2024. 05. 28. kedd
Csanád, Emil
: 385 Ft   : 354 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Képviseleti ülés a közigazgatásnál

Hosz  |  2005. 10. 17., 10:01

Ezen a héten tovább folytatódik a november 18-i Hosz választmányi ülést előkészítő haderőnemi gyűlések sorozata. Október 17-18-án - Kocsor Sándor elnökségi tag vezetésével - a közigazgatási képviselet tartott munkaértekezletet. A káli eseményen a programismertetés, majd a napirend elfogadása után - Mészáros Géza elnök, Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökök, valamint Kepics György főtitkár jelenlétében - a képviselet beszámoló jelentése hangzott el...

Az ülés elején Kocsor Sándor a képviselet idei költségvetésének helyzetéről számolt be. A Hosz közigazgatási- oktatási- és intézményi képviselője a 2006-re tervezett kiadásokról is tájékoztatta a megjelent alapszervezeti- és csoportvezetőket. Ezt követően Mészáros Géza adott tájékoztatást az április 9-i rendkívüli kongresszus óta eltelt időszakban végzett szakszervezeti tevékenységről. A Hosz elnöke – többek között – a szakminisztérium és a szakszervezet közötti együttmüködési megállapodás megvalósulásáról, a HM vezető tisztségviselőivel kialakított munkakapcsolatról és a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum (HÉF) ülésein történő részvétel tapasztalatairól külön is szólt. Ezután a Hjt. módosítások és a nyugállományú katonák egyszeri előléptetésével kapcsolatos tárgyalások során tett szakszervezeti erőfeszítéseket értékelte, majd a Visegrádi Négyek wroclawi találkozóján történtek és az FRDÉSZ-LIGA szakszervezeti fúzió fontosságát hangsúlyozta. 

Az elnök a további fontosabb feladatok között említette a profiltisztításból adódó tennivalókat, a saját üdültetés beindítását, a vidéki fórumok fontosságát, majd a november 18-i OV ülés elé terjesztendő személyi változásokat indokolta. Ezt követően Szincsák Gyula összefoglalta mindazt, amit a szakszervezet az aktív és a nyugállományú katonák érdekében az elmúlt időszakban tett. A Hosz alelnöke beszélt a bevezetés előtt álló választható illetményen kívüli juttatások (kafeteria) rendszeréről, a szolgálat-teljesítési idő meghatározásáról, a 13. havi illetmények kifizetéséről, valamint a nyugdíjasházak létrehozásáról szóló egyeztetésekről is. 

Az alelnök elmondta még, hogy a jövőben a Hosz feladata lesz a témában tevékeny erők müködésének összehangolása is. Ezután Heiling Ottó a szakszervezeti költségvetés helyzetéről adott képet. A Hosz alelnöke az idei kiadások és bevételek alakulását számba véve kijelentette: a számszaki tények által igazolt kedvező kép - a jelenlegi szakszervezeti vagyon növelése érdekében - felveti a befektetésekben történő hatékony részvétel lehetőségét. Ezt követően Pados Éva számolt be az ,,Egység 2002" Kft. átvilágításáról. A független könyvizsgáló amellett, hogy jóra értékelte a Hosz tulajdonában lévő Kft. munkáját, kiemelte: a likviditás megszilárdítása érdekében a tagi hitel elengedése, a ,,több lábon állás" megvalósítása és támogatása is fontos lenne. Ezután Schéber István könyvvizsgáló a Kft. és a Hosz költségvetésének helyzetét elemezte röviden, majd Sárkány Ferenc, az ,,Egység 2002” Kft. ügyvezetője a szakszervezeti szolgáltatásokról, azok bővüléséről beszélt, majd a tagkártyával elérhető kedvezményekről is szót ejtett. A képviselet első napi rendezvényét Kepics György előadása zárta. A Hosz főtitkára részletesen is szólt a tarnamérai, cserkeszőlői és békésszentandrási csapatpihenők elhelyezési körülményeiről, a küszöbön álló felújítási feladatokról és a pihentetés jövőbeni lehetőségeiről. 

Október 18-án a közigazgatási képviselet müködésével kapcsolatos aktuális kérdésekről, így - többek között - az alapszervezetek és csoportok helyzetéről, a nyugállományba készülő tisztségviselők pótlásáról, valamint a novemberi választmány elé kerülő határozat-tervezetekről tárgyaltak. Ennél a napirendnél dr. Ujfaludi Zoltán kelet-magyarországi ügyvivő vezetésével a pártoló tagi jogviszonnyal kapcsolatos határozati javaslatot vitatták meg. Emellett Németh Péter munkavédelmi ügyvivő a katonai egészségügyi intézményekben az egészségi-veszélyességi pótlékkal kapcsolatos problémakört is felvázolta a megjelent alapszervezeti- és csoportvezetőknek. A képviseleti ülés végén, a területi ügyvivők vezetésével - régiók szerinti - kiscsoportos eszmecserét folytattak a megjelentek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024-05-07 13:18:55
Kedves Tagtársunk! 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának...

  JETfly Magazin

2018 után újra hazánk ad otthont a Nemzetközi Katonai Sporttanács által szervezett 46. Katonai Ejtőernyős Világbajnokságnak – jelentette be dr. Bali Tamás ezredes, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár dandárparancsnoka a Szolnok-Szandaszőlős Sportrepülőtéren tartott sajtótájékoztatón, május 24-én, pénteken.

  Háború Művészete magazin

Megvan a következő magyar űrhajós! Kapu Tibor lehet az a magyar, aki a világűrbe mehet - jelentette be közösségi oldalán Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter. A Magyar Honvédség nagy szerepet vállalt az űrhajósok felkészítésében.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.