2023. 06. 10. szombat
Gréta, Margit
: 369 Ft   : 343 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Választmányi ülés Balatonkenesén

Hosz  |  2005. 10. 05., 10:53

Továbbképzéssel folytatódott a Hosz 2005. évi őszi választmányi ülése. A balatonkenesei esemény második napját, az október 5-i rendezvényt Szincsák Gyula alelnök nyitotta meg. A rövid köszöntő után a szakszervezetről készített kisfilmet vetítették le, majd a Hosz alelnöke az aktuális, katonákat leginkább érintő ügyekről adott tájékoztatást...

Szincsák Gyula szólt – többek között – a 13. havi illetmény kérdéséről, a választható illetményen kívüli juttatásokról, divatos nevén a kafetéria rendszerről, valamint a Hjt. módosításokkal kapcsolatos egyeztetésekről. Az alelnök bővebben is beszélt az egyik legneuralgikusabb problémáról, a szolgálat-teljesítési idő szabályozásáról. Ezt követően Németh Péter a munkavédelemről szóló jogszabályokról tartott előadást. A Hosz munkavédelmi ügyvivője szót ejtett a HM szintü rendeletekről is, valamint a munkavédelmi érdekképviseletek megalakításáról és a 30/2004-es, a veszélyességi pótlékokkal foglalkozó rendeletről is.

Nyisztor László alezredes a haderő-átalakítással, a szervezeti korszerüsítéssel és létszámcsökkentéssel összefüggő feladatok végrehajtását értékelte röviden. A HM HVK személyzeti főosztályának központi személy- és munkaügyi osztályvezetője miután számba vette a 2005. évi első féléves szervezési feladatokat, az érintett személyi állomány létszámadatait is közzé tette. Nyisztor alezredes beszélt még a jelenleg – Tapolcán és Taszáron – zajló harmadik körös személyi beszélgetésekről is. Ezután Garay János alezredes a rekonverziós feladatokról beszélt. A személyzeti főosztály központi- toborzó- és érdekvédelmi osztályának helyettes vezetője szerint a legfontosabb feladat a megfelelő információ-áramoltatás, a szakszerü tájékoztatás. A résztvevők az alapítványi, non-profit szervezetektől igénybe vehető támogatási lehetőségekről is hallhattak.

A továbbképzés záróakkordja a HM HVK katonai tervező főcsoportfőnökségéről érkezett Tóth Gábor alezredes előadása volt. A haderőszervezési osztály helyettes vezetője áttekintette a haderő-átalakítás különböző szervezési ütemeit, de elemezte az azokkal együttjáró feladatokat, a megszüntetett és az újonnan megalakítandó alakulatoknál végzett, illetve végzendő tennivalókat is.   

Az október 4-5-i országos választmányi ülés Szincsák Gyula alelnök zárszavával ért véget.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

Az Egyesült Államok több követelményre hivatkozva, elutasította az ötödik generációs F-35-ös harci repülőgépek eladását Thaiföld részére.

  Háború Művészete magazin

Hajnik László, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára Kanadába látogatott, hogy egyeztessen többek között partnerével, Peter Hammerschmidt-tel, a kanadai Nemzetvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős államtitkárával.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.