2023. 03. 24. péntek
Gábor, Karina
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Haderőnemi gyűlés a légierőnél

Hosz  |  2005. 10. 24., 13:36

A Hosz őszi választmányi ülésére készülve október 24-25-én tartotta képviseleti ülését a légierő haderőnem. Andor Tamás haderőnemi képviselő, elnökségi tag megnyitó szavai után - a légierő képviselethez tartozó alapszervezeti és csoportvezetők előtt - Mészáros Géza elnök tartott tájékoztatót az elmúlt időszak legfontosabb szakszervezeti történéseiről... 

A nyugat-európai példához hasonlóan nekünk is több időt és energiát kell fordítani a szakszervezeti álláspont kialakítása előtti megbeszélésekre, a korrekt egyeztetésekre - kezdte az elmúlt időszak történéseiről szóló tájékoztatóját a Hosz elnöke. Mészáros Géza – többek között – a szakminisztérium és a szakszervezet közötti, széles bázison alapuló együttmüködési megállapodás megvalósulását, a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum (HÉF) ülésein történő részvétel tapasztalatait, a Hjt. módosításokkal kapcsolatban tett szakszervezeti erőfeszítéseket értékelte. Ezt követően a nemzetközi és a hazai szövetségi kapcsolatokról, köztük a küszöbön álló írországi Euromil eseményről, a Visegrádi Négyek wroclawi találkozóján történtekről, valamint az FRDÉSZ-LIGA szakszervezeti fúzió fontosságáról ejtett szót. Az elnök a további fontosabb feladatok között említette a profiltisztításból adódó tennivalókat, a saját üdültetés beindítását, a vidéki érdekképviseleti és érdekvédelmi fórumok folytatását, majd a november 18-i OV ülés elé terjesztendő személyi változásokat indokolta.

Ezt követően Szincsák Gyula összefoglalta mindazt, amit a szakszervezet a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák érdekében tett. A Hosz alelnöke beszélt - többek között - a HÉF ügykörébe tartozó kérdésekről, a választható illetményen kívüli juttatások (kafetéria) rendszeréről, a 13. havi illetmény problematikájáról, valamint az aktuális egyeztetésekről, így a november 25-re, Veszprémbe tervezett - a készenléti beosztásokkal és az egészségi veszélyességi pótlékkal kapcsolatos - szakértői egyeztetés előkészítéséről is. 

Ezután Heiling Ottó a szakszervezeti költségvetés helyzetéről adott képet. A Hosz alelnöke a szakszervezeti vagyon alakulásáról, a számszakilag is igazolt kedvező képről, az idei kiadások és bevételek alakulásáról, illetve a szakszervezeti vagyon növelése miatti, befektetésekben rejlő lehetőségekről beszélt. A Hosz tulajdonában lévő Kft. átvilágításáról Pados Éva számolt be. A független könyvvizsgáló jóra értékelte a Sárkány Ferenc vezette Kft. munkáját, majd a likviditás megszilárdításának érdekében a tagi hitel elengedését és a ,,több lábon állás” mihamarabbi megvalósítását szorgalmazta. Ezt követően Schéber István könyvvizsgáló a Hosz és a Kft. költségvetésének napi aktualitásairól, majd Sárkány Ferenc ügyvezető a szolgáltatások bővüléséről, a tagkártyával elérhető kedvezményekről ejtett szót. A képviseleti ülésen - ezt követően - az alapszervezeti- és csoportvezetők által megfogalmazott kérdésekre és probléma-felvetésekre válaszoltak a vezető tisztségviselők. Az első napon pénzügyi tanácsadással és irodaszer-értékesítéssel foglalkozó vállalkozások tevékenységével és termékeivel is megismerkedhettek a résztvevők.   

Október 25-én - Andor Tamás haderőnemi képviselő és Oláh József haderőnemi titkár vezetésével - a légierő haderőnem költségvetéséről, az őszi választmányi ülés elé kerülő határozat-tervezetekről, valamint az alapszervezetek és csoportok müködéséről, majd legaktuálisabb feladatairól tárgyaltak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.