2024. 06. 25. kedd
Vilmos
: 395 Ft   : 368 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Haderőnemi gyűlés a légierőnél

Hosz  |  2005. 10. 24., 13:36

A Hosz őszi választmányi ülésére készülve október 24-25-én tartotta képviseleti ülését a légierő haderőnem. Andor Tamás haderőnemi képviselő, elnökségi tag megnyitó szavai után - a légierő képviselethez tartozó alapszervezeti és csoportvezetők előtt - Mészáros Géza elnök tartott tájékoztatót az elmúlt időszak legfontosabb szakszervezeti történéseiről... 

A nyugat-európai példához hasonlóan nekünk is több időt és energiát kell fordítani a szakszervezeti álláspont kialakítása előtti megbeszélésekre, a korrekt egyeztetésekre - kezdte az elmúlt időszak történéseiről szóló tájékoztatóját a Hosz elnöke. Mészáros Géza – többek között – a szakminisztérium és a szakszervezet közötti, széles bázison alapuló együttmüködési megállapodás megvalósulását, a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum (HÉF) ülésein történő részvétel tapasztalatait, a Hjt. módosításokkal kapcsolatban tett szakszervezeti erőfeszítéseket értékelte. Ezt követően a nemzetközi és a hazai szövetségi kapcsolatokról, köztük a küszöbön álló írországi Euromil eseményről, a Visegrádi Négyek wroclawi találkozóján történtekről, valamint az FRDÉSZ-LIGA szakszervezeti fúzió fontosságáról ejtett szót. Az elnök a további fontosabb feladatok között említette a profiltisztításból adódó tennivalókat, a saját üdültetés beindítását, a vidéki érdekképviseleti és érdekvédelmi fórumok folytatását, majd a november 18-i OV ülés elé terjesztendő személyi változásokat indokolta.

Ezt követően Szincsák Gyula összefoglalta mindazt, amit a szakszervezet a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák érdekében tett. A Hosz alelnöke beszélt - többek között - a HÉF ügykörébe tartozó kérdésekről, a választható illetményen kívüli juttatások (kafetéria) rendszeréről, a 13. havi illetmény problematikájáról, valamint az aktuális egyeztetésekről, így a november 25-re, Veszprémbe tervezett - a készenléti beosztásokkal és az egészségi veszélyességi pótlékkal kapcsolatos - szakértői egyeztetés előkészítéséről is. 

Ezután Heiling Ottó a szakszervezeti költségvetés helyzetéről adott képet. A Hosz alelnöke a szakszervezeti vagyon alakulásáról, a számszakilag is igazolt kedvező képről, az idei kiadások és bevételek alakulásáról, illetve a szakszervezeti vagyon növelése miatti, befektetésekben rejlő lehetőségekről beszélt. A Hosz tulajdonában lévő Kft. átvilágításáról Pados Éva számolt be. A független könyvvizsgáló jóra értékelte a Sárkány Ferenc vezette Kft. munkáját, majd a likviditás megszilárdításának érdekében a tagi hitel elengedését és a ,,több lábon állás” mihamarabbi megvalósítását szorgalmazta. Ezt követően Schéber István könyvvizsgáló a Hosz és a Kft. költségvetésének napi aktualitásairól, majd Sárkány Ferenc ügyvezető a szolgáltatások bővüléséről, a tagkártyával elérhető kedvezményekről ejtett szót. A képviseleti ülésen - ezt követően - az alapszervezeti- és csoportvezetők által megfogalmazott kérdésekre és probléma-felvetésekre válaszoltak a vezető tisztségviselők. Az első napon pénzügyi tanácsadással és irodaszer-értékesítéssel foglalkozó vállalkozások tevékenységével és termékeivel is megismerkedhettek a résztvevők.   

Október 25-én - Andor Tamás haderőnemi képviselő és Oláh József haderőnemi titkár vezetésével - a légierő haderőnem költségvetéséről, az őszi választmányi ülés elé kerülő határozat-tervezetekről, valamint az alapszervezetek és csoportok müködéséről, majd legaktuálisabb feladatairól tárgyaltak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Az esős tavasz után végre itt a nyár, vele együtt a vakáció és a várva várt nyaralások időszaka is. Ha külföldi kikapcsolódásra vágyunk, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről 130 városba juthatunk el átszállás nélkül.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.