2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hatékonyabb érdekképviselet várható

Hosz  |  2005. 10. 28., 18:28

Gaskó István, a Liga szakszervezetek elnöke a választmányi ülés után nyilatkozott lapunknak.

– Hangsúlyoznom kell, hogy a konföderáció pártsemleges, de természetesen tárgyalunk a pártok vezetöivel, hiszen ismernünk kell álláspontjukat a munka világával kapcsolatosan. Hasonlóan viszonyulunk a tárcákhoz is: így már korábban is volt kapcsolatunk a Belügyminisztériummal, de a honvédelmi tárcával eddig még nem alakult ki markáns kontaktus – ez a jövöben bizonyosan megváltozik. A rend, a fegyelem – csakúgy, mint az FRDÉSZ tagszervezeteinél – számunkra sem idegen, hiszen nálunk, a vasútnál ez alapvetö kritérium volt a munkavállalókkal szemben. Mindez azonban nem jelenti azt, hogy ne vállalnánk fel a konfliktusokat: a Liga és annak vezetöje szervezte a legtöbb sztrájkot a rendszerváltás óta eltelt idöszakban. Tudjuk, hogy az FRDÉSZ rendkívül komoly erö, amely speciális problémákkal küzd, s érdekérvényesítö képessége viszonylag korlátozott. Abban bízom, hogy a tárcákkal történö tárgyalásokon az FRDÉSZ és a Hosz – a Liga határozott állásfoglalásaival támogatva – még hatékonyabban tudja képviselni a csatlakozás után a munkavállalók érdekeit.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.