2023. 03. 25. szombat
Irén, Írisz
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az elnökségi ülésen történt

Hosz  |  2005. 09. 30., 21:27

A Honvédszakszervezet elnöksége szeptember 20-án a budapesti központi irodában tartotta soros ülését. Az elözö elnökségi ülés óta eltelt idöszak történéseiröl szóló beszámoló mellett az elözö elnökségi ülések jegyzökönyvei-nek elfogadása, személyi kérdések megtárgyalása, a ,,Szakszervezeti Munkáért” díjra jelölés, a tûzoltó-szakszervezethez fûzödö ,,Szoli-daritási Nyilatkozat” elfogadása, valamint a következö idöszak feladatai is napirenden szerepelt.

 Az elmúlt idöszak törté-néseiröl a Hosz elnöke számolt be. Kiemelte – többek között – a Hodosz-szal kötött történelmi jelentöségû megállapodást, a sikeres várpalotai tagtoborzó rendezvényt, az MH HTEK sportnapján való szakszervezeti részvételt, a jelentös eredményeket hozó konfliktuskezelö programokat, a vidéki szakszervezeti fórumokat, az FRDÉSZ elnökségi ülését, valamint a közigazgatási államtitkárral, a Liga szakszervezeti tömörülés elnökével és a szárazföldi haderönem parancsnokával folytatott egyeztetéseket. Mészáros Géza emellett szólt a nyugállományú katonák ügyeinek rendezéséröl, a közelgö Idösek Világnapi rendezvényröl, a holland társszervvel történt szeptember 14-i és a katonai szervezetek parancsnokaival történö találkozókról is. A Hosz elnöke ezután a következö idöszak programjairól, szakszervezeti eseményeiröl adott tájékoztatást.

 Az elnökségi ülésen elhangzott: a Hosz fötitkári funkcióját jelenleg ellátó Kepics Györggyel október elsejétöl dr. Ujfaludi Zoltán kelet-magyarországi területi ügyvivö fog együtt dolgozni. Amennyiben a haderönemi értekezletek, majd a Választmány megerösíti, úgy december elsejétöl dr. Ujfaludi Zoltán fogja ellátni a fötitkári funkciót. A Hosz elnöke javasolta, hogy a már felmentési idejét töltö Pusztai Lajos szociális ügyvivöt Oláh Gábor, eddigi szárazföldi haderönemi titkár váltsa. Ha ebben a kérdésben is egyetértenek a döntéshozó fórumok, úgy a funkció megnevezése szociális és személyügyi ügyvivöre változik.

 Ezt követöen a ,,Szakszervezeti Munkáért” díjra eddig jelöltek személyéröl egyeztettek, majd Heiling Ottó a tûzoltó-szakszervezet tiltakozó megmozdulásához fûzödö ,,Szolidari-tási Nyilatkozat”-ról tájékoztatta az elnökséget. A Hosz alelnöke ismertette a Hivatásos Tûzoltók Független Szakszervezete (HTFSZ) által szervezett brüsszeli demonstrációhoz vezetö okokat, illetve a végrehajtás lépcsöit.

 A közszféra külön juttatásáról szóló (13. havi) alkotmánybírósági határozatról Szincsák Gyula beszélt. A Hosz alelnöke szerint további – kormány, illetve szakminiszteri – szabályozást, rendeletalkotást igényel a közzétett határozat. Elhangzott az is, hogy az ügyben való tisztánlátás érdekében a Hosz egyeztetést kezdeményezett a szaktárcával.

 Az egyebek napirend alatt Kása László tájékoztatott az október 5-i központi Idösek Világnapi rendezvényröl, illetve a honvédségi nyugdíjasok helyzetéröl. A Hosz nyugállományú tagozatának elnöke ismertette a budapesti Zách utcai objektumban megrendezendö ünnepség programját, majd mindenkinek megköszönte az eddigi támogatásokat. Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökök a Liga szakszervezeti tömörüléshez történö FRDÉSZ csatlakozás menetrendjéröl, a Hosz választmányi döntésének elökészítéséröl informálta az elnökséget, majd a pártoló tagsági viszonyról szóló választmányi határozat-tervezetröl tárgyaltak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.