2024. 05. 26.
Evelin, Fülöp
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Időseket köszöntött a Honvédszakszervezet

Hosz  |  2005. 10. 05., 13:27

Az Idősek Világnapjához kapcsolódóan - október 5-én - rendezett ünnepséget a Honvédszakszervezet. A Magyar Honvédség Összhaderőnemi Logisztikai és Támogató Parancsnokság (MH ÖLTP) budapesti Zách utcai objektumában lebonyolított, színvonalas kulturális műsorokban bővelkedő eseményen Wapplerné dr. Balogh Ágnes, a HM jgi helyettes államtitkára mellett a házigazda Kása László, a Hosz nyugállományú tagozatának elnöke és Mészáros Géza Hosz elnök is szívélyes szavakkal köszöntötte az ország szinte minden szegletéből a fővárosba sereglett időseket... 

Az október 5-i eseményen Kása László köszöntötte a megjelenteket. A Hosz nyugállományú tagozatának elnökét mintegy kétszáz-kétszázötven, az ország minden részéből érkező nyugállományú katona hallgatta. A köszöntő után Dunai Tamás Ady Endre ,,Párizsban járt az ősz" és Magyar Ottó ,,Az élet alkonyán" címü versét adta elő. Ezt követően ismét Kása László lépett a mikrofon mögé, ez alkalommal a távolmaradókakról emlékezett meg, a nyugalom, a biztonság fontosságát hangsúlyozta, majd a sok nehéz időszakot átélt generáció mindennapjairól, a Magyar Honvédségben egykor betöltött szerepükről beszélt.

Ezután Wapplerné dr. Balogh Ágnes tolmácsolta a Honvédelmi Minisztérium köszöntőjét. A szaktárca jogi helyttes államtitkára szerint a korosztály előtti tisztelgés, az idősek napja önvizsgálatra készteti a fiatalabb korosztályt, majd felidézte az idősek által megélt történelmi időszakokat.

A Hosz indulója után Horváth Gyula prímás és zenakara, valamint

Gránáth Zsuzsa nótaénekes frenetikus müsora szórakoztatta a nagyérdemüt. 

A legnépszerübb magyar nótákat, népdalokat, a virtuóz hegedüjátékot felállva köszönte meg a lelkes közönség. Miután a Hosz finom ebéddel látta vendégül a nyugdíjasokat, Mészáros Géza pohárköszöntőjében arról ejtett szót, hogy mindig megható dolog az élő legendákkal találkozni, hiszen fiatal tisztként a jelenlévő nyugdíjas tisztek voltak az egykori  példaképek. A Hosz elnöke kiemelte: ne csak ezen a napon, hanem mindennap gondoskodni kell az idősekről, csak így várható el, hogy majd hasonlóan bánjanak velünk is a fiatalabb kollégáink. A szakszervezet elnöke hozzátette még, hogy maximálisan igyekszik a Hosz ezt követően is segíteni az idősebb korosztályt, a szakszervezet örömeikben osztozni szeretne, bánatukat pedig enyhíteni akarja. A felejthetetlen nap baráti beszélgetéssel ért véget.

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024-05-07 13:18:55
Kedves Tagtársunk! 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának...

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

A Flotprom internetes szakportál 2024. május 2-án közzétett információi szerint a Volga mellett fekvő Zelenodolszkban működő Gorkij Hajógyárban, a hónap folyamán két új hadihajót bocsátanak vízre, a Karakurt-osztályú (Project 22800) Tájfun korvettet és a Project 22160 típusú, Viktor Velikij járőrhajót.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.