2023. 09. 23. szombat
Tekla
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Választmányi ülés Balatonkenesén

Hosz  |  2005. 10. 05., 10:53

Továbbképzéssel folytatódott a Hosz 2005. évi őszi választmányi ülése. A balatonkenesei esemény második napját, az október 5-i rendezvényt Szincsák Gyula alelnök nyitotta meg. A rövid köszöntő után a szakszervezetről készített kisfilmet vetítették le, majd a Hosz alelnöke az aktuális, katonákat leginkább érintő ügyekről adott tájékoztatást...

Szincsák Gyula szólt – többek között – a 13. havi illetmény kérdéséről, a választható illetményen kívüli juttatásokról, divatos nevén a kafetéria rendszerről, valamint a Hjt. módosításokkal kapcsolatos egyeztetésekről. Az alelnök bővebben is beszélt az egyik legneuralgikusabb problémáról, a szolgálat-teljesítési idő szabályozásáról. Ezt követően Németh Péter a munkavédelemről szóló jogszabályokról tartott előadást. A Hosz munkavédelmi ügyvivője szót ejtett a HM szintü rendeletekről is, valamint a munkavédelmi érdekképviseletek megalakításáról és a 30/2004-es, a veszélyességi pótlékokkal foglalkozó rendeletről is.

Nyisztor László alezredes a haderő-átalakítással, a szervezeti korszerüsítéssel és létszámcsökkentéssel összefüggő feladatok végrehajtását értékelte röviden. A HM HVK személyzeti főosztályának központi személy- és munkaügyi osztályvezetője miután számba vette a 2005. évi első féléves szervezési feladatokat, az érintett személyi állomány létszámadatait is közzé tette. Nyisztor alezredes beszélt még a jelenleg – Tapolcán és Taszáron – zajló harmadik körös személyi beszélgetésekről is. Ezután Garay János alezredes a rekonverziós feladatokról beszélt. A személyzeti főosztály központi- toborzó- és érdekvédelmi osztályának helyettes vezetője szerint a legfontosabb feladat a megfelelő információ-áramoltatás, a szakszerü tájékoztatás. A résztvevők az alapítványi, non-profit szervezetektől igénybe vehető támogatási lehetőségekről is hallhattak.

A továbbképzés záróakkordja a HM HVK katonai tervező főcsoportfőnökségéről érkezett Tóth Gábor alezredes előadása volt. A haderőszervezési osztály helyettes vezetője áttekintette a haderő-átalakítás különböző szervezési ütemeit, de elemezte az azokkal együttjáró feladatokat, a megszüntetett és az újonnan megalakítandó alakulatoknál végzett, illetve végzendő tennivalókat is.   

Az október 4-5-i országos választmányi ülés Szincsák Gyula alelnök zárszavával ért véget.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-04 10:07:16
A 10. Fáy túra része a Honvédszakszervezet, Magyar Honvédség 175. éves jubileumához kapcsolódó rendezvénysorozatnak, mely 2023. július 22-én kerül megtartásra Gombán, melyre szeretettel várják a vállalkozó kedvű katonákat...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.