2023. 12. 05. kedd
Vilma
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tagtoborzás - Ifjú tisztek és tiszthelyettesek között

Hosz  |  2005. 09. 30., 21:39

Negyvenkét ifjú tiszt és negyvenhat, hasonlóan az idén nyáron végzett fiatal tiszthelyettes számára mutatkozott be a Honvédszakszervezet (Hosz) Várpalotán. A Bakony Harckiképzö Központ Helyörségi Mûvelödési Otthonában szeptember 6-án lebonyolított tájékoztató után ötvenketten töltötték ki a szakszervezet belépési nyilatkozatát...

 

A várpalotai szakszervezeti fórum elött Vokla János alezredesnél, a Bakony Harckiképzö Központ megbízott parancsnokánál vizitelt Mészáros Géza elnök és Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivö. A Tóth Csaba helyi Hosz alapszervezeti vezetö részvételével lezajlott megbeszélésen – többek között – a Hosz és a Magyar Honvédség szárazföldi haderöneme között fennálló aktív kapcsolatról, a szolgáltató szakszervezet által nyújtott kedvezményekröl, valamint a két szervezet elött álló legfontosabb feladatokról tárgyaltak.

 

Az ifjú tisztek és tiszthelyettesek számára szervezett mintegy négyhetes továbbképzés keretében zajlott le a Honvédszakszervezet bemutatkozása.

 

Mészáros Géza Hosz elnök – a nyolcvannyolc fiatal hivatásos katona elött – miután röviden szólt a szakszervezet jelenéröl, nemzetközi és hazai szövetségi kapcsolatairól, a Hosz szolgáltató jellegét is hangsúlyozta. Ezt követöen a katonaszakszervezetröl készült promóciós filmet vetítették le az ifjú tiszteknek, tiszthelyetteseknek. A mintegy 25 perces bemutatkozó film zajos sikert aratott a hadnagyok, örmesterek körében, majd a szolgáltatásokról esett szó bövebben. Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivö elsösorban a legnépszerûbb – Vodafone-telefonok, üdültetés, új és használtautó vásárlás – szolgáltatások igénybevételi módozatait ismertette. A tájékoztató végén – elsösorban a tagsági viszonyt és a legújabb szolgáltatásokat érintö – kérdésekre válaszoltak a Hosz tisztségviselöi. A fórum igazán sikeres volt, hiszen az alig másfél órás bemutatkozás ötvenkét tisztet és tiszthelyettest már a helyszínen meggyözött arról, hogy érdemes belépni a Hosz immár tizenegyezer föt is meghaladó táborába. A tagtoborzás sikerét emeli, hogy az ifjú hadnagyok és örmesterek között számos – már korábban belépett – szakszervezeti tag is volt.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.