2023. 03. 31. péntek
Árpád
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Találkoztak a Visegrádi Négyek

Hosz  |  2005. 10. 28., 18:27

A Visegrádi Négyek katonai érdekvédelmi szövetségeinek idei találkozóját a lengyelországi Wroclawban rendezték. A szeptember 29 és október 1 között lebonyolított, igazán jól szervezett eseményen Mészáros Géza elnök, Heiling Ottó alelnök, Besenyei Csaba elnökségi tag és Kukor Eszter személyi asszisztens képviselte a Honvédszakszervezetet.

Heiling Ottó alelnöktöl megtudtuk, hogy a cseh, lengyel, szlovák és magyar katona-szakszervezetek találkozóján – meghívottként – az ukrán érdekvédök is részt vettek. A beszámolóból kiderült, hogy több, a katonákat érintö kérdést is megtárgyaltak a 2000-óta tevékenykedö Visegrádi Négyek idei értekezletén. A soros elnökséget ellátó Lengyelország által otthont adó programon – többek között – a Visegrádi Négyek információs irodájának mûködtetéséröl, a négy nemzet EUROMIL-ben történö képviseletéröl, az államok közötti, a szakszervezetek által szervezett csereüdültetés lehetöségéröl, valamint a katonák szociális körülményeiröl, jogairól készítendö EUROMIL felmérés elökészületeiröl is szó esett.

A Visegrádi Négyek jövö évi találkozóját hazánk rendezi, így a wroclawi konferencia után a Honvédszakszervezet elnöke, Mészáros Géza látja el a négy ország érdekvédelmi szervezetének soros elnöki tisztét. Azt is megtudtuk, hogy a Budapesten mûködö információs iroda feladatait Heiling Ottó alelnök és Kukor Eszter személyi asszisztens végzi majd. Ugyancsak nemzetközi vonatkozású hír, hogy lapzártánkkal egy idöben az írországi Limerickben Euromil elnökségi ülésen vett részt Mészáros Géza elnök és Heiling Ottó alelnök.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A honvedelmitabor.hu honlapon április 3-án, hétfőn reggel 9 órától lehet jelentkezni a Magyar Honvédség által szervezett idei nyári gyermektáborokra. Az érdeklődők számára ez nagyon fontos információ, mert egyes táborok esetén egy-két órán belül elfogynak a helyek.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.