2024. 07. 17. szerda
Elek, Endre
: 391 Ft   : 357 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hírek, információk, közérdekű közlemények

Hosz  |  2005. 10. 28., 18:04

Szakszervezeti kezdeményezések

A Honvédszakszervezet (Hosz) elnöke konzultációt kezdeményezett a Honvédelmi Minisztérium Jogi és Információvédelmi (HM JIF), valamint Humánpolitikai föosztályainak (HM HPF) vezetöivel. Az egyeztetések célja a szolgálatteljesítési idö, az üdültetési rendszer, a nyugdíjas-otthoni elhelyezés, a lakásigények kielégítése, valamint a szerzödéses állomány próbaidöszakra történö besorolása lesz.

Példamutató kapcsolat

Rendkívül korrekt, példamutatóan eredményes kapcsolat alakult ki az elmúlt idöszakban a Fejér megyei Hadkiegészítö Parancsnokság parancsnoka és az intézményben mûködö Hosz önálló csoport, valamint a katona-érdekvédelmi vezetök között. Ez utóbbi nem nélkülözi a személyes szimpátiát sem, melyet tovább erösíthet az a tény, hogy október 21-én Mészáros Géza, a Honvédszakszervezet elnöke és Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivö hivatalában kereste fel Szlávik Ferenc ezredest, aki egy súlyos szívmûtét utáni lábadozó idöszakban van, ám készséggel vállalta a találkozót, hogy fogadja a Hosz vezetöinek jókívánságait, átvegye tölük az egészségügyi állapotához választott szerény ajándékot és tájékozódjon a katona-érdekvédelmi szervezet jelenlegi és jövöbeni feladatairól. Szlávik Ferenc ezredes - többek között - elmondta, hogy a Honvédszakszervezetben várható személyi változások azért is fontosak számára, mert érintik az általa irányított szervezet egyik dolgozóját is.

Békéscsabán ünnepeltek

A Magyar Hovédség idén ünnepli a haderö békében és háborúban történö személyi kiegészítését végrehajtó szervezetek személyi állománya szakmaisága kezdetének 50. évfordulóját. A hagyományt teremtö rendezvényen - a honvédelmi miniszter intézkedése alapján - ez évben vált lehetövé elsö ízben, hogy a Hadkiegészítö Parancsnokságok gondoskodási körébe tartozó nyugállományú katonákat meginvitálják egy olyan, mindenkire kiterjedö találkozóra, ami lehetöséget teremt az egymástól régen elszakadt bajtársak találkozására. Az országban számtalan helyszínen, így Békéscsabán is bensöséges ünnepségen találkoztak az egykori társak.

Recski katonák érdekében

Október 12-én Besenyei Csaba, a Hosz logisztikai haderönemi képviselöje és dr. Ujfaludi Zoltán, kelet-magyarországi területi ügyvivö az MH Veszélyesanyagellátó Központ recski parancsnokságán járt. A tisztségviselök részt vettek a megyei munkaügyi központ által szervezett tájékoztatón, majd a szakszervezeti tagok részére tartottak fórumot, melyen az aktuális szervezeti tevékenységröl, valamint a felszámolás miatt felmerült kérdésekröl volt szó. Így többek között a személyi beszélgetések lezajlásának rendjéröl, a diszlokációban érintettek, illetve a pályát elhagyók jogairól, járandóságairól, illetve számos egyéni problémáról beszélgettek. A látogatás végén Kapi Péter örnagy, bázisparancsnok, Besenyei Csaba és dr. Ujfaludi Zoltán folytattak eszmecserét a közeljövö tennivalóiról.
Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Elegánsak, kiemelkedően figyelmesek, munkájukat pedig mindig a legmagasabb szinten végzik. Az Emirates légiutas-kísérőiről sok mindent lehet tudni, de arról, hogy pontosan mit is tanulnak a dubaji központban, eddig csak keveset lehetett hallani.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.