2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Haderőnemi gyűlés a légierőnél

Hosz  |  2005. 10. 24., 13:36

A Hosz őszi választmányi ülésére készülve október 24-25-én tartotta képviseleti ülését a légierő haderőnem. Andor Tamás haderőnemi képviselő, elnökségi tag megnyitó szavai után - a légierő képviselethez tartozó alapszervezeti és csoportvezetők előtt - Mészáros Géza elnök tartott tájékoztatót az elmúlt időszak legfontosabb szakszervezeti történéseiről... 

A nyugat-európai példához hasonlóan nekünk is több időt és energiát kell fordítani a szakszervezeti álláspont kialakítása előtti megbeszélésekre, a korrekt egyeztetésekre - kezdte az elmúlt időszak történéseiről szóló tájékoztatóját a Hosz elnöke. Mészáros Géza – többek között – a szakminisztérium és a szakszervezet közötti, széles bázison alapuló együttmüködési megállapodás megvalósulását, a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum (HÉF) ülésein történő részvétel tapasztalatait, a Hjt. módosításokkal kapcsolatban tett szakszervezeti erőfeszítéseket értékelte. Ezt követően a nemzetközi és a hazai szövetségi kapcsolatokról, köztük a küszöbön álló írországi Euromil eseményről, a Visegrádi Négyek wroclawi találkozóján történtekről, valamint az FRDÉSZ-LIGA szakszervezeti fúzió fontosságáról ejtett szót. Az elnök a további fontosabb feladatok között említette a profiltisztításból adódó tennivalókat, a saját üdültetés beindítását, a vidéki érdekképviseleti és érdekvédelmi fórumok folytatását, majd a november 18-i OV ülés elé terjesztendő személyi változásokat indokolta.

Ezt követően Szincsák Gyula összefoglalta mindazt, amit a szakszervezet a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák érdekében tett. A Hosz alelnöke beszélt - többek között - a HÉF ügykörébe tartozó kérdésekről, a választható illetményen kívüli juttatások (kafetéria) rendszeréről, a 13. havi illetmény problematikájáról, valamint az aktuális egyeztetésekről, így a november 25-re, Veszprémbe tervezett - a készenléti beosztásokkal és az egészségi veszélyességi pótlékkal kapcsolatos - szakértői egyeztetés előkészítéséről is. 

Ezután Heiling Ottó a szakszervezeti költségvetés helyzetéről adott képet. A Hosz alelnöke a szakszervezeti vagyon alakulásáról, a számszakilag is igazolt kedvező képről, az idei kiadások és bevételek alakulásáról, illetve a szakszervezeti vagyon növelése miatti, befektetésekben rejlő lehetőségekről beszélt. A Hosz tulajdonában lévő Kft. átvilágításáról Pados Éva számolt be. A független könyvvizsgáló jóra értékelte a Sárkány Ferenc vezette Kft. munkáját, majd a likviditás megszilárdításának érdekében a tagi hitel elengedését és a ,,több lábon állás” mihamarabbi megvalósítását szorgalmazta. Ezt követően Schéber István könyvvizsgáló a Hosz és a Kft. költségvetésének napi aktualitásairól, majd Sárkány Ferenc ügyvezető a szolgáltatások bővüléséről, a tagkártyával elérhető kedvezményekről ejtett szót. A képviseleti ülésen - ezt követően - az alapszervezeti- és csoportvezetők által megfogalmazott kérdésekre és probléma-felvetésekre válaszoltak a vezető tisztségviselők. Az első napon pénzügyi tanácsadással és irodaszer-értékesítéssel foglalkozó vállalkozások tevékenységével és termékeivel is megismerkedhettek a résztvevők.   

Október 25-én - Andor Tamás haderőnemi képviselő és Oláh József haderőnemi titkár vezetésével - a légierő haderőnem költségvetéséről, az őszi választmányi ülés elé kerülő határozat-tervezetekről, valamint az alapszervezetek és csoportok müködéséről, majd legaktuálisabb feladatairól tárgyaltak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.