2023. 06. 07. szerda
Róbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Erősödött a LIGA!

Hosz  |  2005. 10. 10., 14:22

A Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája (LIGA) október 10-én - LIGA Tanácsülés keretében - döntött a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége (FRDÉSZ) konföderációba történő felvételéről. A döntés utáni sajtótájékoztatón Gaskó István LIGA elnök - többek között - kijelentette: a munkavállalók érdekében csakis a teljes szolidaritás és a makroszintű érdekvédelem kialakítása lehet az elérendő cél...   

A Gaskó István LIGA elnök és Kónya Péter FRDÉSZ elnök által tartott sajtótéjékoztató elején az érintettek beszámoltak az október 10-i LIGA Tanácsülésen történtekről. Gaskó István elmondta, hogy a fórum határozott az FRDÉSZ-szel való fúzióról is. A minden kritériumnak megfelelő FRDÉSZ tömörülésről a LIGA elnöke kiemelte, hogy igen komoly, szakmánként reprezentatív szakszervezeteket sikerült a LIGA müködésébe kapcsolni. Ezt követően hozzátette: a december 9-10-i rendkívüli LIGA kongresszuson már a tisztségviselőket is megválasztják, ezzel pedig a magyarországi szakszervezeti konföderáció, valamint a teljes összefogás az európai munkavállalók érdekében válik a következő elérendő céllá.   

Kónya Péter szerint történelmi lépés az FRDÉSZ és a LIGA fúziója, hiszen így megvalósulhat valamennyi fegyveres és rendvédelmi dolgozó Országos Érdekegyeztető Tanácsban (OÉT) történő hatékony képviselete is. Az FRDÉSZ elnöke azt is elmondta, hogy deklaráltan pártpolitikamentes módon kívánja továbbra is képviselni az FRDÉSZ a tagszervezetek érdekeit. A sajtótájékoztató végén - már a különböző médiumoknak nyilatkozva - mindkét elnök azt hangsúlyozta, hogy a LIGA nagy mértékben erősödött, az FRDÉSZ csatlakozásával mintegy 32 ezer fővel lett nagyobb az össztaglétszám. Édekesség, hogy az FRDÉSZ mellett a Dunamenti Erőmü Munkástanácsa is a LIGA tagszervezeteit erősíti. A LIGA Tanácsülésen Mészáros Géza elnök mellett Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökök képviselték a Honvédszakszervezetet. A Hosz elnöke a fúzióról történő döntés után az MTI mellett a Népszabadságnak is nyilatkozott. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

Az utazás mindig élményekkel teli kaland, amikor végre kiszakadhatunk a mindennapok rutinjából és átadhatjuk magunkat a felfedezés örömének. A Budapest Airport számára épp ezért fontos, hogy a repülőtéri folyamatok mindenki számára stresszmentesek legyenek.

  Háború Művészete magazin

Hajnik László, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára Kanadába látogatott, hogy egyeztessen többek között partnerével, Peter Hammerschmidt-tel, a kanadai Nemzetvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős államtitkárával.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.