2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Időseket köszöntött a Honvédszakszervezet

Hosz  |  2005. 10. 05., 13:27

Az Idősek Világnapjához kapcsolódóan - október 5-én - rendezett ünnepséget a Honvédszakszervezet. A Magyar Honvédség Összhaderőnemi Logisztikai és Támogató Parancsnokság (MH ÖLTP) budapesti Zách utcai objektumában lebonyolított, színvonalas kulturális műsorokban bővelkedő eseményen Wapplerné dr. Balogh Ágnes, a HM jgi helyettes államtitkára mellett a házigazda Kása László, a Hosz nyugállományú tagozatának elnöke és Mészáros Géza Hosz elnök is szívélyes szavakkal köszöntötte az ország szinte minden szegletéből a fővárosba sereglett időseket... 

Az október 5-i eseményen Kása László köszöntötte a megjelenteket. A Hosz nyugállományú tagozatának elnökét mintegy kétszáz-kétszázötven, az ország minden részéből érkező nyugállományú katona hallgatta. A köszöntő után Dunai Tamás Ady Endre ,,Párizsban járt az ősz" és Magyar Ottó ,,Az élet alkonyán" címü versét adta elő. Ezt követően ismét Kása László lépett a mikrofon mögé, ez alkalommal a távolmaradókakról emlékezett meg, a nyugalom, a biztonság fontosságát hangsúlyozta, majd a sok nehéz időszakot átélt generáció mindennapjairól, a Magyar Honvédségben egykor betöltött szerepükről beszélt.

Ezután Wapplerné dr. Balogh Ágnes tolmácsolta a Honvédelmi Minisztérium köszöntőjét. A szaktárca jogi helyttes államtitkára szerint a korosztály előtti tisztelgés, az idősek napja önvizsgálatra készteti a fiatalabb korosztályt, majd felidézte az idősek által megélt történelmi időszakokat.

A Hosz indulója után Horváth Gyula prímás és zenakara, valamint

Gránáth Zsuzsa nótaénekes frenetikus müsora szórakoztatta a nagyérdemüt. 

A legnépszerübb magyar nótákat, népdalokat, a virtuóz hegedüjátékot felállva köszönte meg a lelkes közönség. Miután a Hosz finom ebéddel látta vendégül a nyugdíjasokat, Mészáros Géza pohárköszöntőjében arról ejtett szót, hogy mindig megható dolog az élő legendákkal találkozni, hiszen fiatal tisztként a jelenlévő nyugdíjas tisztek voltak az egykori  példaképek. A Hosz elnöke kiemelte: ne csak ezen a napon, hanem mindennap gondoskodni kell az idősekről, csak így várható el, hogy majd hasonlóan bánjanak velünk is a fiatalabb kollégáink. A szakszervezet elnöke hozzátette még, hogy maximálisan igyekszik a Hosz ezt követően is segíteni az idősebb korosztályt, a szakszervezet örömeikben osztozni szeretne, bánatukat pedig enyhíteni akarja. A felejthetetlen nap baráti beszélgetéssel ért véget.

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.