2023. 12. 05. kedd
Vilma
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Időseket köszöntött a Honvédszakszervezet

Hosz  |  2005. 10. 05., 13:27

Az Idősek Világnapjához kapcsolódóan - október 5-én - rendezett ünnepséget a Honvédszakszervezet. A Magyar Honvédség Összhaderőnemi Logisztikai és Támogató Parancsnokság (MH ÖLTP) budapesti Zách utcai objektumában lebonyolított, színvonalas kulturális műsorokban bővelkedő eseményen Wapplerné dr. Balogh Ágnes, a HM jgi helyettes államtitkára mellett a házigazda Kása László, a Hosz nyugállományú tagozatának elnöke és Mészáros Géza Hosz elnök is szívélyes szavakkal köszöntötte az ország szinte minden szegletéből a fővárosba sereglett időseket... 

Az október 5-i eseményen Kása László köszöntötte a megjelenteket. A Hosz nyugállományú tagozatának elnökét mintegy kétszáz-kétszázötven, az ország minden részéből érkező nyugállományú katona hallgatta. A köszöntő után Dunai Tamás Ady Endre ,,Párizsban járt az ősz" és Magyar Ottó ,,Az élet alkonyán" címü versét adta elő. Ezt követően ismét Kása László lépett a mikrofon mögé, ez alkalommal a távolmaradókakról emlékezett meg, a nyugalom, a biztonság fontosságát hangsúlyozta, majd a sok nehéz időszakot átélt generáció mindennapjairól, a Magyar Honvédségben egykor betöltött szerepükről beszélt.

Ezután Wapplerné dr. Balogh Ágnes tolmácsolta a Honvédelmi Minisztérium köszöntőjét. A szaktárca jogi helyttes államtitkára szerint a korosztály előtti tisztelgés, az idősek napja önvizsgálatra készteti a fiatalabb korosztályt, majd felidézte az idősek által megélt történelmi időszakokat.

A Hosz indulója után Horváth Gyula prímás és zenakara, valamint

Gránáth Zsuzsa nótaénekes frenetikus müsora szórakoztatta a nagyérdemüt. 

A legnépszerübb magyar nótákat, népdalokat, a virtuóz hegedüjátékot felállva köszönte meg a lelkes közönség. Miután a Hosz finom ebéddel látta vendégül a nyugdíjasokat, Mészáros Géza pohárköszöntőjében arról ejtett szót, hogy mindig megható dolog az élő legendákkal találkozni, hiszen fiatal tisztként a jelenlévő nyugdíjas tisztek voltak az egykori  példaképek. A Hosz elnöke kiemelte: ne csak ezen a napon, hanem mindennap gondoskodni kell az idősekről, csak így várható el, hogy majd hasonlóan bánjanak velünk is a fiatalabb kollégáink. A szakszervezet elnöke hozzátette még, hogy maximálisan igyekszik a Hosz ezt követően is segíteni az idősebb korosztályt, a szakszervezet örömeikben osztozni szeretne, bánatukat pedig enyhíteni akarja. A felejthetetlen nap baráti beszélgetéssel ért véget.

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.