2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hírek, információk, közérdekű közlemények

Hosz  |  2005. 10. 28., 18:04

Szakszervezeti kezdeményezések

A Honvédszakszervezet (Hosz) elnöke konzultációt kezdeményezett a Honvédelmi Minisztérium Jogi és Információvédelmi (HM JIF), valamint Humánpolitikai föosztályainak (HM HPF) vezetöivel. Az egyeztetések célja a szolgálatteljesítési idö, az üdültetési rendszer, a nyugdíjas-otthoni elhelyezés, a lakásigények kielégítése, valamint a szerzödéses állomány próbaidöszakra történö besorolása lesz.

Példamutató kapcsolat

Rendkívül korrekt, példamutatóan eredményes kapcsolat alakult ki az elmúlt idöszakban a Fejér megyei Hadkiegészítö Parancsnokság parancsnoka és az intézményben mûködö Hosz önálló csoport, valamint a katona-érdekvédelmi vezetök között. Ez utóbbi nem nélkülözi a személyes szimpátiát sem, melyet tovább erösíthet az a tény, hogy október 21-én Mészáros Géza, a Honvédszakszervezet elnöke és Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivö hivatalában kereste fel Szlávik Ferenc ezredest, aki egy súlyos szívmûtét utáni lábadozó idöszakban van, ám készséggel vállalta a találkozót, hogy fogadja a Hosz vezetöinek jókívánságait, átvegye tölük az egészségügyi állapotához választott szerény ajándékot és tájékozódjon a katona-érdekvédelmi szervezet jelenlegi és jövöbeni feladatairól. Szlávik Ferenc ezredes - többek között - elmondta, hogy a Honvédszakszervezetben várható személyi változások azért is fontosak számára, mert érintik az általa irányított szervezet egyik dolgozóját is.

Békéscsabán ünnepeltek

A Magyar Hovédség idén ünnepli a haderö békében és háborúban történö személyi kiegészítését végrehajtó szervezetek személyi állománya szakmaisága kezdetének 50. évfordulóját. A hagyományt teremtö rendezvényen - a honvédelmi miniszter intézkedése alapján - ez évben vált lehetövé elsö ízben, hogy a Hadkiegészítö Parancsnokságok gondoskodási körébe tartozó nyugállományú katonákat meginvitálják egy olyan, mindenkire kiterjedö találkozóra, ami lehetöséget teremt az egymástól régen elszakadt bajtársak találkozására. Az országban számtalan helyszínen, így Békéscsabán is bensöséges ünnepségen találkoztak az egykori társak.

Recski katonák érdekében

Október 12-én Besenyei Csaba, a Hosz logisztikai haderönemi képviselöje és dr. Ujfaludi Zoltán, kelet-magyarországi területi ügyvivö az MH Veszélyesanyagellátó Központ recski parancsnokságán járt. A tisztségviselök részt vettek a megyei munkaügyi központ által szervezett tájékoztatón, majd a szakszervezeti tagok részére tartottak fórumot, melyen az aktuális szervezeti tevékenységröl, valamint a felszámolás miatt felmerült kérdésekröl volt szó. Így többek között a személyi beszélgetések lezajlásának rendjéröl, a diszlokációban érintettek, illetve a pályát elhagyók jogairól, járandóságairól, illetve számos egyéni problémáról beszélgettek. A látogatás végén Kapi Péter örnagy, bázisparancsnok, Besenyei Csaba és dr. Ujfaludi Zoltán folytattak eszmecserét a közeljövö tennivalóiról.
Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.