2023. 12. 05. kedd
Vilma
: 379 Ft   : 350 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Felelős és bölcs döntés született - Szavaztak a Ligáról

Hosz  |  2005. 10. 04., 09:48

Több hónapos előkészítő munka után, október 4-én döntött a Hosz választmánya a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének (FRDÉSZ) Független Szakszervezetek Demokratikus Ligájához (Liga) történő csatlakozásáról. A fúzióról való voksolás után Mészáros Géza Hosz elnök felelős és bölcs döntésnek nevezte a választmány konföderációról szóló határozatát…

A balatonkenesei választmányi ülésen Mészáros Géza Hosz elnök köszöntötte a megjelenteket, majd a döntéshozó fórum tisztségviselőit választották meg. Az ügyrend elfogadása után az FRDÉSZ Liga konföderációhoz történő csatlakozásáról tárgyaltak. Az ülésen elhangzott tájékoztatóból kiderült, hogy az FRDÉSZ tagszervezetei közül a Hosz dönt utoljára a fúzióról, s eddig valamennyi tagszervezet támogatta a csatlakozást. 

Vitaindítójában Heiling Ottó alelnök elmondta: erősíteni kell a Hosz szövetségi kapcsolatait, így nagy jelentőségü és felelős lépés lehet az országos konföderációhoz való csatlakozás. A Hosz alelnöke azt is kiemelte, hogy az FRDÉSZ - a Liga tagszervezeteként - az OKÉT-en is nagyobb hangsúllyal képviselheti a munkavállalói érdekeket, majd hozzátette, hogy a pártsemleges konföderációként itt van a legjobb helye a katonáknak. 

Gaskó István, Liga elnök beszédében elmondta, hogy a speciális, viszonylag zárt körülmények között dolgozó munkavállalók  sokkal szorosabb kapcsolatba kerülhetnek a civil szférával. Olyan progresszív, kristályosodott ponttá válhat a Liga, amely a többi konföderációhoz közel álló tagszervezetek számára is vonzó képet mutat. A Liga elnöke szerint a fő érdek a magyar munkavállalók érdekében történő összefogás. A program, az alapszabály, a két szervezet (FRDÉSZ, Liga) vezetésének összeolvadása is a korrektséget, a közös szándékot támasztja alá. Az ülésen elhangzott, hogy az FRDÉSZ október 7-i küldöttgyülése mondja ki a csatlakozást, majd a Liga tanácsülés és a december 10-i Liga kongresszus szentesíti a fúziót. A szavazásra jogosult 93 küldöttből 92-en voksoltak a fúzió mellett, egy küldött tartózkodott. A szavazás eredményének kihirdetése után Gaskó stván közös sikereket kívánt, míg Kónya Péter FRDÉSZ elnök szerint élni kell a Ligától kapott bizalommal, ehhez pedig nagyon sok és hatékony munkára van szükség. Mészáros Géza pedig azt hangsúlyozta a döntéshozó fórum számára, hogy a Hosz - a Liga keretein belül - mindig markánsan, a súlya szerint fogja megjeleníteni a tagság érdekeit.            

A következő napirend a ,,Szakszervezeti Munkáért" díjra jelölésekről határozott. Mészáros Géza elnök javaslatára a választmány elfogadta, hogy hárman részesüljenek idén ebben az elismerésben.

 

 

Jáger TiborA titkos voksolás után kiderült: Lakos Péter, Jáger Tibor és Horváth Jenő kapta a legtöbb szavazatot, így 2005-ben ők lesznek a díjazottak. A díjak átadása a november 18-i választmányi ülésen fog megtörténni. A választmányi ülés első napjának végén a nyugállományba vonult alapszervezeti vezetők, Molnár László, Gáspár József és Borka István vehettek át szakszervezeti elismerést. A Hosz választmánya október 5-én továbbképzéssel folytatódik.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

  JETfly Magazin

"Nehéz szerénynek maradni!", állítja a Tiger Meet-ek jelmondata. A fotókat nézve, van benne igazság! Sehol máshol nem láthatunk ennyi, látványosan megfestett katonai repülőgépet - de a csodaszép merev- és forgószárnyasok nem kiállításra jöttek. Dolgoztak, kőkeményen, s velük együtt a hajózók és a műszakiak is.

  Háború Művészete magazin

2023. december 2-án, szombaton került sor a Veszprém vármegyei Pápateszér községben Marjay Tamás huszár hadnagy emléktáblájának ünnepélyes avatására születésének 100. évfordulóján.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.