2024. 07. 15. hétfő
Henrik, Roland
: 391 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Érdekvédôk a Honvédelmi Bizottság elnökénél

Hosz  |  2005. 10. 28., 18:15

Keleti György, az Országgyûlés Honvédelmi Bizottságának elnöke bemutatkozó látogatáson fogadta a Honvédszakszervezet vezetö tisztségviselöit, Mészáros Géza elnököt, Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnököket. Az üdvözlés pillanatai után a Honvédelmi Bizottság elnöke betekintést nyújtott az állandó bizottság munkájába, majd Mészáros Géza tájékoztatta a vendéglátót a Honvédszakszervezet tevékenységéröl, céljairól, aktuális feladatairól, miközben hangsúlyozta a tárca és az érdekvédelmi szervezet közötti folyamatos párbeszéd fenntartásának szükségességét.

A másfél órás találkozón több, a katonákat foglalkoztató, érintö kérdés, probléma is szóba került. Így a Hjt., illetve annak folyamatban lévö módosítása. A Hosz véleménye szerint a szolgálatteljesítési idö mértékét, a váltásos munkarendet, a készenléti jellegû beosztásokat - a készenléti és ügyeleti szolgálatok tekintetében - a Hjt. továbbra sem kezeli megnyugtató módon. Heiling Ottó alelnök úgy látja: a panaszjog idöbeni korlátozása nem tûnik kellöen indokoltnak. A külszolgálaton lévök és az itthon lévö családtagok kapcsolattartása, valamint a róluk  való gondoskodás intézményes megoldása is várat még magára,  amire a hadkiegészítö parancsnokságok meglévö bázisként kínálják a megoldás lehetöségét. Szincsák Gyula alelnök szerint ez utóbbi szervezetek eröforrásai, létszáma a minösített idöszakra megkövetelt képesség szempontjából teljesítöképességük határán vannak. A  nyugállományú katonákról történö gondoskodást leginkább a régen várt nyugdíjas otthon(ok) létrehozásával lehetne kézzelfoghatóvá tenni. A honvédség, illetve a katonatársadalom érdekében kiemelkedö tevékenységet folytató nyugállományú katonák elöléptetésének korrekt lehetösége az erkölcsi elismerésnek egy régóta vitatott, de ugyanakkor óhajtott formáját teremtené meg.

Végezetül Mészáros Géza, a Hosz elnöke kérte a szervezet képviselöjének alkalmankénti részvételi lehetöségét a Honvédelmi Bizottság nyilvános ülésein. Az esemény zárásaként a résztvevök kölcsönösen kifejezésre juttatták a hasonló jellegû találkozók rendszeressé tételére vonatkozó szándékukat.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

„Az elmúlt napok során egy olyan versenynek lehettünk tanúi, ahol a világ legkiválóbb ejtőernyősei mérték össze felkészültségüket, technikai tudásukat, és elhozták ennek a különleges sportnak az izgalmát, szépségét nekünk” – búcsúzott Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a 46. Ejtőernyős Világbajnokság résztvevőitől a szolnoki RepTárban, július 12-én.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.