2024. 04. 18. csütörtök
Andrea, Ilma
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Előléptethető lesz a nyugállományú katona!

Hosz  |  2005. 10. 08., 12:58

A Hosz vezető tisztségviselői, mint ismeretes október 3-án - többek között - a nyugállományú katonák előléptetésének lehetőségéről is tárgyaltak az Országgyűlés Honvédelmi Bizottságának elnökével. A szakszervezeti javaslat után, de már az október 8-i - a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége (BEOSZ) által rendezett - Katonanemzedékek Találkozóján Keleti György kedvező hírrel szolgált a megjelent nyugállományú katonák számára...     

Az Országgyülés Honvédelmi Bizottságának elnöke bejelentette: a felkérésnek eleget téve, a Hjt. módosítások között szereplő, a nyugállományú katonák előléptetésére vonatkozó javaslatot - a szaktárcával és az MSZP-frakcióval már megtörtént egyeztetést követően - hamarosan benyújtja a Parlamentnek. Keleti György elmondta még, hogy egyszeri alkalommal - a vezérkarfőnök kezdeményezésére - azok a nyugállományú katonák lesznek előléptethetőek, akik a magyar haderő presztízsének növelésében, nyugállományú és társadalmi tevékenységük során nyújtanak kiemelkedőt.

A Katonanemzedékek XIV. Találkozóját egyébként ez alkalommal is Balatonkenesén rendezték. A köztársasági elnök fővédnöksége, Juhász Ferenc és Havril András vezérezredes védnöksége mellett lebonyolított eseményen elsősorban a Magyar Köztársaság és a Magyar Honvédség jelképrendszeréhez igazodó előadások hangzottak el. A Honvédszakszervezetet Kása László, a Nyugállományú Tagozat elnöke és Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivő képviselte. Szakszervezeti tisztségviselőink a BEOSZ által állított emlékmünél elhelyezték a Hosz koszorúját.   

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.

  Háború Művészete magazin

A Huntington Ingalls Industries newport news-i hajógyárában a közelmúltban kezdték el a befejezéséhez közeledő USS John F. Kennedy (CVN 79) nukleáris meghajtású repülőgép-hordozó elektromágneses katapultjainak tesztelését.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.