2024. 05. 18. szombat
Alexandra, Erik
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hírek, információk, közérdekű közlemények

Hosz  |  2005. 10. 28., 18:04

Szakszervezeti kezdeményezések

A Honvédszakszervezet (Hosz) elnöke konzultációt kezdeményezett a Honvédelmi Minisztérium Jogi és Információvédelmi (HM JIF), valamint Humánpolitikai föosztályainak (HM HPF) vezetöivel. Az egyeztetések célja a szolgálatteljesítési idö, az üdültetési rendszer, a nyugdíjas-otthoni elhelyezés, a lakásigények kielégítése, valamint a szerzödéses állomány próbaidöszakra történö besorolása lesz.

Példamutató kapcsolat

Rendkívül korrekt, példamutatóan eredményes kapcsolat alakult ki az elmúlt idöszakban a Fejér megyei Hadkiegészítö Parancsnokság parancsnoka és az intézményben mûködö Hosz önálló csoport, valamint a katona-érdekvédelmi vezetök között. Ez utóbbi nem nélkülözi a személyes szimpátiát sem, melyet tovább erösíthet az a tény, hogy október 21-én Mészáros Géza, a Honvédszakszervezet elnöke és Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivö hivatalában kereste fel Szlávik Ferenc ezredest, aki egy súlyos szívmûtét utáni lábadozó idöszakban van, ám készséggel vállalta a találkozót, hogy fogadja a Hosz vezetöinek jókívánságait, átvegye tölük az egészségügyi állapotához választott szerény ajándékot és tájékozódjon a katona-érdekvédelmi szervezet jelenlegi és jövöbeni feladatairól. Szlávik Ferenc ezredes - többek között - elmondta, hogy a Honvédszakszervezetben várható személyi változások azért is fontosak számára, mert érintik az általa irányított szervezet egyik dolgozóját is.

Békéscsabán ünnepeltek

A Magyar Hovédség idén ünnepli a haderö békében és háborúban történö személyi kiegészítését végrehajtó szervezetek személyi állománya szakmaisága kezdetének 50. évfordulóját. A hagyományt teremtö rendezvényen - a honvédelmi miniszter intézkedése alapján - ez évben vált lehetövé elsö ízben, hogy a Hadkiegészítö Parancsnokságok gondoskodási körébe tartozó nyugállományú katonákat meginvitálják egy olyan, mindenkire kiterjedö találkozóra, ami lehetöséget teremt az egymástól régen elszakadt bajtársak találkozására. Az országban számtalan helyszínen, így Békéscsabán is bensöséges ünnepségen találkoztak az egykori társak.

Recski katonák érdekében

Október 12-én Besenyei Csaba, a Hosz logisztikai haderönemi képviselöje és dr. Ujfaludi Zoltán, kelet-magyarországi területi ügyvivö az MH Veszélyesanyagellátó Központ recski parancsnokságán járt. A tisztségviselök részt vettek a megyei munkaügyi központ által szervezett tájékoztatón, majd a szakszervezeti tagok részére tartottak fórumot, melyen az aktuális szervezeti tevékenységröl, valamint a felszámolás miatt felmerült kérdésekröl volt szó. Így többek között a személyi beszélgetések lezajlásának rendjéröl, a diszlokációban érintettek, illetve a pályát elhagyók jogairól, járandóságairól, illetve számos egyéni problémáról beszélgettek. A látogatás végén Kapi Péter örnagy, bázisparancsnok, Besenyei Csaba és dr. Ujfaludi Zoltán folytattak eszmecserét a közeljövö tennivalóiról.
Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024-05-07 13:18:55
Kedves Tagtársunk! 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának...

  JETfly Magazin

Nem könnyű a semleges országok élete. Pláne nem, ha kicsik és védelmi iparuk nem fejlett. Így járt Ausztria is: éppen ezért jelent most komoly fejtörést légierejének fejlesztése.

  Háború Művészete magazin

Az Airbus Helicopters friss bejelentése értelmében, új rendelés érkezett a H145M típusú könnyű, többfeladatú forgószárnyasra: Brunei hat példányt rendelt a hazánk által is hadrendbe állított helikopterből.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.