2024. 05. 18. szombat
Alexandra, Erik
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Választmányi ülés Balatonkenesén

Hosz  |  2005. 10. 05., 10:53

Továbbképzéssel folytatódott a Hosz 2005. évi őszi választmányi ülése. A balatonkenesei esemény második napját, az október 5-i rendezvényt Szincsák Gyula alelnök nyitotta meg. A rövid köszöntő után a szakszervezetről készített kisfilmet vetítették le, majd a Hosz alelnöke az aktuális, katonákat leginkább érintő ügyekről adott tájékoztatást...

Szincsák Gyula szólt – többek között – a 13. havi illetmény kérdéséről, a választható illetményen kívüli juttatásokról, divatos nevén a kafetéria rendszerről, valamint a Hjt. módosításokkal kapcsolatos egyeztetésekről. Az alelnök bővebben is beszélt az egyik legneuralgikusabb problémáról, a szolgálat-teljesítési idő szabályozásáról. Ezt követően Németh Péter a munkavédelemről szóló jogszabályokról tartott előadást. A Hosz munkavédelmi ügyvivője szót ejtett a HM szintü rendeletekről is, valamint a munkavédelmi érdekképviseletek megalakításáról és a 30/2004-es, a veszélyességi pótlékokkal foglalkozó rendeletről is.

Nyisztor László alezredes a haderő-átalakítással, a szervezeti korszerüsítéssel és létszámcsökkentéssel összefüggő feladatok végrehajtását értékelte röviden. A HM HVK személyzeti főosztályának központi személy- és munkaügyi osztályvezetője miután számba vette a 2005. évi első féléves szervezési feladatokat, az érintett személyi állomány létszámadatait is közzé tette. Nyisztor alezredes beszélt még a jelenleg – Tapolcán és Taszáron – zajló harmadik körös személyi beszélgetésekről is. Ezután Garay János alezredes a rekonverziós feladatokról beszélt. A személyzeti főosztály központi- toborzó- és érdekvédelmi osztályának helyettes vezetője szerint a legfontosabb feladat a megfelelő információ-áramoltatás, a szakszerü tájékoztatás. A résztvevők az alapítványi, non-profit szervezetektől igénybe vehető támogatási lehetőségekről is hallhattak.

A továbbképzés záróakkordja a HM HVK katonai tervező főcsoportfőnökségéről érkezett Tóth Gábor alezredes előadása volt. A haderőszervezési osztály helyettes vezetője áttekintette a haderő-átalakítás különböző szervezési ütemeit, de elemezte az azokkal együttjáró feladatokat, a megszüntetett és az újonnan megalakítandó alakulatoknál végzett, illetve végzendő tennivalókat is.   

Az október 4-5-i országos választmányi ülés Szincsák Gyula alelnök zárszavával ért véget.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024-05-07 13:18:55
Kedves Tagtársunk! 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának...

  JETfly Magazin

Nem könnyű a semleges országok élete. Pláne nem, ha kicsik és védelmi iparuk nem fejlett. Így járt Ausztria is: éppen ezért jelent most komoly fejtörést légierejének fejlesztése.

  Háború Művészete magazin

Az Airbus Helicopters friss bejelentése értelmében, új rendelés érkezett a H145M típusú könnyű, többfeladatú forgószárnyasra: Brunei hat példányt rendelt a hazánk által is hadrendbe állított helikopterből.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.