2023. 09. 21. csütörtök
Máté, Mirella
: 386 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Érdekvédôk a Honvédelmi Bizottság elnökénél

Hosz  |  2005. 10. 28., 18:15

Keleti György, az Országgyûlés Honvédelmi Bizottságának elnöke bemutatkozó látogatáson fogadta a Honvédszakszervezet vezetö tisztségviselöit, Mészáros Géza elnököt, Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnököket. Az üdvözlés pillanatai után a Honvédelmi Bizottság elnöke betekintést nyújtott az állandó bizottság munkájába, majd Mészáros Géza tájékoztatta a vendéglátót a Honvédszakszervezet tevékenységéröl, céljairól, aktuális feladatairól, miközben hangsúlyozta a tárca és az érdekvédelmi szervezet közötti folyamatos párbeszéd fenntartásának szükségességét.

A másfél órás találkozón több, a katonákat foglalkoztató, érintö kérdés, probléma is szóba került. Így a Hjt., illetve annak folyamatban lévö módosítása. A Hosz véleménye szerint a szolgálatteljesítési idö mértékét, a váltásos munkarendet, a készenléti jellegû beosztásokat - a készenléti és ügyeleti szolgálatok tekintetében - a Hjt. továbbra sem kezeli megnyugtató módon. Heiling Ottó alelnök úgy látja: a panaszjog idöbeni korlátozása nem tûnik kellöen indokoltnak. A külszolgálaton lévök és az itthon lévö családtagok kapcsolattartása, valamint a róluk  való gondoskodás intézményes megoldása is várat még magára,  amire a hadkiegészítö parancsnokságok meglévö bázisként kínálják a megoldás lehetöségét. Szincsák Gyula alelnök szerint ez utóbbi szervezetek eröforrásai, létszáma a minösített idöszakra megkövetelt képesség szempontjából teljesítöképességük határán vannak. A  nyugállományú katonákról történö gondoskodást leginkább a régen várt nyugdíjas otthon(ok) létrehozásával lehetne kézzelfoghatóvá tenni. A honvédség, illetve a katonatársadalom érdekében kiemelkedö tevékenységet folytató nyugállományú katonák elöléptetésének korrekt lehetösége az erkölcsi elismerésnek egy régóta vitatott, de ugyanakkor óhajtott formáját teremtené meg.

Végezetül Mészáros Géza, a Hosz elnöke kérte a szervezet képviselöjének alkalmankénti részvételi lehetöségét a Honvédelmi Bizottság nyilvános ülésein. Az esemény zárásaként a résztvevök kölcsönösen kifejezésre juttatták a hasonló jellegû találkozók rendszeressé tételére vonatkozó szándékukat.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-04 10:07:16
A 10. Fáy túra része a Honvédszakszervezet, Magyar Honvédség 175. éves jubileumához kapcsolódó rendezvénysorozatnak, mely 2023. július 22-én kerül megtartásra Gombán, melyre szeretettel várják a vállalkozó kedvű katonákat...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.