2024. 02. 24. szombat
Mátyás
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Erősödött a LIGA!

Hosz  |  2005. 10. 10., 14:22

A Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája (LIGA) október 10-én - LIGA Tanácsülés keretében - döntött a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége (FRDÉSZ) konföderációba történő felvételéről. A döntés utáni sajtótájékoztatón Gaskó István LIGA elnök - többek között - kijelentette: a munkavállalók érdekében csakis a teljes szolidaritás és a makroszintű érdekvédelem kialakítása lehet az elérendő cél...   

A Gaskó István LIGA elnök és Kónya Péter FRDÉSZ elnök által tartott sajtótéjékoztató elején az érintettek beszámoltak az október 10-i LIGA Tanácsülésen történtekről. Gaskó István elmondta, hogy a fórum határozott az FRDÉSZ-szel való fúzióról is. A minden kritériumnak megfelelő FRDÉSZ tömörülésről a LIGA elnöke kiemelte, hogy igen komoly, szakmánként reprezentatív szakszervezeteket sikerült a LIGA müködésébe kapcsolni. Ezt követően hozzátette: a december 9-10-i rendkívüli LIGA kongresszuson már a tisztségviselőket is megválasztják, ezzel pedig a magyarországi szakszervezeti konföderáció, valamint a teljes összefogás az európai munkavállalók érdekében válik a következő elérendő céllá.   

Kónya Péter szerint történelmi lépés az FRDÉSZ és a LIGA fúziója, hiszen így megvalósulhat valamennyi fegyveres és rendvédelmi dolgozó Országos Érdekegyeztető Tanácsban (OÉT) történő hatékony képviselete is. Az FRDÉSZ elnöke azt is elmondta, hogy deklaráltan pártpolitikamentes módon kívánja továbbra is képviselni az FRDÉSZ a tagszervezetek érdekeit. A sajtótájékoztató végén - már a különböző médiumoknak nyilatkozva - mindkét elnök azt hangsúlyozta, hogy a LIGA nagy mértékben erősödött, az FRDÉSZ csatlakozásával mintegy 32 ezer fővel lett nagyobb az össztaglétszám. Édekesség, hogy az FRDÉSZ mellett a Dunamenti Erőmü Munkástanácsa is a LIGA tagszervezeteit erősíti. A LIGA Tanácsülésen Mészáros Géza elnök mellett Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökök képviselték a Honvédszakszervezetet. A Hosz elnöke a fúzióról történő döntés után az MTI mellett a Népszabadságnak is nyilatkozott. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.