2023. 12. 11. hétfő
Árpád
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A csatlakozás mellett döntött az FRDÉSZ

Hosz  |  2005. 10. 10., 09:30

Alapos és körültekintő előkészítő munka után a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége (FRDÉSZ) a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligájához  (Liga) való csatlakozás mellett döntött október 7- i Rendkívüli Küldöttgyűlésén. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Nagytermében megrendezett fórumon a tagszervezetek delegáltjai (BVDOSZ, FRSZ, Hosz,  HTFSZ, NBHSZ, PVDÉSZ, VPFSZ) teljes létszámmal voltak jelen. A Honvédszakszervezetet Mészáros Géza elnök, Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökök, valamint Jáger Tibor és Jakubik András területi ügyvivők képviselték...

A csatlakozásról szóló Határozattervezetet Kónya Péter, az FRDÉSZ elnöke terjesztette elő, történelminek nevezve a folyamatot, melynek végén – utalva Gaskó István, a Liga elnökének gyökereire – a két szerelvény összekapcsolódva, megerősödve haladhat tovább. Gaskó István örömmel üdvözölte első ízben kollégáiként a plénum résztvevőit. Szólt a megtett útról majd -  a szakszervezeti mozgalomban jelenlévő szétaprózódottság tükrében - méltatta a közös  összefogással kialakuló tömörülés jelentőségét.

A Liga egyik elnökségi tagja a konföderáció politikai színtelenségét, de annál karakteresebb érdekvédelmi, érdekképviseleti arculatát emelte ki.  Ezt követően hozzátette még, hogy munkavállalói érdek az alapvető vezérlő elv, ami mellett a  szuverénitás és a szolidaritás egyensúlya jellemzi a tagszervezetek munkáját.

Mészáros Géza Hosz elnök felszólalásában kiemelte, hogy a katona szakszervezet választmánya ellenvélemény nélkül a fúzióra szavazott. A Hosz, mint mondta - a makrószintü érdekegyeztetésbe történő bekapcsolódás valamint a széles alapokra helyezett munkavállalói szolidaritás  révén -  egyrészt hozzá kíván járulni az általános munkavállalói érdekek hatékonyabb érvényesítéséhez, másrészt a fegyveres szféra, a katonák speciális érdekeit kívánja mind szélesebb társadalmi és intézményi szinten megjeleníteni.

A hozzászólások után került sor az FRDÉSZ csatlakozását kimondó határozat vitájára. A szavazáson a delegáltak döntése egyértelmüen jelezte: a szándék és az akarat közös, így a határozatot ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadták. A grénium a Liga Alapszabályára vonatkozó módosító indítványokat is elfogadta.

Ezt követően a Liga testületeibe állított jelölteket a küldöttgyülés, melynek az eredménye:

Az FRDÉSZ részéről a Liga tisztségeibe jelölt személyek:

Elnök:                          Gaskó István (VDSZSZ elnök)

Társelnök:                    Kónya Péter (FRDÉSZ elnök)

Ügyvezető alelnök:       Horváth Lajos (Liga)

Gazdasági alelnök:       Hangonyi Zoltán (VDSZSZ)

Alelnök:                       Kerpen Gábor (PDSZ)

Elnökségi tagok (FRDÉSZ részéről):    Pongó Géza (FRSZ  főtitkár)

                                                                   Mészáros Géza (Hosz elnök)

                                                                   Talabér Zoltán (PVDÉSZ elnök)

Számvizsgáló bizottság:                      Csurel János (BVDOSZ alelnök)

                                                                   Holecz Gábor (VPFSZ elnökh.)

Mandátumvizsgáló bizottság:             Kiss András (HTFSZ ügyvivő)

                                                                  Tajti István (NBHSZ elnök)    

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.