2024. 07. 16. kedd
Valter
: 391 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szakszervezeti kezdeményezések

Hosz  |  2005. 10. 25., 14:04

A Honvédszakszervezet (Hosz) elnöke konzultációt kezdeményezett a Honvédelmi Minisztérium Jogi és Információvédelmi (HM JIF), valamint Humánpolitikai főosztályainak (HM HPF) vezetőinél. Az egyeztetések célja - többek között - a szolgálatteljesítési idő, az üdültetési rendszer, a nyugdíjasotthoni elhelyezés, a lakásigények kielégítése, valamint a szerződéses állomány próbaidőszakra történő besorolása lesz...

A Hosz elnöke és a HM JIF vezetője a szerződéses katonaállomány próbaidőszakra történő besorolásával kapcsolatban most, a közös álláspont kialakítása érdekében személyes konzultáció vált szükségessé. Ugyancsak dr. Mátyus Ferenc ezredesnek készült az a szakértői egyeztetésre felkérés, melynek célja ,,a tényleges katona állomány, valamint köztisztviselők, közalkalmazottak és munkavállalók természetbeni és részben kedvezményes természetbeni ellátásával" kapcsolatos téma megbeszélése. 

Erdélyi Lajos dandártábornokhoz fordult levélben Mészáros Géza Hosz elnök a szolgálatteljesítési idő normál és ettől eltérő viszonya, illetve a jövőbeni szabályozás lehetőségeivel kapcsolatban. Ugyancsak kevés információval rendelkezik a Hosz a HM üdültetési rendszerének állapotáról, a jövőre vonatkozó koncepció kialakításáról, a külszolgálatot teljesítők és családtagjaik támogatási rendszerének kialakításáról, a HM rendelkezési körébe tartozó nyugdíjasotthoni elhelyezés biztosítására vonatkozó elgondolásokról, valamint a hivatásos és szerződéses állomány pályaképére vonatkozó elképzelésekről, az előmeneteli rendszer müködéséről. Szintén a HM humánpolitkai főosztályának vezetőjénél kezdeményezett egyeztetést a Hosz elnöke a pénzbeni jutalmazásról, a rendelkezésre álló keretek által biztosított lehetőségekről, a lakásigények kielégítéséről, a lakhatási támogatások nyújtására vonatkozó humánpolitikai elgondolásokról és a szerződéses állomány lakhatási támogatásának kibővítési lehetőségeiről. Emellett az egyes - állománytáblás beosztásokba nem tartozó - feladatokkal történő megbízások egységesítésére vonatkozó szándékok is egy közeljövőbeni tárgyalás témája lesz.     

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

„Az elmúlt napok során egy olyan versenynek lehettünk tanúi, ahol a világ legkiválóbb ejtőernyősei mérték össze felkészültségüket, technikai tudásukat, és elhozták ennek a különleges sportnak az izgalmát, szépségét nekünk” – búcsúzott Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a 46. Ejtőernyős Világbajnokság résztvevőitől a szolnoki RepTárban, július 12-én.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.