2024. 04. 14.
Tibor
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Találkoztak a Visegrádi Négyek

Hosz  |  2005. 10. 28., 18:27

A Visegrádi Négyek katonai érdekvédelmi szövetségeinek idei találkozóját a lengyelországi Wroclawban rendezték. A szeptember 29 és október 1 között lebonyolított, igazán jól szervezett eseményen Mészáros Géza elnök, Heiling Ottó alelnök, Besenyei Csaba elnökségi tag és Kukor Eszter személyi asszisztens képviselte a Honvédszakszervezetet.

Heiling Ottó alelnöktöl megtudtuk, hogy a cseh, lengyel, szlovák és magyar katona-szakszervezetek találkozóján – meghívottként – az ukrán érdekvédök is részt vettek. A beszámolóból kiderült, hogy több, a katonákat érintö kérdést is megtárgyaltak a 2000-óta tevékenykedö Visegrádi Négyek idei értekezletén. A soros elnökséget ellátó Lengyelország által otthont adó programon – többek között – a Visegrádi Négyek információs irodájának mûködtetéséröl, a négy nemzet EUROMIL-ben történö képviseletéröl, az államok közötti, a szakszervezetek által szervezett csereüdültetés lehetöségéröl, valamint a katonák szociális körülményeiröl, jogairól készítendö EUROMIL felmérés elökészületeiröl is szó esett.

A Visegrádi Négyek jövö évi találkozóját hazánk rendezi, így a wroclawi konferencia után a Honvédszakszervezet elnöke, Mészáros Géza látja el a négy ország érdekvédelmi szervezetének soros elnöki tisztét. Azt is megtudtuk, hogy a Budapesten mûködö információs iroda feladatait Heiling Ottó alelnök és Kukor Eszter személyi asszisztens végzi majd. Ugyancsak nemzetközi vonatkozású hír, hogy lapzártánkkal egy idöben az írországi Limerickben Euromil elnökségi ülésen vett részt Mészáros Géza elnök és Heiling Ottó alelnök.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. április 12-én, pénteken nem sokkal fél 10 után érkezett meg Kecskemétre a magyar részre készült, PT-ZHP ideiglenes lajstrommal ellátott KC-390-es katonai szállítógép. Helyszíni fotókkal frissítjük cikkünket!

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.