2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 393 Ft   : 370 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hírek, információk, közérdekű közlemények

Hosz  |  2005. 10. 28., 18:04

Szakszervezeti kezdeményezések

A Honvédszakszervezet (Hosz) elnöke konzultációt kezdeményezett a Honvédelmi Minisztérium Jogi és Információvédelmi (HM JIF), valamint Humánpolitikai föosztályainak (HM HPF) vezetöivel. Az egyeztetések célja a szolgálatteljesítési idö, az üdültetési rendszer, a nyugdíjas-otthoni elhelyezés, a lakásigények kielégítése, valamint a szerzödéses állomány próbaidöszakra történö besorolása lesz.

Példamutató kapcsolat

Rendkívül korrekt, példamutatóan eredményes kapcsolat alakult ki az elmúlt idöszakban a Fejér megyei Hadkiegészítö Parancsnokság parancsnoka és az intézményben mûködö Hosz önálló csoport, valamint a katona-érdekvédelmi vezetök között. Ez utóbbi nem nélkülözi a személyes szimpátiát sem, melyet tovább erösíthet az a tény, hogy október 21-én Mészáros Géza, a Honvédszakszervezet elnöke és Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivö hivatalában kereste fel Szlávik Ferenc ezredest, aki egy súlyos szívmûtét utáni lábadozó idöszakban van, ám készséggel vállalta a találkozót, hogy fogadja a Hosz vezetöinek jókívánságait, átvegye tölük az egészségügyi állapotához választott szerény ajándékot és tájékozódjon a katona-érdekvédelmi szervezet jelenlegi és jövöbeni feladatairól. Szlávik Ferenc ezredes - többek között - elmondta, hogy a Honvédszakszervezetben várható személyi változások azért is fontosak számára, mert érintik az általa irányított szervezet egyik dolgozóját is.

Békéscsabán ünnepeltek

A Magyar Hovédség idén ünnepli a haderö békében és háborúban történö személyi kiegészítését végrehajtó szervezetek személyi állománya szakmaisága kezdetének 50. évfordulóját. A hagyományt teremtö rendezvényen - a honvédelmi miniszter intézkedése alapján - ez évben vált lehetövé elsö ízben, hogy a Hadkiegészítö Parancsnokságok gondoskodási körébe tartozó nyugállományú katonákat meginvitálják egy olyan, mindenkire kiterjedö találkozóra, ami lehetöséget teremt az egymástól régen elszakadt bajtársak találkozására. Az országban számtalan helyszínen, így Békéscsabán is bensöséges ünnepségen találkoztak az egykori társak.

Recski katonák érdekében

Október 12-én Besenyei Csaba, a Hosz logisztikai haderönemi képviselöje és dr. Ujfaludi Zoltán, kelet-magyarországi területi ügyvivö az MH Veszélyesanyagellátó Központ recski parancsnokságán járt. A tisztségviselök részt vettek a megyei munkaügyi központ által szervezett tájékoztatón, majd a szakszervezeti tagok részére tartottak fórumot, melyen az aktuális szervezeti tevékenységröl, valamint a felszámolás miatt felmerült kérdésekröl volt szó. Így többek között a személyi beszélgetések lezajlásának rendjéröl, a diszlokációban érintettek, illetve a pályát elhagyók jogairól, járandóságairól, illetve számos egyéni problémáról beszélgettek. A látogatás végén Kapi Péter örnagy, bázisparancsnok, Besenyei Csaba és dr. Ujfaludi Zoltán folytattak eszmecserét a közeljövö tennivalóiról.
Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról már közösségi oldalunkon is beszámoltunk, 2024. április 8-18. között rendezik meg a Görög Légierő Andravida légibázisán az INIOCHOS 2024 nemzetközi hadgyakorlatot. Olvasóinknak most az első spotter napról mutatunk fotókat!

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.