2024. 02. 26. hétfő
Edina
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hatékonyabb érdekképviselet várható

Hosz  |  2005. 10. 28., 18:28

Gaskó István, a Liga szakszervezetek elnöke a választmányi ülés után nyilatkozott lapunknak.

– Hangsúlyoznom kell, hogy a konföderáció pártsemleges, de természetesen tárgyalunk a pártok vezetöivel, hiszen ismernünk kell álláspontjukat a munka világával kapcsolatosan. Hasonlóan viszonyulunk a tárcákhoz is: így már korábban is volt kapcsolatunk a Belügyminisztériummal, de a honvédelmi tárcával eddig még nem alakult ki markáns kontaktus – ez a jövöben bizonyosan megváltozik. A rend, a fegyelem – csakúgy, mint az FRDÉSZ tagszervezeteinél – számunkra sem idegen, hiszen nálunk, a vasútnál ez alapvetö kritérium volt a munkavállalókkal szemben. Mindez azonban nem jelenti azt, hogy ne vállalnánk fel a konfliktusokat: a Liga és annak vezetöje szervezte a legtöbb sztrájkot a rendszerváltás óta eltelt idöszakban. Tudjuk, hogy az FRDÉSZ rendkívül komoly erö, amely speciális problémákkal küzd, s érdekérvényesítö képessége viszonylag korlátozott. Abban bízom, hogy a tárcákkal történö tárgyalásokon az FRDÉSZ és a Hosz – a Liga határozott állásfoglalásaival támogatva – még hatékonyabban tudja képviselni a csatlakozás után a munkavállalók érdekeit.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

A Gripenek beépített tűzfegyvere, a 27 mm-es Mauser BK 27 revolver-gépágyú több európai harci gép fedélzetén is megtalálható. A története egészen a második világháborúig nyúlik vissza - vagy esetleg még tovább?

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.