2024. 02. 21. szerda
Eleonóra
: 388 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hírek, információk, közérdekű közlemények

Hosz  |  2005. 10. 28., 18:04

Szakszervezeti kezdeményezések

A Honvédszakszervezet (Hosz) elnöke konzultációt kezdeményezett a Honvédelmi Minisztérium Jogi és Információvédelmi (HM JIF), valamint Humánpolitikai föosztályainak (HM HPF) vezetöivel. Az egyeztetések célja a szolgálatteljesítési idö, az üdültetési rendszer, a nyugdíjas-otthoni elhelyezés, a lakásigények kielégítése, valamint a szerzödéses állomány próbaidöszakra történö besorolása lesz.

Példamutató kapcsolat

Rendkívül korrekt, példamutatóan eredményes kapcsolat alakult ki az elmúlt idöszakban a Fejér megyei Hadkiegészítö Parancsnokság parancsnoka és az intézményben mûködö Hosz önálló csoport, valamint a katona-érdekvédelmi vezetök között. Ez utóbbi nem nélkülözi a személyes szimpátiát sem, melyet tovább erösíthet az a tény, hogy október 21-én Mészáros Géza, a Honvédszakszervezet elnöke és Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivö hivatalában kereste fel Szlávik Ferenc ezredest, aki egy súlyos szívmûtét utáni lábadozó idöszakban van, ám készséggel vállalta a találkozót, hogy fogadja a Hosz vezetöinek jókívánságait, átvegye tölük az egészségügyi állapotához választott szerény ajándékot és tájékozódjon a katona-érdekvédelmi szervezet jelenlegi és jövöbeni feladatairól. Szlávik Ferenc ezredes - többek között - elmondta, hogy a Honvédszakszervezetben várható személyi változások azért is fontosak számára, mert érintik az általa irányított szervezet egyik dolgozóját is.

Békéscsabán ünnepeltek

A Magyar Hovédség idén ünnepli a haderö békében és háborúban történö személyi kiegészítését végrehajtó szervezetek személyi állománya szakmaisága kezdetének 50. évfordulóját. A hagyományt teremtö rendezvényen - a honvédelmi miniszter intézkedése alapján - ez évben vált lehetövé elsö ízben, hogy a Hadkiegészítö Parancsnokságok gondoskodási körébe tartozó nyugállományú katonákat meginvitálják egy olyan, mindenkire kiterjedö találkozóra, ami lehetöséget teremt az egymástól régen elszakadt bajtársak találkozására. Az országban számtalan helyszínen, így Békéscsabán is bensöséges ünnepségen találkoztak az egykori társak.

Recski katonák érdekében

Október 12-én Besenyei Csaba, a Hosz logisztikai haderönemi képviselöje és dr. Ujfaludi Zoltán, kelet-magyarországi területi ügyvivö az MH Veszélyesanyagellátó Központ recski parancsnokságán járt. A tisztségviselök részt vettek a megyei munkaügyi központ által szervezett tájékoztatón, majd a szakszervezeti tagok részére tartottak fórumot, melyen az aktuális szervezeti tevékenységröl, valamint a felszámolás miatt felmerült kérdésekröl volt szó. Így többek között a személyi beszélgetések lezajlásának rendjéröl, a diszlokációban érintettek, illetve a pályát elhagyók jogairól, járandóságairól, illetve számos egyéni problémáról beszélgettek. A látogatás végén Kapi Péter örnagy, bázisparancsnok, Besenyei Csaba és dr. Ujfaludi Zoltán folytattak eszmecserét a közeljövö tennivalóiról.
Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 13., 13:05
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024 nyarán, több mint 60 év szolgálat után nyugdíjazzák a Svéd Légierő ikonikus típusát, az SK 60 kiképző repülőgépet. A haderőnem méltóképpen búcsúzik a típustól, melynek kapcsán az első információk már napvilágra kerültek.

  Háború Művészete magazin

India védelmi minisztériuma 2024. február 16-án hagyta jóvá 15 darab, különböző változatú Airbus Defence C295 többfeladatú, tengerészeti járőr repülőgép megvásárlását.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.