2024. 06. 20. csütörtök
Rafael
: 396 Ft   : 370 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A csatlakozás mellett döntött az FRDÉSZ

Hosz  |  2005. 10. 10., 09:30

Alapos és körültekintő előkészítő munka után a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége (FRDÉSZ) a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligájához  (Liga) való csatlakozás mellett döntött október 7- i Rendkívüli Küldöttgyűlésén. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Nagytermében megrendezett fórumon a tagszervezetek delegáltjai (BVDOSZ, FRSZ, Hosz,  HTFSZ, NBHSZ, PVDÉSZ, VPFSZ) teljes létszámmal voltak jelen. A Honvédszakszervezetet Mészáros Géza elnök, Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökök, valamint Jáger Tibor és Jakubik András területi ügyvivők képviselték...

A csatlakozásról szóló Határozattervezetet Kónya Péter, az FRDÉSZ elnöke terjesztette elő, történelminek nevezve a folyamatot, melynek végén – utalva Gaskó István, a Liga elnökének gyökereire – a két szerelvény összekapcsolódva, megerősödve haladhat tovább. Gaskó István örömmel üdvözölte első ízben kollégáiként a plénum résztvevőit. Szólt a megtett útról majd -  a szakszervezeti mozgalomban jelenlévő szétaprózódottság tükrében - méltatta a közös  összefogással kialakuló tömörülés jelentőségét.

A Liga egyik elnökségi tagja a konföderáció politikai színtelenségét, de annál karakteresebb érdekvédelmi, érdekképviseleti arculatát emelte ki.  Ezt követően hozzátette még, hogy munkavállalói érdek az alapvető vezérlő elv, ami mellett a  szuverénitás és a szolidaritás egyensúlya jellemzi a tagszervezetek munkáját.

Mészáros Géza Hosz elnök felszólalásában kiemelte, hogy a katona szakszervezet választmánya ellenvélemény nélkül a fúzióra szavazott. A Hosz, mint mondta - a makrószintü érdekegyeztetésbe történő bekapcsolódás valamint a széles alapokra helyezett munkavállalói szolidaritás  révén -  egyrészt hozzá kíván járulni az általános munkavállalói érdekek hatékonyabb érvényesítéséhez, másrészt a fegyveres szféra, a katonák speciális érdekeit kívánja mind szélesebb társadalmi és intézményi szinten megjeleníteni.

A hozzászólások után került sor az FRDÉSZ csatlakozását kimondó határozat vitájára. A szavazáson a delegáltak döntése egyértelmüen jelezte: a szándék és az akarat közös, így a határozatot ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadták. A grénium a Liga Alapszabályára vonatkozó módosító indítványokat is elfogadta.

Ezt követően a Liga testületeibe állított jelölteket a küldöttgyülés, melynek az eredménye:

Az FRDÉSZ részéről a Liga tisztségeibe jelölt személyek:

Elnök:                          Gaskó István (VDSZSZ elnök)

Társelnök:                    Kónya Péter (FRDÉSZ elnök)

Ügyvezető alelnök:       Horváth Lajos (Liga)

Gazdasági alelnök:       Hangonyi Zoltán (VDSZSZ)

Alelnök:                       Kerpen Gábor (PDSZ)

Elnökségi tagok (FRDÉSZ részéről):    Pongó Géza (FRSZ  főtitkár)

                                                                   Mészáros Géza (Hosz elnök)

                                                                   Talabér Zoltán (PVDÉSZ elnök)

Számvizsgáló bizottság:                      Csurel János (BVDOSZ alelnök)

                                                                   Holecz Gábor (VPFSZ elnökh.)

Mandátumvizsgáló bizottság:             Kiss András (HTFSZ ügyvivő)

                                                                  Tajti István (NBHSZ elnök)    

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Amerikai és magyar katonák részvételével – az előző évhez hasonlóan – az MH 47. Bázisrepülőtéren landolt egy amerikai KC-135 Stratotanker légi utántöltő repülőgép, hogy egy esetleges vészhelyzetet szimuláljanak.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.