2024. 02. 28. szerda
Elemér
: 391 Ft   : 362 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szakszervezeti kezdeményezések

Hosz  |  2005. 10. 25., 14:04

A Honvédszakszervezet (Hosz) elnöke konzultációt kezdeményezett a Honvédelmi Minisztérium Jogi és Információvédelmi (HM JIF), valamint Humánpolitikai főosztályainak (HM HPF) vezetőinél. Az egyeztetések célja - többek között - a szolgálatteljesítési idő, az üdültetési rendszer, a nyugdíjasotthoni elhelyezés, a lakásigények kielégítése, valamint a szerződéses állomány próbaidőszakra történő besorolása lesz...

A Hosz elnöke és a HM JIF vezetője a szerződéses katonaállomány próbaidőszakra történő besorolásával kapcsolatban most, a közös álláspont kialakítása érdekében személyes konzultáció vált szükségessé. Ugyancsak dr. Mátyus Ferenc ezredesnek készült az a szakértői egyeztetésre felkérés, melynek célja ,,a tényleges katona állomány, valamint köztisztviselők, közalkalmazottak és munkavállalók természetbeni és részben kedvezményes természetbeni ellátásával" kapcsolatos téma megbeszélése. 

Erdélyi Lajos dandártábornokhoz fordult levélben Mészáros Géza Hosz elnök a szolgálatteljesítési idő normál és ettől eltérő viszonya, illetve a jövőbeni szabályozás lehetőségeivel kapcsolatban. Ugyancsak kevés információval rendelkezik a Hosz a HM üdültetési rendszerének állapotáról, a jövőre vonatkozó koncepció kialakításáról, a külszolgálatot teljesítők és családtagjaik támogatási rendszerének kialakításáról, a HM rendelkezési körébe tartozó nyugdíjasotthoni elhelyezés biztosítására vonatkozó elgondolásokról, valamint a hivatásos és szerződéses állomány pályaképére vonatkozó elképzelésekről, az előmeneteli rendszer müködéséről. Szintén a HM humánpolitkai főosztályának vezetőjénél kezdeményezett egyeztetést a Hosz elnöke a pénzbeni jutalmazásról, a rendelkezésre álló keretek által biztosított lehetőségekről, a lakásigények kielégítéséről, a lakhatási támogatások nyújtására vonatkozó humánpolitikai elgondolásokról és a szerződéses állomány lakhatási támogatásának kibővítési lehetőségeiről. Emellett az egyes - állománytáblás beosztásokba nem tartozó - feladatokkal történő megbízások egységesítésére vonatkozó szándékok is egy közeljövőbeni tárgyalás témája lesz.     

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.

  JETfly Magazin

Márciustól H145M típusú helikopterrel biztosítja a Magyar Honvédség a légi kutató-mentő szolgálatot az ország nyugati részén. A feladat legmagasabb szintű ellátásához szükséges tudás megszerzéséhez a kijelölt állomány speciális kiképzésen vett részt február 12-20-a között között az MH Kiss József 86. Helikopterdandárnál.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.