2024. 05. 30. csütörtök
Janka, Zsanett
: 388 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Felelős és bölcs döntés született - Szavaztak a Ligáról

Hosz  |  2005. 10. 04., 09:48

Több hónapos előkészítő munka után, október 4-én döntött a Hosz választmánya a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének (FRDÉSZ) Független Szakszervezetek Demokratikus Ligájához (Liga) történő csatlakozásáról. A fúzióról való voksolás után Mészáros Géza Hosz elnök felelős és bölcs döntésnek nevezte a választmány konföderációról szóló határozatát…

A balatonkenesei választmányi ülésen Mészáros Géza Hosz elnök köszöntötte a megjelenteket, majd a döntéshozó fórum tisztségviselőit választották meg. Az ügyrend elfogadása után az FRDÉSZ Liga konföderációhoz történő csatlakozásáról tárgyaltak. Az ülésen elhangzott tájékoztatóból kiderült, hogy az FRDÉSZ tagszervezetei közül a Hosz dönt utoljára a fúzióról, s eddig valamennyi tagszervezet támogatta a csatlakozást. 

Vitaindítójában Heiling Ottó alelnök elmondta: erősíteni kell a Hosz szövetségi kapcsolatait, így nagy jelentőségü és felelős lépés lehet az országos konföderációhoz való csatlakozás. A Hosz alelnöke azt is kiemelte, hogy az FRDÉSZ - a Liga tagszervezeteként - az OKÉT-en is nagyobb hangsúllyal képviselheti a munkavállalói érdekeket, majd hozzátette, hogy a pártsemleges konföderációként itt van a legjobb helye a katonáknak. 

Gaskó István, Liga elnök beszédében elmondta, hogy a speciális, viszonylag zárt körülmények között dolgozó munkavállalók  sokkal szorosabb kapcsolatba kerülhetnek a civil szférával. Olyan progresszív, kristályosodott ponttá válhat a Liga, amely a többi konföderációhoz közel álló tagszervezetek számára is vonzó képet mutat. A Liga elnöke szerint a fő érdek a magyar munkavállalók érdekében történő összefogás. A program, az alapszabály, a két szervezet (FRDÉSZ, Liga) vezetésének összeolvadása is a korrektséget, a közös szándékot támasztja alá. Az ülésen elhangzott, hogy az FRDÉSZ október 7-i küldöttgyülése mondja ki a csatlakozást, majd a Liga tanácsülés és a december 10-i Liga kongresszus szentesíti a fúziót. A szavazásra jogosult 93 küldöttből 92-en voksoltak a fúzió mellett, egy küldött tartózkodott. A szavazás eredményének kihirdetése után Gaskó stván közös sikereket kívánt, míg Kónya Péter FRDÉSZ elnök szerint élni kell a Ligától kapott bizalommal, ehhez pedig nagyon sok és hatékony munkára van szükség. Mészáros Géza pedig azt hangsúlyozta a döntéshozó fórum számára, hogy a Hosz - a Liga keretein belül - mindig markánsan, a súlya szerint fogja megjeleníteni a tagság érdekeit.            

A következő napirend a ,,Szakszervezeti Munkáért" díjra jelölésekről határozott. Mészáros Géza elnök javaslatára a választmány elfogadta, hogy hárman részesüljenek idén ebben az elismerésben.

 

 

Jáger TiborA titkos voksolás után kiderült: Lakos Péter, Jáger Tibor és Horváth Jenő kapta a legtöbb szavazatot, így 2005-ben ők lesznek a díjazottak. A díjak átadása a november 18-i választmányi ülésen fog megtörténni. A választmányi ülés első napjának végén a nyugállományba vonult alapszervezeti vezetők, Molnár László, Gáspár József és Borka István vehettek át szakszervezeti elismerést. A Hosz választmánya október 5-én továbbképzéssel folytatódik.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...

  JETfly Magazin

„Köszönöm az elmúlt öt-hat esztendőben végzett munkáját mindazoknak, akik lehetővé tették, hogy ezt az emlékművet itt a bekötőút elején felállíthattuk” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, május 29-én, a 8-as számú főút és a szentkirályszabadjai repülőtérre vezető út találkozásánál felállított Mi-24 harci helikopter-emlékmű avatóünnepségén.

  Háború Művészete magazin

A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.