2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kuratóriumi ülés volt a Katonákért Alapítványnál

Hosz  |  2005. 10. 28., 18:11

A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány Szekeres István kuratóriumi elnök vezetésével tartott soros ülést. A budapesti eseményen – többek között – tájékoztató hangzott el a nyár eleji kuratóriumi ülés óta történtekröl, az Alapítvány 2005-2006. évi programjairól, emellett a segélykérelmeket is elbírálták. Az alapítót Szincsák Gyula alelnök képviselte.

Szekeres István tájékoztatást adott a Nemzeti Civil Alapprogrammal (NCA) kapcsolatos, elmúlt idöszakban lezajlott eseményekröl, valamint a program pályázati eredményeiröl is. A ,,Katonákért” Alapítvány elnöke beszélt még a „Rekonverzió helyzete és feladatai a XXI. század Magyar Honvédségében” címmel megrendezendö konferencia elökészítéséröl és a nyugállományú katonák szociológiai felmérésének idöszerûségéröl és fontosságáról is.

Elhangzott, hogy az alapító Honvédszakszervezet várhatóan 500 ezer forinttal támogatja a projektet. Az ülésen Pusztai Lajos kuratóriumi titkár mellett több kuratóriumi tag is megfogalmazta véleményét az Alapítvány jelenlegi vállalkozási tevékenységeivel kapcsolatban, egyben ötletekkel is szolgáltak a jövöre nézve. Az ülésen – az alapítót képviselö – Szincsák Gyula Hosz alelnök megköszönte a kuratóriumi tagok eddigi eredményes tevékenységét, majd szorgalmazta a segélykérelmek elbírálásának gyakoribbá tételét, az operatívitást. A kuratórium november 21-én pártoló tagi rendezvényt tart Budapesten.          
Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.