2024. 07. 22. hétfő
Magdolna
: 390 Ft   : 358 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az elnökségi ülésen történt

Hosz  |  2005. 09. 30., 21:27

A Honvédszakszervezet elnöksége szeptember 20-án a budapesti központi irodában tartotta soros ülését. Az elözö elnökségi ülés óta eltelt idöszak történéseiröl szóló beszámoló mellett az elözö elnökségi ülések jegyzökönyvei-nek elfogadása, személyi kérdések megtárgyalása, a ,,Szakszervezeti Munkáért” díjra jelölés, a tûzoltó-szakszervezethez fûzödö ,,Szoli-daritási Nyilatkozat” elfogadása, valamint a következö idöszak feladatai is napirenden szerepelt.

 Az elmúlt idöszak törté-néseiröl a Hosz elnöke számolt be. Kiemelte – többek között – a Hodosz-szal kötött történelmi jelentöségû megállapodást, a sikeres várpalotai tagtoborzó rendezvényt, az MH HTEK sportnapján való szakszervezeti részvételt, a jelentös eredményeket hozó konfliktuskezelö programokat, a vidéki szakszervezeti fórumokat, az FRDÉSZ elnökségi ülését, valamint a közigazgatási államtitkárral, a Liga szakszervezeti tömörülés elnökével és a szárazföldi haderönem parancsnokával folytatott egyeztetéseket. Mészáros Géza emellett szólt a nyugállományú katonák ügyeinek rendezéséröl, a közelgö Idösek Világnapi rendezvényröl, a holland társszervvel történt szeptember 14-i és a katonai szervezetek parancsnokaival történö találkozókról is. A Hosz elnöke ezután a következö idöszak programjairól, szakszervezeti eseményeiröl adott tájékoztatást.

 Az elnökségi ülésen elhangzott: a Hosz fötitkári funkcióját jelenleg ellátó Kepics Györggyel október elsejétöl dr. Ujfaludi Zoltán kelet-magyarországi területi ügyvivö fog együtt dolgozni. Amennyiben a haderönemi értekezletek, majd a Választmány megerösíti, úgy december elsejétöl dr. Ujfaludi Zoltán fogja ellátni a fötitkári funkciót. A Hosz elnöke javasolta, hogy a már felmentési idejét töltö Pusztai Lajos szociális ügyvivöt Oláh Gábor, eddigi szárazföldi haderönemi titkár váltsa. Ha ebben a kérdésben is egyetértenek a döntéshozó fórumok, úgy a funkció megnevezése szociális és személyügyi ügyvivöre változik.

 Ezt követöen a ,,Szakszervezeti Munkáért” díjra eddig jelöltek személyéröl egyeztettek, majd Heiling Ottó a tûzoltó-szakszervezet tiltakozó megmozdulásához fûzödö ,,Szolidari-tási Nyilatkozat”-ról tájékoztatta az elnökséget. A Hosz alelnöke ismertette a Hivatásos Tûzoltók Független Szakszervezete (HTFSZ) által szervezett brüsszeli demonstrációhoz vezetö okokat, illetve a végrehajtás lépcsöit.

 A közszféra külön juttatásáról szóló (13. havi) alkotmánybírósági határozatról Szincsák Gyula beszélt. A Hosz alelnöke szerint további – kormány, illetve szakminiszteri – szabályozást, rendeletalkotást igényel a közzétett határozat. Elhangzott az is, hogy az ügyben való tisztánlátás érdekében a Hosz egyeztetést kezdeményezett a szaktárcával.

 Az egyebek napirend alatt Kása László tájékoztatott az október 5-i központi Idösek Világnapi rendezvényröl, illetve a honvédségi nyugdíjasok helyzetéröl. A Hosz nyugállományú tagozatának elnöke ismertette a budapesti Zách utcai objektumban megrendezendö ünnepség programját, majd mindenkinek megköszönte az eddigi támogatásokat. Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökök a Liga szakszervezeti tömörüléshez történö FRDÉSZ csatlakozás menetrendjéröl, a Hosz választmányi döntésének elökészítéséröl informálta az elnökséget, majd a pártoló tagsági viszonyról szóló választmányi határozat-tervezetröl tárgyaltak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Portugália védelmi minisztere, João Nuno Lacerda Teixeira de Melo, június végén jelentette be, hogy a légierő modernizációjának következő lépéseként az Embraer Super Tucano kiképző és könnyű harci repülőgép új változatát vásárolnák meg.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.