2024. 06. 21. péntek
Alajos, Leila
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Erősödött a LIGA!

Hosz  |  2005. 10. 10., 14:22

A Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája (LIGA) október 10-én - LIGA Tanácsülés keretében - döntött a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége (FRDÉSZ) konföderációba történő felvételéről. A döntés utáni sajtótájékoztatón Gaskó István LIGA elnök - többek között - kijelentette: a munkavállalók érdekében csakis a teljes szolidaritás és a makroszintű érdekvédelem kialakítása lehet az elérendő cél...   

A Gaskó István LIGA elnök és Kónya Péter FRDÉSZ elnök által tartott sajtótéjékoztató elején az érintettek beszámoltak az október 10-i LIGA Tanácsülésen történtekről. Gaskó István elmondta, hogy a fórum határozott az FRDÉSZ-szel való fúzióról is. A minden kritériumnak megfelelő FRDÉSZ tömörülésről a LIGA elnöke kiemelte, hogy igen komoly, szakmánként reprezentatív szakszervezeteket sikerült a LIGA müködésébe kapcsolni. Ezt követően hozzátette: a december 9-10-i rendkívüli LIGA kongresszuson már a tisztségviselőket is megválasztják, ezzel pedig a magyarországi szakszervezeti konföderáció, valamint a teljes összefogás az európai munkavállalók érdekében válik a következő elérendő céllá.   

Kónya Péter szerint történelmi lépés az FRDÉSZ és a LIGA fúziója, hiszen így megvalósulhat valamennyi fegyveres és rendvédelmi dolgozó Országos Érdekegyeztető Tanácsban (OÉT) történő hatékony képviselete is. Az FRDÉSZ elnöke azt is elmondta, hogy deklaráltan pártpolitikamentes módon kívánja továbbra is képviselni az FRDÉSZ a tagszervezetek érdekeit. A sajtótájékoztató végén - már a különböző médiumoknak nyilatkozva - mindkét elnök azt hangsúlyozta, hogy a LIGA nagy mértékben erősödött, az FRDÉSZ csatlakozásával mintegy 32 ezer fővel lett nagyobb az össztaglétszám. Édekesség, hogy az FRDÉSZ mellett a Dunamenti Erőmü Munkástanácsa is a LIGA tagszervezeteit erősíti. A LIGA Tanácsülésen Mészáros Géza elnök mellett Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökök képviselték a Honvédszakszervezetet. A Hosz elnöke a fúzióról történő döntés után az MTI mellett a Népszabadságnak is nyilatkozott. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Rendkívüli intézkedésekkel készül az olimpia miatt megnövekedett utas- és csomagforgalomra az Air France. A légitársaság több ezer fővel növelte dolgozói létszámát, minden üzemképes repülőgépét menetrendbe állítja és megerősíti poggyászkezelő részlegét.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.