2024. 04. 24. szerda
György
: 394 Ft   : 368 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kuratóriumi ülés volt a Katonákért Alapítványnál

Hosz  |  2005. 10. 28., 18:11

A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány Szekeres István kuratóriumi elnök vezetésével tartott soros ülést. A budapesti eseményen – többek között – tájékoztató hangzott el a nyár eleji kuratóriumi ülés óta történtekröl, az Alapítvány 2005-2006. évi programjairól, emellett a segélykérelmeket is elbírálták. Az alapítót Szincsák Gyula alelnök képviselte.

Szekeres István tájékoztatást adott a Nemzeti Civil Alapprogrammal (NCA) kapcsolatos, elmúlt idöszakban lezajlott eseményekröl, valamint a program pályázati eredményeiröl is. A ,,Katonákért” Alapítvány elnöke beszélt még a „Rekonverzió helyzete és feladatai a XXI. század Magyar Honvédségében” címmel megrendezendö konferencia elökészítéséröl és a nyugállományú katonák szociológiai felmérésének idöszerûségéröl és fontosságáról is.

Elhangzott, hogy az alapító Honvédszakszervezet várhatóan 500 ezer forinttal támogatja a projektet. Az ülésen Pusztai Lajos kuratóriumi titkár mellett több kuratóriumi tag is megfogalmazta véleményét az Alapítvány jelenlegi vállalkozási tevékenységeivel kapcsolatban, egyben ötletekkel is szolgáltak a jövöre nézve. Az ülésen – az alapítót képviselö – Szincsák Gyula Hosz alelnök megköszönte a kuratóriumi tagok eddigi eredményes tevékenységét, majd szorgalmazta a segélykérelmek elbírálásának gyakoribbá tételét, az operatívitást. A kuratórium november 21-én pártoló tagi rendezvényt tart Budapesten.          
Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Májusi programajánlónkban sok repülős programot találhatnak Olvasóink, hiszen repülőnapok, családi napok, nyílt napok és egyéb rendezvények is várják a látogatókat!

  Háború Művészete magazin

Május első hetében rendezik meg a Maláj Királyi Haditengerészet napját, melyre már javában zajlik a felkészülés: a mai napi gyakorlás során, 2024. április 23-án, két forgószárnyas ütközött össze és zuhant le.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.