2024. 02. 24. szombat
Mátyás
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Találkoztak a Visegrádi Négyek

Hosz  |  2005. 10. 04., 20:59

A Visegrádi Négyek katonai érdekvédelmi szövetségeinek idei találkozóját a lengyelországi Wroclawban rendezték. A szeptember 29 és október 1 között lebonyolított, igazán jól szervezett eseményen Mészáros Géza elnök, Heiling Otó alelnök, Besenyei Csaba elnökségi tag és Kukor Eszter személyi asszisztens képviselte a Honvédszakszervezetet...

Heiling Ottó alelnöktől megtudtuk, hogy a cseh, lengyel, szlovák és magyar katona-szakszervezetek találkozóján - meghívottként - az ukrán érdekvédők is részt vettek. A beszámolóból kiderült, hogy több, a katonákat érintő kérdést is megtárgyaltak a 2000-óta tevékenykedő Visegrádi Négyek idei értekezletén. A soros elnökséget ellátó Lengyelország által otthont adó programon - többek között - a Visegrádi Négyek információs irodájának müködtetéséről, a négy nemzet EUROMIL-ben történő képviseletéről, az államok közötti, a szakszervezetek által szervezett csereüdültetés lehetőségéről, valamint a katonák szociális körülményeiről, jogairól készítendő EUROMIL felmérés előkészületeiről is szó esett.

A Visegrádi Négyek jövő évi talákozóját hazánk rendezi, így a wroclawi konferencia után a Honvédszakszervezet elnöke, Mészáros Géza látja el a négy ország érdekvédelmi szervezetének soros elnöki tisztét. Azt is megtudtuk, hogy a Budapesten müködő információs iroda feladatait Heiling Ottó alelnök és Kukor Eszter személyi asszisztens végzi majd.    

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.