt idöszak törté-néseiröl a Hosz elnöke számolt be. Kiemelte – többek között – a Hodosz-szal kötött történelmi jelentöségû megállapodást, a sikeres várpalotai tagtoborzó rendezvényt, az MH HTEK sportnapján való szakszervezeti részvételt, a jelentös eredményeket hozó konfliktuskezelö programokat, a vidéki szakszervezeti fórumokat, az FRDÉSZ elnökségi ülését, valamint a közigazgatási államtitkárral, a Liga szakszervezeti tömörülés elnökével és a szárazföldi haderönem parancsnokával folytatott egyeztetéseket. Mészáros Géza emellett szólt a nyugállományú katonák ügyeinek rendezéséröl, a közelgö Idösek Világnapi rendezvényröl, a holland társszervvel történt szeptember 14-i és a katonai szervezetek parancsnokaival történö találkozókról is. A Hosz elnöke ezután a következö idöszak programjairól, szakszervezeti eseményeiröl adott tájékoztatást.

 Az elnökségi ülésen elhangzott: a Hosz fötitkári funkcióját jelenleg ellátó Kepics Györggyel október elsejétöl dr. Ujfaludi Zoltán kelet-magyarországi területi ügyvivö fog együtt dolgozni. Amennyiben a haderönemi értekezletek, majd a Választmány megerösíti, úgy december elsejétöl dr. Ujfaludi Zoltán fogja ellátni a fötitkári funkciót. A Hosz elnöke javasolta, hogy a már felmentési idejét töltö Pusztai Lajos szociális ügyvivöt Oláh Gábor, eddigi szárazföldi haderönemi titkár váltsa. Ha ebben a kérdésben is egyetértenek a döntéshozó fórumok, úgy a funkció megnevezése szociális és személyügyi ügyvivöre változik.

 Ezt követöen a ,,Szakszervezeti Munkáért” díjra eddig jelöltek személyéröl egyeztettek, majd Heiling Ottó a tûzoltó-szakszervezet tiltakozó megmozdulásához fûzödö ,,Szolidari-tási Nyilatkozat”-ról tájékoztatta az elnökséget. A Hosz alelnöke ismertette a Hivatásos Tûzoltók Független Szakszervezete (HTFSZ) által szervezett brüsszeli demonstrációhoz vezetö okokat, illetve a végrehajtás lépcsöit.

 A közszféra külön juttatásáról szóló (13. havi) alkotmánybírósági határozatról Szincsák Gyula beszélt. A Hosz alelnöke szerint további – kormány, illetve szakminiszteri – szabályozást, rendeletalkotást igényel a közzétett határozat. Elhangzott az is, hogy az ügyben való tisztánlátás érdekében a Hosz egyeztetést kezdeményezett a szaktárcával.

 Az egyebek napirend alatt Kása László tájékoztatott az október 5-i központi Idösek Világnapi rendezvényröl, illetve a honvédségi nyugdíjasok helyzetéröl. A Hosz nyugállományú tagozatának elnöke ismertette a budapesti Zách utcai objektumban megrendezendö ünnepség programját, majd mindenkinek megköszönte az eddigi támogatásokat. Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökök a Liga szakszervezeti tömörüléshez történö FRDÉSZ csatlakozás menetrendjéröl, a Hosz választmányi döntésének elökészítéséröl informálta az elnökséget, majd a pártoló tagsági viszonyról szóló választmányi határozat-tervezetröl tárgyaltak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.