2024. 07. 15. hétfő
Henrik, Roland
: 391 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Érdekvédők a Honvédelmi Bizottság elnökénél

Hosz  |  2005. 10. 03., 21:14

Az Országgyűlés Honvédelmi Bizottságának elnöke bemutatkozó látogatás keretében fogadta a Hosz elnökét és alelnökeit. Keleti György az október 3-i találkozón betekintést nyújtott az állandó bizottság munkájába. Mészáros Géza tájékoztatta a vendéglátót a Honvédszakszervezet tevékenységéről, céljairól, aktuális feladatairól, miközben hangsúlyozta a tárca és az érdekvédelmi szervezet közötti folyamatos párbeszéd fenntartásának szükségességét...

A másfél órás találkozón több, a katonákat  foglalkoztató, érintő kérdés, probléma is szóba került. Így a Hjt. illetve annak folyamatban lévő módosítása.   A Hosz véleménye szerint – ahogyan azt Heiling Ottó alelnök megfogalmazta -  a szolgálatteljesítési idő mértékét, a váltásos munkarend, a készenléti jellegü beosztások, a készenléti és ügyeleti szolgálatok tekintetében a jogállásról szóló törvény (Hjt.) továbbra sem kezeli megnyugtató módon. A panaszjog időbeni korlátozása sem tünik kellően indokoltnak. A külszolgálaton lévők és az itthon lévő családtagok kapcsolattartása, valamint a róluk való gondoskodás intézményes megoldása is várat még magára, amire a hadkiegészítő parancsnokságok meglévő bázisként kínálják a megoldás lehetőségét. Szincsák Gyula alelnök szerint ez utóbbi szervezetek erőforrásai, létszáma a minősített időszakra megkövetelt képesség szempontjából teljesítőképességük határán vannak. A nyugállományú katonákról történő gondoskodást leginkább a régen várt nyugdíjas-otthon, illetve otthonok létrehozásával lehetne kézzelfoghatóvá tenni. A honvédség, illetve a katonatársadalom érdekében kiemelkedő tevékenységet folytató nyugállományú katonák előléptetésének korrekt lehetősége az erkölcsi elismerésnek egy régóta vitatott, de ugyanakkor óhajtott formáját teremtené meg.

Végezetül a Hosz elnöke kérte a szervezet képviselőjének alkalmankénti részvételi lehetőségét a Honvédelmi Bizottság nyilvános ülésein. Az esemény zárásaként a résztvevők kölcsönösen kifejezésre juttatták a hasonló jellegü találkozók rendszeressé tételére vonatkozó szándékukat.

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

„Az elmúlt napok során egy olyan versenynek lehettünk tanúi, ahol a világ legkiválóbb ejtőernyősei mérték össze felkészültségüket, technikai tudásukat, és elhozták ennek a különleges sportnak az izgalmát, szépségét nekünk” – búcsúzott Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a 46. Ejtőernyős Világbajnokság résztvevőitől a szolnoki RepTárban, július 12-én.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.