2023. 09. 27. szerda
Adalbert
: 390 Ft   : 368 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Találkoztak a Visegrádi Négyek

Hosz  |  2005. 10. 28., 18:27

A Visegrádi Négyek katonai érdekvédelmi szövetségeinek idei találkozóját a lengyelországi Wroclawban rendezték. A szeptember 29 és október 1 között lebonyolított, igazán jól szervezett eseményen Mészáros Géza elnök, Heiling Ottó alelnök, Besenyei Csaba elnökségi tag és Kukor Eszter személyi asszisztens képviselte a Honvédszakszervezetet.

Heiling Ottó alelnöktöl megtudtuk, hogy a cseh, lengyel, szlovák és magyar katona-szakszervezetek találkozóján – meghívottként – az ukrán érdekvédök is részt vettek. A beszámolóból kiderült, hogy több, a katonákat érintö kérdést is megtárgyaltak a 2000-óta tevékenykedö Visegrádi Négyek idei értekezletén. A soros elnökséget ellátó Lengyelország által otthont adó programon – többek között – a Visegrádi Négyek információs irodájának mûködtetéséröl, a négy nemzet EUROMIL-ben történö képviseletéröl, az államok közötti, a szakszervezetek által szervezett csereüdültetés lehetöségéröl, valamint a katonák szociális körülményeiröl, jogairól készítendö EUROMIL felmérés elökészületeiröl is szó esett.

A Visegrádi Négyek jövö évi találkozóját hazánk rendezi, így a wroclawi konferencia után a Honvédszakszervezet elnöke, Mészáros Géza látja el a négy ország érdekvédelmi szervezetének soros elnöki tisztét. Azt is megtudtuk, hogy a Budapesten mûködö információs iroda feladatait Heiling Ottó alelnök és Kukor Eszter személyi asszisztens végzi majd. Ugyancsak nemzetközi vonatkozású hír, hogy lapzártánkkal egy idöben az írországi Limerickben Euromil elnökségi ülésen vett részt Mészáros Géza elnök és Heiling Ottó alelnök.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

2023. szeptember 26-án újabb sajtó-, illetve spotternyilvános eseményre várták az érdeklődőket az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárnál: a Tiger Meet gyakorlatra kitelepülő Gripen flotta 30-as oldalszámú tagja új dekorációt kapott, melyet a keddi napon mutattak be a Kecskeméti Repülőbázison.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.